IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
    изводът е че,след сливане или поглъщане на борсата не трябва да се излиза.По този начин....(на тази цена).
    до края на третото тримесечие ако няма връщане до ипо цена,просто няма смисъл.
    С цените на петрола като нищо да има и отрицателни показатели.............

не е препоръка.
    SoKoLoV, мойто момче,
    пак ли излезе да пишеш глупости - много ме кефиш ще знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушка
      Първоначално изпратено от pink panther
      Факушка, миналата седмица нещо се бяхте изгубили с Петър Караиванов. Да не сте ходили на почивка със спечелините пари от борсови спекулации или само се бяхте скрили да си бъркате по дупките?
      Отговорих, но ме модерираха. Не знам защо, при положение че съм добре възпитан. Но нищо.

Я кажи колко презаписа на ипото? :lol:
      A накара ли и някой приятел да "инвестира"?
      Искаш да се сравняваш с мен! :lol: Избивай си комплексите в специализирани заведения. За разлика от теб, всички мой мнения не са съвет или препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• изводът е че,след сливане или поглъщане на борсата не трябва да се излиза.По този начин....(на тази цена).
        до края на третото тримесечие ако няма връщане до ипо цена,просто няма смисъл.
        С цените на петрола като нищо да има и отрицателни показатели.............

не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
          Първоначално изпратено от DD
          Nikola
          Печалбата на ЗХБГ последните години идваха САМО от преоценка
          не е коректно да твърдиш по-горе написаното, компанията е създадена в края на миналата година и няма как печалбата и последните години да е идвала от подобни счетоводни врътки.
          Нека да видим резултатите от няколко отчета и тогава можеш да твърдиш подобни неща!
          Тоест искаш да кажеш, че проспекта е некоректно изготвен така ли? Защото аз иползвам него като най-голям източник на информация.
          Това което искам да кажа е, че за годишния може да се твърди подобно нещо, но не може да се каже, че дружествата са преоценавали активи през последните години и не са имали стопанска дейност.
          Когато се образува ZHBG всичко са занулява като резултат и няма исторически данни за самата компания.
          Именно заради това тук ще можем да си правим изводи само на база на резултатите които ще покаже компанията в следващите няколко отчета!

Коментар

• Никола, прав си за табличките и цифрите, но е все още рано за анализи. Лично мнение,е че и двете дружества имат потенциал, но ще се види чак в консолидираните отчети за третото тримесечие /Ноември/. Цветето е права за субсидиите, които получи Агриа през Януари, но и засадените им площи са доста повече от 2007. Дано скъпия дизел не изиграе лоша шега и на двете дружества.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
              Nikola
              не е коректно да твърдиш по-горе написаното, компанията е създадена в края на миналата година и няма как печалбата и последните години да е идвала от подобни счетоводни врътки.
              Нека да видим резултатите от няколко отчета и тогава можеш да твърдиш подобни неща!
              Тоест искаш да кажеш, че проспекта е некоректно изготвен така ли? Защото аз иползвам него като най-голям източник на информация.

Коментар

• Nikola

Коментар

• Цвете от таблици и цифри винаги има смисъл. Какво, като Агрия имала много субсидии миналата година? Печалбата на ЗХБГ последните години идваха САМО от преоценка но какво от това? Пейстнете цифрите на вдете компании и дайте да видим за какво става въпрос. Така ще можете да си отговорите най-добре защо това се търгува така, аонова иначе. Нямам акции на нито едно от двете, но ако падне ЗХБГ ще си купя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                    Я някои на прави една табличка на какви нива се търгува Агриа и на какви Зърнени храни. Примерно P/E, P/S i P/B. Както и ROE, ROA и margins.
                    от таблички няма смисъл
                    печалбата на Агрия таз година е по-висока от миналогодишната щото имат получени доста голяма цифра субсидии от ЕС.
                    А как ще е догодина или поне оттук нататък при тези проблеми с ЕС?
                    не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от pink panther
                      Факушка, миналата седмица нещо се бяхте изгубили с Петър Караиванов. Да не сте ходили на почивка със спечелините пари от борсови спекулации или само се бяхте скрили да си бъркате по дупките?
                      Отговорих, но ме модерираха. Не знам защо, при положение че съм добре възпитан. Но нищо.

Я кажи колко презаписа на ипото? :lol:
                      A накара ли и някой приятел да "инвестира"?
                      Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Я някои на прави една табличка на какви нива се търгува Агриа и на какви Зърнени храни. Примерно P/E, P/S i P/B. Както и ROE, ROA и margins.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                          леле как може агрия на 9.00 лв а зхбг на 2.70лв.
                          Това говори за дезинформирани инвеститори меко казано...

не е препоръка....
                          точно това си мислех

Коментар

• леле как може агрия на 9.00 лв а зхбг на 2.70лв.
                            Това говори за дезинформирани инвеститори меко казано...

не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от rino
                              Първоначално изпратено от rookie trader
                              Скоро пак ще се изгубят
                              ste se izgubiat, pak stoto ste sa zaeti da kupuvat na 2.20
                              toia rast ot 2 do 2.80 normalen li e? ne e, niakoi si pravshe paket, minahi dobri obemi, nabaviha si nujnoto kolichestvo i sega ste tihnat....
                              i vsickia spekulativen cash deto iazdeshe okolo tiah ste se zduha i ste mu se dopardi, i kato pracne, ste izkalia vsicko do 2.20
                              ai da gledame na po bira
                              Защо ли някой си прави пакет? Като си прави пакет на цени 2 до 2,80 с добри обеми дали си мисли за пръцкане на 2,20? А заетите се губят, защото родителите им не ги пускат за повече от 2 часа пред компютъра на ден и не вярвам да са спестили от закуски, че да купуват на някакви нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от rookie trader
                                Скоро пак ще се изгубят
                                ste se izgubiat, pak stoto ste sa zaeti da kupuvat na 2.20
                                toia rast ot 2 do 2.80 normalen li e? ne e, niakoi si pravshe paket, minahi dobri obemi, nabaviha si nujnoto kolichestvo i sega ste tihnat....
                                i vsickia spekulativen cash deto iazdeshe okolo tiah ste se zduha i ste mu se dopardi, i kato pracne, ste izkalia vsicko do 2.20
                                ai da gledame na po bira

Коментар

Working...
                                X