IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Владислав, ти в България ли живееш? Питам сериозно, не се заяждам...Мисля, че не знаеш как работи групировката, която стои зад ЗХБГ. Когато си говорим за големи играчи в България..В силозите има запаси, в това те уверявам..А за другото, не е лишено от логика, но звучи като случай от учебник по икономика за първи семестър..Сори, иначе успех по позицията..Аз лично също мисля, че около 3 лв е честната цена засега, не живея в утопия..

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
      Виждате ли какво ви пише Андрей Любенов в Инвестор? Някои губят от една криза, други печелят...ЗХБГ ще си пробута зърното на луди пари в чужбина, какво ги бърка намалената консумация на някакво биодизелче, която на всичкото отгоре само се дискутира..Този, който има стратегически стоки и суровини знае как стават нещата..А гърчолята, които днес разпродадоха да си гризат м..дете с цацики..
      Не мога да не призная, че оптимизмът ти ми харесва, но ще те помоля и да го обясниш по-подробно. Какви стратегически стоки имат ЗХБГ (може би имаш предвид пшеница, царевица, ечемик и др. зърнени култури)? Имаш предвид, че имат запаси, които ще продадат по-скъпо (защо мислиш, че имат такива)? Не мислиш ли, че ако достъпът до тези суровини се превърне в стратегически интерес за големите компании, това само ще увеличи конкуренцията? По-високите цени на стоките няма ли да повишат значително нуждата от краткосрочно финансиране (което ще е конкурентно предимство за големите играчи)? Променливите и враждебни пазари не увеличават ли риска от дейността на дружеството? По-високите цени, които фермерите получават за продукцията си, не подобрява ли финансовото им състояние (щото те ще са тези, които ще продават на ЛУДИ цени) и съответно силата им в преговорите (мисля че беше посочено като заплаха пред дейността на дружеството в проспекта).

И последно как всичко гореизброено ще помогне на ЗХБГ да се представи по-добре от прогнозираното в БП (което трябва да се случи, за да можем да спечелим от купените акции).
      Впрочем и аз влязох на тези нива, но очакванията ми са за не повече от 3 лв ако изпълнят бп2008.

Изложеното не е препоръка за покупко-продажба.

Коментар

• Октомври нямаше ЗХБГ, дарлинг На ИПО също не съм участвал. Тази акция съм я търгувал веднъж с 20 % печалба. И сега пак така ще я изтъргувам.

Коментар

Първоначално изпратено от Daddy Yankee
          Първоначално изпратено от ghettoff
          Първоначално изпратено от ATILA
          Малко глупав въпрос!

Но колко имат да разпродават господата византийци?

Няма ли сила срещу тази черна гръцка чума...
          А га ядахтье кифтьетата ни ривахти, ся що ривьети? Га византийците ви дигаха пазара не бяха чума, а?

Аз кифтета от тях не съм ял, диър. Калинихта..
          Значи си влязъл през октомври, май френд

Коментар

• Първоначално изпратено от Daddy Yankee
            Първоначално изпратено от ghettoff
            Малко глупав въпрос!

А га ядахтье кифтьетата ни ривахти, ся що ривьети? Га византийците ви дигаха пазара не бяха чума, а?

Аз кифтета от тях не съм ял, диър. Калинихта..

Коментар

Малко глупав въпрос!

Коментар

• Виждате ли какво ви пише Андрей Любенов в Инвестор? Някои губят от една криза, други печелят...ЗХБГ ще си пробута зърното на луди пари в чужбина, какво ги бърка намалената консумация на някакво биодизелче, която на всичкото отгоре само се дискутира..Този, който има стратегически стоки и суровини знае как стават нещата..А гърчолята, които днес разпродадоха да си гризат м..дете с цацики..

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
                  Най-активна и интересна е днес търговията с акциите на Зърнени храни България АД. По позицията се изтъргуваха над 125 000 акции като цената им намери стабилна подкрепа на ниво от 2,05 лева за брой. Въпреки това средната цена по позицията днес се понижава с над 6%.

Един единствен играч срина акцията 6 %. Знам, че си цитирал, но е несериозно да се правят изказвания по позицията на тази база..

Коментар

• Най-активна и интересна е днес търговията с акциите на Зърнени храни България АД. По позицията се изтъргуваха над 125 000 акции като цената им намери стабилна подкрепа на ниво от 2,05 лева за брой. Въпреки това средната цена по позицията днес се понижава с над 6%.

Коментар

• Я , КОЛКО МНОГО КЕШ ИМАЛО !

НА ОПРЕДЕЛЕНО НИСКИ ЦЕНИ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ИЗКУПИ.

МАНИПУЛАЦИИ НА МЕН МИ ДАЙ И ПОВЕЧЕ НЕ МЕ МЪЧИИ !

ПОСЛЕ , ЗАЩО ИМАЛО МИЛИОНЕРИ !

А!
                      Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

Малко глупав въпрос!

... поопънаха му се бичетата...
                        да видим до кога ...
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          И аз съм купил. Баси тъпнята. Така е човек, като не си трие офертите.
                          По-голямата тъпня е че изобщо пускаш оферти тук. Много е рано още.

Мнението ми НЕ е препоръка за покупка на акции
                          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                            Малко глупав въпрос!

Коментар

• интереса е голям
                              100 000 акции за 5 минути щом се изкупиха
                              не съм го вярвял това че може да стане, като топъл хляб вървяха

Коментар

• Ха дано!

Коментар

Working...
                                X