Отворете началото на темата ХИМ и там ще видите подобни постове на кила
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Един път пуснаха аванта на стадото на 4 лв. и после естествено започна якото стрижене на замаяните инвеститори
Така се прави
Браво на Химимпорт, с толкоз милиони които взе от пазара си стана институция
Жалко за стадото, но стадотото това му е мисията да бъде остригано
А на Химимпорт евала му правя че чрез ЦКБ купува в Македония, трябва да реколонизираме тази земя
Добре развива БРП и може след няколко години да купя по днешната цена
Пичове са и заслужават да вземат каймака от пазара
Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа или за формиране на инвестиционна стратегия!
Първоначално изпратено от tuj-toПървоначално изпратено от Super СтарАма като не вярваш на мажоритаря защо си участвал на IPO то ?
Защо смяташ , че мажоритаря който за сега има отлична история на БФБ ще смени коренно политиката си ?
Оставам с впечатленито , че предполагаш , че мажоритаря е готов да жертва една много милярдна инвестиция заради няколко десетки милиона !!!
ТУЙ-ТО исках да те питам
Вече, обаче не вярвам - като резултат от добрата постановка!
Хрибол - прав си, никаде не пише, че химимпорт прави IPO - навсякаде пише Химимпорт прави IPO на дъщерното си дружество - Зърнени храни, ама никой не каза, че Хим и ДЪЩЕРНИТЕ му дружества няма да продават, а напротив щекупуват в това IPO. Понятието свързани лица включва както свързаност надолу - така и нагоре, точно това използваха - излязоха всички от Зърнените храни за сметка на Химимпорт - като замисъл и изпълнение брилятно, само дето беше представено пред публиката по друг начин! Ако си бяха обявили в началото - собствениците ще излизаме на това ИПО за сметка на Хим-а , който влиза, ако искате включете се и вие, щеше да е по-друго......
Ама какво да правиш, не се изкарват лесно 200 мил. , явно тези си ги бива , добре го набутаха на целия пазар....
И на мен......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Super СтарАма като не вярваш на мажоритаря защо си участвал на IPO то ?
Защо смяташ , че мажоритаря който за сега има отлична история на БФБ ще смени коренно политиката си ?
Оставам с впечатленито , че предполагаш , че мажоритаря е готов да жертва една много милярдна инвестиция заради няколко десетки милиона !!!
ТУЙ-ТО исках да те питам
Вече, обаче не вярвам - като резултат от добрата постановка!
Хрибол - прав си, никаде не пише, че Химимпорт прави SPO - навсякаде пише Химимпорт прави SPO на дъщерното си дружество - Зърнени храни, ама никой не каза, че Хим и ДЪЩЕРНИТЕ му дружества няма да продават, а напротив щекупуват в това SPO. Понятието свързани лица включва както свързаност надолу - така и нагоре, точно това използваха - излязоха всички от Зърнените храни за сметка на Химимпорт - като замисъл и изпълнение брилятно, само дето беше представено пред публиката по друг начин! Ако си бяха обявили в началото - собствениците ще излизаме на това SPO за сметка на Хим-а, който влиза. Ако искате включете се и вие, щеше да е по-друго......
Ама какво да правиш, не се изкарват лесно 200 мил. , явно тези си ги бива , добре го набутаха на целия пазар....
И на мен......
Коментар
-
Първоначално изпратено от devilsСтигате с това IPO.
Първично публично предлагане няма, имаше предлагане на вече съществуващи акции.
това си е вторично
в дружеството не влиза никакъв кеш
това си е чисто и просто продажба, на някой който не иска да притежава тези акции, чул е че на борсата и магаре да вържеш ще го купят и е казал "вземи тези акции"
не е препоръка за нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Super СтарАма като не вярваш на мажоритаря защо си участвал на IPO то ?
ТУЙ-ТО исках да те питам
стадото не мисли то действа по навик
аз и моите приятели не сме участвали
може да спечелите, винаги има шанс
но всичко е въпрос на % на вероятност
аз играя само при над 90% вероятност
няма да кажа как я изчислявам
Коментар
-
Ама като не вярваш на мажоритаря защо си участвал на IPO то ?
ТУЙ-ТО исках да те питам
Коментар
-
Първоначално изпратено от tuj-toЕй , какво се надъхвате, като за всички стана ясно, че IPO-то не го бива! Доказателства? Ето:
1. Химимпорт прави IPO! - Савсем не! IPO - то го направи Химинвест, собственика на Химимпорт - Хим-а беше участник, купувач на това IPO. Парите от офшорката някой знае ли каде отиват? Само се надява! Офшорката не е публична, никой не знае и не може да каже какво ще правят с парите! Могат да си ги държат в пенсионните фондове на Алианц в Германия, за да имат нещо и след 67-та година... ))))))))
2. Голямо презаписване? - уви не! някой купувачи, които бяха заложили на тази кълка, продаваха още преди да имат книжата за да си покрият парите по грешно предположения множител.
3. И накрая ЦЕНАТА - ако беше успешно цената щеше да е близка до горната ценова граница - а тя е по-близка до долната - т.е. изплашиха инвеститорите с високи очаквания, после кърпиха положението с ниска цена, ама нейсе, кой да се включи накрая? Ако бяха свалили рейнджа с лев надолу, пак можеха да го минат на 4.50, ама много повече хора щяха да заявят. И Черешката на тортата - цената на вторичната търговия пада под емисионната на IPO-то - какво повече да си говорим? ПРОВАЛ !!!!!!!
П.С>
И аз съм вътре, и аз съм потърпевш.....
Никъде не съм прочел че Химимпорт е правил ИПО. Ако не ме лъжи паметта пишеше " Продаващи акционерИ" т.е. Химимпорт и останалите.
Коефицента на презаписване си личен избор на всеки един участник. Ако всички играха за колкото пари имат, нямаше да имат такива проблеми.
Аз лично не мисля, че е провал. то това си лично мнение
Коментар
-
Ей , какво се надъхвате, като за всички стана ясно, че IPO-то не го бива! Доказателства? Ето:
1. Химимпорт прави IPO! - Савсем не! IPO - то го направи Химинвест, собственика на Химимпорт - Хим-а беше участник, купувач на това IPO. Парите от офшорката някой знае ли каде отиват? Само се надява! Офшорката не е публична, никой не знае и не може да каже какво ще правят с парите! Могат да си ги държат в пенсионните фондове на Алианц в Германия, за да имат нещо и след 67-та година... ))))))))
2. Голямо презаписване? - уви не! някой купувачи, които бяха заложили на тази кълка, продаваха още преди да имат книжата за да си покрият парите по грешно предположения множител.
3. И накрая ЦЕНАТА - ако беше успешно цената щеше да е близка до горната ценова граница - а тя е по-близка до долната - т.е. изплашиха инвеститорите с високи очаквания, после кърпиха положението с ниска цена, ама нейсе, кой да се включи накрая? Ако бяха свалили рейнджа с лев надолу, пак можеха да го минат на 4.50, ама много повече хора щяха да заявят. И Черешката на тортата - цената на вторичната търговия пада под емисионната на IPO-то - какво повече да си говорим? ПРОВАЛ !!!!!!!
П.С>
И аз съм вътре, и аз съм потърпевш.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Р.Стефанов
kif, не искам да те обиждам, но стила и съдържанието на изказването ти са посредствени.Да наречеш "източване" наличието на желание и ресурси на един огромен холдинг да стане още по-огромен - е пълна липса на позитивна корпоративна култура.
А пък ако наистина смяташ, че това е моята корпоративна култура то трябва да прочетеш 1-2 страници по назад, за да видиш чe съм си вкарал 50% от кеша именно тук, а другата днес по ирония на съдбата влезе в ХИМ-а))
явно съм някакъв мазохист ;-)
П.С. за да бъда по-точен 4 страници назад
Първоначално изпратено от kifаз съм с изпълнение 50% - доволен съм защото участвах само с кеша си и сметките ми бяха правени за по-голямо презаписване на по-голяма цена - лошото в случая е единствено, че някой ИП за пореден път "цъфнаха и вързаха" - дано солено да им излезе, защото както се вижда от това страда целия пазар.
в крайна сметка при тази корекция - второто най-голямо предлагане на БФБ мина при това като сума по-голяма от всичките ИПО-та на куп за последните 4-5 месеца, което колкото и някой да го подценяват си е успех!Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от kifПървоначално изпратено от Stilian1Според мен е добре, че 67% от Зърнени храни се консолидират в Химимпорт. Това означава, че маниджмънта разчита на обеми и печалби в консолидирания си баланс.
то това е като АКБ Форес - нищо не знаеш ти ;-)
kif, не искам да те обиждам, но стила и съдържанието на изказването ти са посредствени.Да наречеш "източване" наличието на желание и ресурси на един огромен холдинг да стане още по-огромен - е пълна липса на позитивна корпоративна култура.
Коментар
-
И аз съм на това мнение. ТИМаджиите показаха в годините корпоративна култура и на са си оставили нито един сериозен бизнес в калта. Напротив развиват и пускат за публично предлагане. А там се вижда истината, ако си фалш няма да ти дойдат чужди и институционални акули, а само спекуланти. Който иска да чака до 2088 аз ще врътна 70% от Зрънчо на пролет и ще се пенсионирам защото ми е крайно време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stilian1Според мен е добре, че 67% от Зърнени храни се консолидират в Химимпорт. Това означава, че маниджмънта разчита на обеми и печалби в консолидирания си баланс.
то това е като АКБ Форес - нищо не знаеш ти ;-)Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
Коментар