Разбрах те, но не бива да се впечатляваме от тези цифри. И въобще...най-добре се купува, когато всички са убедени в свършека на света.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от KostoПървоначално изпратено от SashetoНакратко основните моменти са:
- Най-дългия последователен спад на индексите от кризата през 1998
- В Западна Европа спад-а е около 5-10%
Коментар
-
Първоначално изпратено от AladdinОт мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.
Аз имам вече мнение но преди да го споделя ще ми е забавно да чуя и вашите
Коментар
-
Полков, схванах иронията ти. :-)
Крителинов - знам че фундаментът е много по-слаб фактор на БФБ от овчата глупост, но е единственият сигурен начин за оценка. Помежду другото в коя страна реалната инфлация е под 2%? Ще ти пусна жокерче - виж "курсът" на златцето и сребърцето - за мен това е всъщност курсът на сухото по отношение на единствените истински кинти, измислени в човешката история. И защо наричаш проблем това, че заплатите растат по-бавно от инфлацията и печалбите на компаниите? Ти като работник ли разсъждаваш или като инвеститор? Иначе си прав за "лотарията", "алчността" и "реалността", но след всяка корекция играчите поумняват, вярвай ми... :-)
Продигалов - ти отговори на г-н Караиванов вместо мен достатъчно добре, за да се налага да го правя аз.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от AladdinОт мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.
Аз имам вече мнение но преди да го споделя ще ми е забавно да чуя и вашитеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от МихаелаПървоначално изпратено от ИмператорътМеломов - техническите анализи са шаманска работа.
Михаела - щатите като са фалирали на практика, ние какво - да се обесим ли?
А за тези които не са разбрали кои са показателите които са се влошили,ще отбележа основните три
1.Инфлация - според НСИ 12.5% на годишна база,според потребителите на основни стоки,суровини и услуги тя е над 60% за 2007г.
2.Забавяне темповете на растеж
3.Търговски дефицит
Не е кой знае какво......нали.......?!Играчка ни е да се справим с тях..
Петър,
1. Инфлацията е нужна, за да пораснат доходите, а те растат два пъти по-бързо от инфлацията.
2. Темповете на растеж не се забавят. Третото тримесечие влияние оказа селското стопанство, но индустрията се развива с едни от най-бързите темпове в Европа и като цяло растежът ще е около 6,1% официално и повече на практика.
3. Търговския дефицит до голяма степен е в следствие на направени инвестиции, които вече се отблагодаряват (виж индустрията). За сега се покрива на 100% от ПЧИ, а тази година (по спомен) сме приватизирали само за 75мил. или имаме доста големи резерви ако го закъсаме. За 2008 вече има осигурени по-големи инвестиции така че за по натам говоря
Коментар
-
polki нито фундаменталният,нито техническият анализ имат познаваемост 100%.Колко акции на БФБ имаше до скоро,за които фундаменталният анализ показваше,че са балони,а продължаваха да растат ? Колко имаше пък,които трябваше да растат,а пъплеха на едно място ?
Аз не отричам фундаменталният анализ - напротив.Между анализатор и търговец обаче според мен има разлика и тя е основна.Мен не ми върши работа обяснение защо акция Х трябва да струва У,на мен ми върши работа моментната цена и дали инвестицията/спекулацията е печеливша или губеща.
Пазарът в повечето случай изпреварва събитията ( купувай слухове,продавай новини ) и точно за това техническият анализ в масата случай изпреварва фундаменталния в прогнозирането на дадени събития.
Тук отварям една скоба - БФБ за мен не е борса,а лотария,в която всеки се впуска за да сбъдне мечтите заслепен от гръмки прогнози и невероятни исторически растежи.Ще видим как ще е след края на корекцията - дано започнат да растат здраво само качествените компании и темпът да е отражение на реалността,а не на алчността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SashetoНакратко основните моменти са:
- В Западна Европа спад-а е около 5-10%
Коментар
-
Съгласявам се,че взех данните от мнение,което незнам доколкое достоверно.Факт е обаче,че инфлация над 2% не е толкова "полезна" за една икономика.В България,като се има в предвив,че има и валутен борд тя направо подкопава износителите.
А за това,че се покачват заплатите - мисля,че точно там е проблемът - бизнесът не покачва заплатите с темпа,с който растат цените.
Коментар
-
Ето една идея за какво се случва в останалата част на Европа.
http://www.bloomberg.com/apps/news?p...overs_by_index
Накратко основните моменти са:
- В Западна Европа спад-а е около 5-10% (по-малко за големите държави, повече за по-малките) за сравнение с 22% средно на ликвидните компании у нас
- Най-силно засегнатите сектори са финанси и суровини, и по-точно - банки и метали
- очакват се още лоши новини в близко бъдеще, а обръщане на тренд-а - в края на тази четвърт или началото на следващата
Мисля, че е интересна информация за тази тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПолков - чудно защо толкова играчи изгоряха, включително и "разбирачите" от Алианцът.
Но ТА върши работа само за краткотрайните движения - дългосрочно фундаменталистите, включително и старият Император почти винаги печелят. ;-)
Освен ,че всички взеха да познават движенията чрез ТА , ами и благодарение това започнаха с точност да влизат и излизат от позиции на дъна и върхове.
Но не си казват прогнозите предварително, за да не се възползваме останалите от знанията им , а ни информират след известен период от време, какво и как са го направили и колко много са се възползвали.
Личното ми мнение е , че ТА върши работа и при големи периоди на време, но само на случайноста може да се осланяме ,не и на решения за сериозна търговия.
СЛЕД КАТО СЕ СЛУЧАТ СЪБИТИЯТА, АНАЛИЗАТОРИТЕ ИЗПОЛЗВАЩИ РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗИ, ЗАПОЧВАТ ДА НАПАСВАТ ПОЛУЧЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ И ЗАПОЧВАТ ДА НИ ОБЯСНЯВАТ СПОРЕД КОЙ-ЕДИ КАКВО СИ ТАМ , ЕДИ-КАКВО СИ СТАНАЛО. НО ЗА използване НА БЪДЕЩО ПРОГНОЗИРАНЕ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБИ Е В СФЕРАТА НА ВЕРОЯТНОСТИТЕ - ВЕДНЪЖ НЕЩО СТАНАЛО ПО ВЪЛНИТЕ НА ЕЛИЪТ, ДРУГИЯ ПЪТ СТАНАЛО ПО НЕЩО СИ ДРУГО И Т.Н.
Дори и нашия "Jay Gould" /на когото мненията лично аз много уважавам/, чистосърдечно си призна , че има дати на които е очаквал дъна , а на практика след време вижда , че се е поличил връх И ОБРАТНОТО .fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар