Михаела, това последното не зависи ли от курса на валутите /който постоянно се променя и в двете посоки!/ и от естеството на продукцията? А също и в зависимост от къде се снябдяват с машини,оборудване и суровини? Както и от конкретните митнически тарифи в различните страни по света? Недей да абсолютизираш така грубо. Нещата имат доста аспекти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Нито съм споменавал за блестяща икономика, нито че растежът ще продължи със същите темпове, още по-малко съм коментирал тренда. Просто ми е смешно с какви фактори се обеснява забавянето на растежа на икономиката в случая, а за това "прочетох по-долу,че според потребителите инфлацията е 60%" ,по тоя принцип ако питаш бай Минчо от Бухурково - "ами сиреньето са качи от 3.50 на 5.70 /примерно/ - значи инфлацията е 62%", ще се съгласиш че да се вадят подобни изводи е несериозно. Що се отнася до инфлацията, при равни други условия тя води до повишаване на цените на акциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ordinary ManКрителине, сигурен съм че Гари е чел доста повече учебници, ти правиш ли разлика между реална и номинална инфлация, както и факторите от които бива породена една инфлация? А тия прословути 60% как точно ги изчисли, ми е любопитно?
П.С. За да не ми се нахвърлите и аз съм на мнение,че БФБ ще приключи 2008 на +,но трябва да гледаме обективно на нещата,защото точно субективният фактор е този,който ще изяде ушите на всички,когато нашата борса поне малко придобие някакви правила.
Коментар
-
Крителине, сигурен съм че Гари е чел доста повече учебници, ти правиш ли разлика между реална и номинална инфлация, както и факторите от които бива породена една инфлация? А тия прословути 60% как точно ги изчисли, ми е любопитно? Що се отнася до растежа, ликвидността ще е доста по-сериозният проблем към момента. Тия сериозните проценти инфлация /в случая когато говорим за реална такава изразяваща се във високи проценти!/ се получават при обезценяване на валутата, всичко друго са спекулации.
Коментар
-
Гари - инфлация 2% е полезна за икономическия растеж,но инфлация 60% абсолютно пречи на растежа.Тя "изяжда" платежоспособността на потребителите,защото растежът е с много по-бавни темпове.
П.С. Това е най-грубото описание на проблема.За по-задълбочено си купи някой учебник по макроикономика
Коментар
-
Императорът фундаментът ли движи БФБ или сделките ? Кой извършва сделките - хора.От какво се ръководят хората при сключването на сделки - от рационални и не до там решения ( страх,алчност,подвеждане).
Колко са хората,които мислят рационално специално на БФБ ? Дали имат 10% ? Психологията е може би най-важното нещо на пазара.Преди ти да чуеш,асимилираш и отреагираш на някоя новина или на дадени данни вярвай ми,че чичко паричковците са си свършили работата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от МихаелаПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.
Михаела - щатите като са фалирали на практика, ние какво - да се обесим ли?
А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три
1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
2.Забавяне темповете на растеж
3.Търговски дефицит
Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..
А относно забавените темпове на растеж - последните данни на НСИ са за 9% ръст на индустрията на годишна база http://www.investor.bg/?cat=5&id=58953
За търговския дефицит съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от МихаелаПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.
А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три
1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
2.Забавяне темповете на растеж
3.Търговски дефицит
Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..
Коментар
-
Полков - чудно защо толкова играчи изгоряха, включително и "разбирачите" от Алианцът.
Но ТА върши работа само за краткотрайните движения - дългосрочно фундаменталистите, включително и старият Император почти винаги печелят. ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamАз не отричам ТА. Интересно ми е как точно сега всички за ТА ми говорят и как всички са познали.А и Jay го остави.Той неведнъж е познавал и аз неговите анализи се опитвам да ги следя.Но от няколко дни се появи много "конкуренция" на Jay И всичките успели да предугадят всичко
Освен ,че всички взеха да познават движенията чрез ТА , ами и благодарение това започнаха с точност да влизат и излизат от позиции на дъна и върхове.
Но не си казват прогнозите предварително, за да не се възползваме останалите от знанията им , а ни информират след известен период от време, какво и как са го направили и колко много са се възползвали.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечо ПамукчиевПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Myth_72Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от kritelinПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.
Наистина, Михаела - кои показатели са се влошили? Освен психологическите - масовият оптимизъм бе заменен от почти масово шубе.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от МихаелаПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.
Благодаря предварително.
Коментар
Коментар