IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie
    Ако натиснат повече циганите те пък може и да вземат да се организират - а имат достатъчно гласове да бъдат четвърта политическа сила, а живеят ужасно и в момента, но явно по някакви неведоми пътища успяват да оцелеят и то без да се бунтуват много.
    Запомни циганите не могат да се организират - тях ги организира само изгодата. Ако някой им плати - ще ги организира. Ако няма кинти не си мърдат и палеца.

Живеели ужасно в момента ?
    Ами те така си живеят от хиляди години И ТАКА ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ ОЩЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ.
    ТАКА ИМ ХАРЕСВА И ТАКА СИ ЖИВЕЯТ.

Успявали да оцелеят ?
    Доказано е , че след по-малко от 20 години, новородените циганчета ще са колкото новородените българчета. Ти на това ли му казваш - "УСПЯВАТ ДА ОЦЕЛЕЯТ"

Разбери едно :

ЦИГАНИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ТРУДЯТ И ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• равновесие, бюджета разпределя над 40% от БВП, данъците тук са сериозно бреме, като в резултат получаваме едни лайна насреща...

няма ред в тая държава, и докато не се въведе няма да изплуваме..

Коментар

Значи искаш рецесия и тълпа от гладни хора, за да не ти се качи бирата с 20 стотинки
        Inflation targeting 2 % i tova e. Vsichko drugo vodi do problemi. Znaestite znaqt zasto.

Коментар

• А ти какво предлагаш ако вземат социалните придобивки на пенсионерите, трябва да им вдигнат пенсиите.
          Ако натиснат повече циганите те пък може и да вземат да се организират - а имат достатъчно гласове да бъдат четвърта политическа сила, а живеят ужасно и в момента, но явно по някакви неведоми пътища успяват да оцелеят и то без да се бунтуват много.
          За лекари не плащаме нищо, тези здравни осигуровки са смешен процент от доходите.
          За тока нищо не мога да кажа аз никакви автентични цифри за това колко е евтин, колко е изгоден или колко печелим от цялата далавера не съм видял. Но ми харесва че ни приеха в ЕС.

Коментар

• Кадърните се и без държавата, ама същата не ги оставя на мира. Затова плащаме парно, дори и когато сме си свалили радиаторите в мазето, затова плащаме здравни осигуровки, а разболеем ли се докторите ни изнудват за още пари, а разни мангасари ги лекуват безплатно, затова плащаме по 70 стинки за трамваен билет а пенсиите пътуват за 5 кинта на месец колкото си щат, затова ако решим да правим собствен бизнес, разни мръсни чиновничета ни изнудват и се държат нагло с нас - техните работодатели, затова останахме без читави и фабрикуващи евтин ток атомни раактори, ама плащаме освен собственият скъп ток и същият на Кремиковци и на хъхряците, затова политиците продават България и предоставят общонародният ни анус на всеки желаещ срещу лични свои облаги.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• То от такива хора трябва да се избират, кадърните се оправят и без държавата. Въпросът е и тези хора да избират кадърни и честни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                От мен да знаете, че идната седмица ще е интересна във всички случай. Та какви са прогнозите ви за нея нагоре или надолу ще е.

Аз имам вече мнение но преди да го споделя ще ми е забавно да чуя и вашите
                АЛАДИНЕ на борсата всяка една седмица е била интересна и ще бъде интересна .

Коментар

• Кешов - как се е променил курсът на кинтите на посочените от теб страни спрямо златцето? Това имах предвид под инфлация в случаят аз, а не толкова на стоките за масово потребление, разбира се за ежедневният и практически живот тяхната цена от по-голямо значение е, но посоченото от мен бележи дълбгосрочните тенденции...
                  Равновесие - не мислиш ли че именно това е проблемът на тая държава - че управляващите се избират от пенсии, мангали и прочее прошляци ??? Как искаме тогава България да бъде ръководена от кадърни и честни хора?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Значи искаш рецесия и тълпа от гладни хора, за да не ти се качи бирата с 20 стотинки

Коментар

• А и основната цел Централната Банка да е автономна е точно това - да може да се взимат рационални решения без да има чак толкова голямо влияние натиска на политическите сили.

Коментар

Това е интересно, значи по-добре безработицата да се качи с пет пункта, вместо инфлацията с два. Ами те нали тези хора, които ще останат без работа после ще гласуват.
                        Има един пич Артур Куун,че той е доказал,че има обратен лост между безработица и инфлация - 1% промяна в безработицата води до по-голяма промяна от 1% в инфлацията.Не може да се равнопоставят двете неща и не е толкова лесно да се изчисли обратната корелация

Коментар

• Това е интересно, значи по-добре безработицата да се качи с пет пункта, вместо инфлацията с два. Ами те нали тези хора, които ще останат без работа после ще гласуват.

Коментар

• Ami da predizvikat recesia s kachvane na lihvite i tova e. Reagan go e pravil. Inflaciqta trqbva da e edinstven indikator. GDP gap nqma znachenie.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                              Първоначално изпратено от Императорът
                              Полков, схванах иронията ти. :-)
                              Крителинов - знам че фундаментът е много по-слаб фактор на БФБ от овчата глупост, но е единственият сигурен начин за оценка. Помежду другото в коя страна реалната инфлация е под 2%? Ще ти пусна жокерче - виж "курсът" на златцето и сребърцето - за мен това е всъщност курсът на сухото по отношение на единствените истински кинти, измислени в човешката история. И защо наричаш проблем това, че заплатите растат по-бавно от инфлацията и печалбите на компаниите? Ти като работник ли разсъждаваш или като инвеститор? Иначе си прав за "лотарията", "алчността" и "реалността", но след всяка корекция играчите поумняват, вярвай ми... :-)

Продигалов - ти отговори на г-н Караиванов вместо мен достатъчно добре, за да се налага да го правя аз.
                              Инфлация под 2% - Япония, Германия, Австрия, Швейцария, .... Панама!
                              Тука като гледам все оптимисти сте се събрали, няма лошо стига да
                              не прекалявате с оптимизма!
                              Жокер и от мен - Япония не е много уместна за пример.Иначе Императоре политиката на ЕЦБ,като цяло е насочена за задържане инфлацията около 2 % в зоната.Точно за това сега са им вързани ръцете и незнаят какво да направят - конюктурните цикли се завъртат и растежът се забавя и в Европа ( очаквано след проблемите в САЩ ),а инфлацията продължава да расте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Полков, схванах иронията ти. :-)
                                Крителинов - знам че фундаментът е много по-слаб фактор на БФБ от овчата глупост, но е единственият сигурен начин за оценка. Помежду другото в коя страна реалната инфлация е под 2%? Ще ти пусна жокерче - виж "курсът" на златцето и сребърцето - за мен това е всъщност курсът на сухото по отношение на единствените истински кинти, измислени в човешката история. И защо наричаш проблем това, че заплатите растат по-бавно от инфлацията и печалбите на компаниите? Ти като работник ли разсъждаваш или като инвеститор? Иначе си прав за "лотарията", "алчността" и "реалността", но след всяка корекция играчите поумняват, вярвай ми... :-)

Продигалов - ти отговори на г-н Караиванов вместо мен достатъчно добре, за да се налага да го правя аз.
                                Инфлация под 2% - Япония, Германия, Австрия, Швейцария, .... Панама!
                                Тука като гледам все оптимисти сте се събрали, няма лошо стига да
                                не прекалявате с оптимизма!

Коментар

Working...
                                X