ravnovesie, а какво мислиш трябва да правим в България, кдето имаме хем външна, хем вътрешна инфлация благодарение на кредитирането
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Bobi75
-
то и инфлацията е необходима, кара хората да си вкарват парите в бизнес, а не да се надяват че ще живеят от лихви
И все пак умерена инфлация е за предпочитане пред умерена рецесия, както може да се види от действията и на САЩ и на ЕЦБ в момента. Още повече когато инфлацията ти се получава не от голямо вътрешно търсене, а като резултат от внос на инфлация от Китай, от високите цени на петрола и от слабата година за селското стопанство в световен мащаб през 2007.
Елемента за заместване на инфлация и безработица може да се използва само ако инфлацията ти е породена от повишено вътрешно търсене. Ако е внос на инфлация, инфлация породена от външни фактори и ти прилагаш рестриктивна политика, няма да постигнеш нищо що се отнася до инфлацията, но ще успееш да си вдигнаш безработицата, да намалиш печалбите на фирмите и да срутиш цените на активите си.
А и нещо като основните ми спестявания са в акции съм и лично заинтересуван да не се получава рецесия, защото заделените пари за черни дни много бързо могат да станат заделени малко пари за доста черни дни
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieЗначи искаш рецесия и тълпа от гладни хора, за да не ти се качи бирата с 20 стотинки
тия хора докато са имали работа, и сега немат един лев настрана
за черни дни? Значи акъла им е толкова и това им се полага.
А и безработицата е необходима, кара умните да мислят, а
простите да бачкат, не мислиш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieПървоначално изпратено от dexСАЩ е около 25, за корумпирана държава като нашата и толкова са много...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieТаргетирането на инфлацията се е въвело единствено с цел да се усмирят правителствата, или по-скоро правителствата да си намерят трето лице, на което да прехвърлят вината от това, че не наливат пари постояно.
Това изобщо не означава че да държиш 2% е по-добро от колкото да направиш рецесия. Твърдо таргетиране на инфлацията, като основна цел на централните банки май има само в единични държави. това че Германия си има хиперинфлационни комплекси от времето преди Хитлер изобщо не означава, че и останалите европейски държави трябва да и се водят по акъла. Успяха да си наложат тяхното виждане за ЕЦБ, но не мисля че ще се придържат фанатично към него.
И аз смятам че ниската инфлация е за предпочитане - дава стабилност и доверие в системата. Но когато нестабилността и недоверието идва от друго място а не от инфлацията или от раздути бюджетни дефицити, то придържането към твърди правила е просто догматизъм.
Ne mi se spori. Ima knigi chovek moje da se obrazova. Koito vqrva v pazarite i ne vqrva v diskreciata e za inflation targeting.
Коментар
-
Таргетирането на инфлацията се е въвело единствено с цел да се усмирят правителствата, или по-скоро правителствата да си намерят трето лице, на което да прехвърлят вината от това, че не наливат пари постояно.
Това изобщо не означава че да държиш 2% е по-добро от колкото да направиш рецесия. Твърдо таргетиране на инфлацията, като основна цел на централните банки май има само в единични държави. това че Германия си има хиперинфлационни комплекси от времето преди Хитлер изобщо не означава, че и останалите европейски държави трябва да и се водят по акъла. Успяха да си наложат тяхното виждане за ЕЦБ, но не мисля че ще се придържат фанатично към него.
И аз смятам че ниската инфлация е за предпочитане - дава стабилност и доверие в системата. Но когато нестабилността и недоверието идва от друго място а не от инфлацията или от раздути бюджетни дефицити, то придържането към твърди правила е просто догматизъм.
Коментар
-
Равновесието - ами я кажи каква работа имат пенсиите да обикалят по цял ден из градът? В градският транспорт не можеш да се разминеш от тях... Отделно е срамота човек, цял живот работил, да не си е подсигурил старините. София пълна с пенсии, дето държат недвижими имоти за стотици хиляди еврота и хленчещи, че са бедни.
За хъхряците - това че размахват брадви малко ли ти е? Ужасно живеели... ами да се хванат да работят !!! Държавата им плаща с нашите пари, за да лежат, търпи ги да крадат и мародерстват, не плащат нищо !!! Да не сме длъжни да ги храним ??? Да бачкат, ако не - да лягат и да мрат. Кой им е виновен, че били неграмотни? Да са учили - а и нашите прадядовци, дето са се борели със земята на село, да не са били все висшисти? И е крайно време да се забрани на неграмотници да гласуват - помниш ли изборите за евродепутати? Питат мангалът "За кой гласува бе?" "Ми за №14..." "Добре ама за какво гласува? За президент ли, за парламент ли, за кмет ли? И кой тоя №14?" - пита репортерът... А животното само гледа с празен поглед и повтаря като папагал с деменция "Ами за 14..." то не може да говори съществото членоразделно, ще определя кой да ме управлява мене...
За токът - дотам се стигна, че румънците ни взеха пазарите, а България преди печелеше много от износ на ток. Просто политиците ни, дето се съгласиха да спрем реактори, според всички специалисти безопасни и годни, трябва да бъдат съдени за държавна измяна и обесени като котки на пъпът на София.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар