IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Михаела, това последното не зависи ли от курса на валутите /който постоянно се променя и в двете посоки!/ и от естеството на продукцията? А също и в зависимост от къде се снябдяват с машини,оборудване и суровини? Както и от конкретните митнически тарифи в различните страни по света? Недей да абсолютизираш така грубо. Нещата имат доста аспекти.

Коментар

• ТОва за цените на акциите, че растат при инфлация е вярно за относително затворена икономика. В случая според мен е вярно за монополистите. При всички останали това е свързано с намалена конкурентност спрямо вносители примерно. А пък за износителите няма какво да говорим как ще страдат.

Коментар

• Нито съм споменавал за блестяща икономика, нито че растежът ще продължи със същите темпове, още по-малко съм коментирал тренда. Просто ми е смешно с какви фактори се обеснява забавянето на растежа на икономиката в случая, а за това "прочетох по-долу,че според потребителите инфлацията е 60%" ,по тоя принцип ако питаш бай Минчо от Бухурково - "ами сиреньето са качи от 3.50 на 5.70 /примерно/ - значи инфлацията е 62%", ще се съгласиш че да се вадят подобни изводи е несериозно. Що се отнася до инфлацията, при равни други условия тя води до повишаване на цените на акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
          Крителине, сигурен съм че Гари е чел доста повече учебници, ти правиш ли разлика между реална и номинална инфлация, както и факторите от които бива породена една инфлация? А тия прословути 60% как точно ги изчисли, ми е любопитно?
          Не съм ги изчислил аз - прочетох по-долу,че според потребителите инфлацията е 60%.Тук наблюдавам явлението на масовците - сами едни други се убеждавате колко блестяща е БГ икономиката да са си вдъхнете кураж,че БФБ всеки момент ще обърне и,че вечният тренд ще продължи

П.С. За да не ми се нахвърлите и аз съм на мнение,че БФБ ще приключи 2008 на +,но трябва да гледаме обективно на нещата,защото точно субективният фактор е този,който ще изяде ушите на всички,когато нашата борса поне малко придобие някакви правила.

Коментар

• Крителине, сигурен съм че Гари е чел доста повече учебници, ти правиш ли разлика между реална и номинална инфлация, както и факторите от които бива породена една инфлация? А тия прословути 60% как точно ги изчисли, ми е любопитно? Що се отнася до растежа, ликвидността ще е доста по-сериозният проблем към момента. Тия сериозните проценти инфлация /в случая когато говорим за реална такава изразяваща се във високи проценти!/ се получават при обезценяване на валутата, всичко друго са спекулации.

Коментар

• Гари - инфлация 2% е полезна за икономическия растеж,но инфлация 60% абсолютно пречи на растежа.Тя "изяжда" платежоспособността на потребителите,защото растежът е с много по-бавни темпове.
              П.С. Това е най-грубото описание на проблема.За по-задълбочено си купи някой учебник по макроикономика

Коментар

• Императорът фундаментът ли движи БФБ или сделките ? Кой извършва сделките - хора.От какво се ръководят хората при сключването на сделки - от рационални и не до там решения ( страх,алчност,подвеждане).

Колко са хората,които мислят рационално специално на БФБ ? Дали имат 10% ? Психологията е може би най-важното нещо на пазара.Преди ти да чуеш,асимилираш и отреагираш на някоя новина или на дадени данни вярвай ми,че чичко паричковците са си свършили работата

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                  Първоначално изпратено от Михаела
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Меломов - техническите анализи са шаманска работа.
                  Михаела - щатите като са фалирали на практика, ние какво - да се обесим ли?
                  Ами ако видиш българските макроиндикатори, проблемът изобщо не е само в САЩ. Не случайно анализатори казват, че проблемите за 2008 ще са в БГ, Румъния и Прибалтика. Тук от ноември насам показателите се влошават много. Така че отчетите за 2007 едва ли ще са отлични.
                  Браво Михаела.Както винаги жените са реалистки и прагматички.
                  А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три

1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
                  2.Забавяне темповете на растеж
                  3.Търговски дефицит

Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..
                  Големи специалисти станахте ей. Ако можеш обясни как точно инфлацията пречи на икономическия растеж защото според теорията е обратното.

А относно забавените темпове на растеж - последните данни на НСИ са за 9% ръст на индустрията на годишна база http://www.investor.bg/?cat=5&id=58953

За търговския дефицит съм съгласен.

Коментар

• импе, ти никога ен можеш да загубиш повече от 10 лв
                    защото портфейла ти е толкова и няма как да дадеш назад повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Михаела
                      Ами ако видиш българските макроиндикатори, проблемът изобщо не е само в САЩ. Не случайно анализатори казват, че проблемите за 2008 ще са в БГ, Румъния и Прибалтика. Тук от ноември насам показателите се влошават много. Така че отчетите за 2007 едва ли ще са отлични.
                      Браво Михаела.Както винаги жените са реалистки и прагматички.
                      А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три

1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
                      2.Забавяне темповете на растеж
                      3.Търговски дефицит

Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..

Коментар

• Полков - чудно защо толкова играчи изгоряха, включително и "разбирачите" от Алианцът.
                        Но ТА върши работа само за краткотрайните движения - дългосрочно фундаменталистите, включително и старият Император почти винаги печелят. ;-)
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                          Аз не отричам ТА. Интересно ми е как точно сега всички за ТА ми говорят и как всички са познали.А и Jay го остави.Той неведнъж е познавал и аз неговите анализи се опитвам да ги следя.Но от няколко дни се появи много "конкуренция" на Jay И всичките успели да предугадят всичко

Освен ,че всички взеха да познават движенията чрез ТА , ами и благодарение това започнаха с точност да влизат и излизат от позиции на дъна и върхове.

Но не си казват прогнозите предварително, за да не се възползваме останалите от знанията им , а ни информират след известен период от време, какво и как са го направили и колко много са се възползвали.
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечо Памукчиев
                            Фундаменталните също.
                            Мечов - не се излагай така, бе !!! Дано не си го казал сериозно... тогава КОЕ има значение? Боб ли хвърляш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Myth_72
                              Първоначално изпратено от B.Graham
                              Първоначално изпратено от kritelin
                              Имаш ли най-бегла представа от технически анализ ? Аз движението на Софикс до 1500 с чист технически анализ го определих.Не се изказвай така неподготвен,че става смешно
                              Качването до 1500 или слизането до 1500?
                              Ами според мен ТА също работи и има разумен процент успеваемост, аз също (а съм супер зелен) предвидих още през декември, че СОФИКС ще спадне под 1500, но мен ме остави, Jay вземи например, неговите анализи са доста точни, че и дати си пише човека, преди нещата да са се случили, някой може ли да отрече, че анализите му имат голям много голям % успеваемост. Според мен единият без другият анализ не върви ТА според мен, като цяло отразява психологическите настроения на пазара. Докато и без фундамент според мен не може, все пак трябва да се познават позициите по които влизаме. Та така, според мен ТА помага, да определим, като цяло картинката на пазара а ФА, да изберем подходящите позиции и относителната стойност на една акция, казвам относителна, защото, както всички забелязваме на пазара има и надути и подценени акции. За съжаление на мен фундамента ми все още ужасно куца. Поне, като казвате, че ТА или ФА не вършат работа аргументирайте се по някакъв начин, защо според вас не вършат. Според мен добрият фундамент на едно дружество, рано или късно ще надделее в дългосрочен план, но бихме могли да избегнем дълго чакане и пропуснати ползи ако се доверим на ТА. Това, което става в момента го показва има много предприятия с добър фундамент, но цените на акциите така или иначе падат.
                              Че кой е казал, че ТА не работи? Не и аз всеки случай. Казах, че е шаманска работа, ама шаманите хич не са били прости - познавали са доста природни закономерности. Имах предвид, че той се обляга не на реални фоктори, а главно на психологията на пазарът. Реалните икономически фактори са работа на Фундаменталният анализ - а фундаментът рано или късно побеждава винаги. Всички знаят, че аз не техничар, а по-голям Фундаменталист от Осама и пристрастен заради това съм... ;-)

Наистина, Михаела - кои показатели са се влошили? Освен психологическите - масовият оптимизъм бе заменен от почти масово шубе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Михаела
                                Би ли казала, кои точно показатели са се влошили на нас незнаещите?
                                Благодаря предварително.

Коментар

Working...
                                X