IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разбрах те, но не бива да се впечатляваме от тези цифри. И въобще...най-добре се купува, когато всички са убедени в свършека на света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
      Първоначално изпратено от Sasheto
      Накратко основните моменти са:
      - Най-дългия последователен спад на индексите от кризата през 1998
      - В Западна Европа спад-а е около 5-10%
      По-зле беше в Европа през март 2000-2003. DAX отиде от 8000 до 2200 пункта. Е, 3 години по-късно все едно нищо не е било!
      Става въпрос за дължина като последователни дни на спад на индексите - но за по-точна информация, може да погледнеш статията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
        От мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.

Аз имам вече мнение но преди да го споделя ще ми е забавно да чуя и вашите
        Според мен ще има рали, което ще започне от отделни ликвидни позиции, които ще намерят подкрепа от купувачи - институционални инвеститори, които ще излязат с покупки, за да подкрепят инвестициите в тези си позиции ), което ще се пренесе и като цяло на пазара ) Като такива позиции, виждам CHIM, IHLBL, HDPAT, като за последното излезе и новина в петък ) Не е препоръка!

Коментар

• Полков, схванах иронията ти. :-)
          Крителинов - знам че фундаментът е много по-слаб фактор на БФБ от овчата глупост, но е единственият сигурен начин за оценка. Помежду другото в коя страна реалната инфлация е под 2%? Ще ти пусна жокерче - виж "курсът" на златцето и сребърцето - за мен това е всъщност курсът на сухото по отношение на единствените истински кинти, измислени в човешката история. И защо наричаш проблем това, че заплатите растат по-бавно от инфлацията и печалбите на компаниите? Ти като работник ли разсъждаваш или като инвеститор? Иначе си прав за "лотарията", "алчността" и "реалността", но след всяка корекция играчите поумняват, вярвай ми... :-)

Продигалов - ти отговори на г-н Караиванов вместо мен достатъчно добре, за да се налага да го правя аз.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

От мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.

Хаха, Аладине к'во казва вълшебната лампа?

Коментар

На нас пък ще ни е забавно да чуем първо твоето мение
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• От мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                  Първоначално изпратено от Михаела
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Меломов - техническите анализи са шаманска работа.
                  Михаела - щатите като са фалирали на практика, ние какво - да се обесим ли?
                  Ами ако видиш българските макроиндикатори, проблемът изобщо не е само в САЩ. Не случайно анализатори казват, че проблемите за 2008 ще са в БГ, Румъния и Прибалтика. Тук от ноември насам показателите се влошават много. Така че отчетите за 2007 едва ли ще са отлични.
                  Браво Михаела.Както винаги жените са реалистки и прагматички.
                  А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три

1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
                  2.Забавяне темповете на растеж
                  3.Търговски дефицит

Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..
                  Михаела, отчетите на повечето дружества ще са отлични . Повечето анализатори смятат ЦИЕ и Румъния и България в частност за едно от малкото места, където тази година ще има хляб за инвеститорите!

Петър,

1. Инфлацията е нужна, за да пораснат доходите, а те растат два пъти по-бързо от инфлацията.
                  2. Темповете на растеж не се забавят. Третото тримесечие влияние оказа селското стопанство, но индустрията се развива с едни от най-бързите темпове в Европа и като цяло растежът ще е около 6,1% официално и повече на практика.
                  3. Търговския дефицит до голяма степен е в следствие на направени инвестиции, които вече се отблагодаряват (виж индустрията). За сега се покрива на 100% от ПЧИ, а тази година (по спомен) сме приватизирали само за 75мил. или имаме доста големи резерви ако го закъсаме. За 2008 вече има осигурени по-големи инвестиции така че за по натам говоря

Коментар

• polki нито фундаменталният,нито техническият анализ имат познаваемост 100%.Колко акции на БФБ имаше до скоро,за които фундаменталният анализ показваше,че са балони,а продължаваха да растат ? Колко имаше пък,които трябваше да растат,а пъплеха на едно място ?

Аз не отричам фундаменталният анализ - напротив.Между анализатор и търговец обаче според мен има разлика и тя е основна.Мен не ми върши работа обяснение защо акция Х трябва да струва У,на мен ми върши работа моментната цена и дали инвестицията/спекулацията е печеливша или губеща.

Пазарът в повечето случай изпреварва събитията ( купувай слухове,продавай новини ) и точно за това техническият анализ в масата случай изпреварва фундаменталния в прогнозирането на дадени събития.
                    Тук отварям една скоба - БФБ за мен не е борса,а лотария,в която всеки се впуска за да сбъдне мечтите заслепен от гръмки прогнози и невероятни исторически растежи.Ще видим как ще е след края на корекцията - дано започнат да растат здраво само качествените компании и темпът да е отражение на реалността,а не на алчността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sasheto
                      - В Западна Европа спад-а е около 5-10%
                      По-зле беше в Европа през март 2000-2003. DAX отиде от 8000 до 2200 пункта. Е, 3 години по-късно все едно нищо не е било!

Коментар

• Съгласявам се,че взех данните от мнение,което незнам доколкое достоверно.Факт е обаче,че инфлация над 2% не е толкова "полезна" за една икономика.В България,като се има в предвив,че има и валутен борд тя направо подкопава износителите.

А за това,че се покачват заплатите - мисля,че точно там е проблемът - бизнесът не покачва заплатите с темпа,с който растат цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Михаела
                          От това също, но инфлацията покачва цената на суровините на дружествата - ток, газ и т.н.. Както и заплатите впрочем.
                          Това последното е във вразка с размера на реалната и номиналната инфлация

Коментар

• Ето една идея за какво се случва в останалата част на Европа.

http://www.bloomberg.com/apps/news?p...overs_by_index

- В Западна Европа спад-а е около 5-10% (по-малко за големите държави, повече за по-малките) за сравнение с 22% средно на ликвидните компании у нас
                            - Най-силно засегнатите сектори са финанси и суровини, и по-точно - банки и метали
                            - очакват се още лоши новини в близко бъдеще, а обръщане на тренд-а - в края на тази четвърт или началото на следващата

Мисля, че е интересна информация за тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Полков - чудно защо толкова играчи изгоряха, включително и "разбирачите" от Алианцът.
                              Но ТА върши работа само за краткотрайните движения - дългосрочно фундаменталистите, включително и старият Император почти винаги печелят. ;-)
                              Императоров, всичко това което съм написал :

Освен ,че всички взеха да познават движенията чрез ТА , ами и благодарение това започнаха с точност да влизат и излизат от позиции на дъна и върхове.

Но не си казват прогнозите предварително, за да не се възползваме останалите от знанията им , а ни информират след известен период от време, какво и как са го направили и колко много са се възползвали.
                              го казвам с насмешка.

Личното ми мнение е , че ТА върши работа и при големи периоди на време, но само на случайноста може да се осланяме ,не и на решения за сериозна търговия.

СЛЕД КАТО СЕ СЛУЧАТ СЪБИТИЯТА, АНАЛИЗАТОРИТЕ ИЗПОЛЗВАЩИ РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗИ, ЗАПОЧВАТ ДА НАПАСВАТ ПОЛУЧЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ И ЗАПОЧВАТ ДА НИ ОБЯСНЯВАТ СПОРЕД КОЙ-ЕДИ КАКВО СИ ТАМ , ЕДИ-КАКВО СИ СТАНАЛО. НО ЗА използване НА БЪДЕЩО ПРОГНОЗИРАНЕ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБИ Е В СФЕРАТА НА ВЕРОЯТНОСТИТЕ - ВЕДНЪЖ НЕЩО СТАНАЛО ПО ВЪЛНИТЕ НА ЕЛИЪТ, ДРУГИЯ ПЪТ СТАНАЛО ПО НЕЩО СИ ДРУГО И Т.Н.

Дори и нашия "Jay Gould" /на когото мненията лично аз много уважавам/, чистосърдечно си призна , че има дати на които е очаквал дъна , а на практика след време вижда , че се е поличил връх И ОБРАТНОТО .
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• От това също, но инфлацията покачва цената на суровините на дружествата - ток, газ и т.н.. Както и заплатите впрочем.

Коментар

Working...
                                X