IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ravnovesie, а какво мислиш трябва да правим в България, кдето имаме хем външна, хем вътрешна инфлация благодарение на кредитирането

Коментар

• то и инфлацията е необходима, кара хората да си вкарват парите в бизнес, а не да се надяват че ще живеят от лихви

И все пак умерена инфлация е за предпочитане пред умерена рецесия, както може да се види от действията и на САЩ и на ЕЦБ в момента. Още повече когато инфлацията ти се получава не от голямо вътрешно търсене, а като резултат от внос на инфлация от Китай, от високите цени на петрола и от слабата година за селското стопанство в световен мащаб през 2007.

Елемента за заместване на инфлация и безработица може да се използва само ако инфлацията ти е породена от повишено вътрешно търсене. Ако е внос на инфлация, инфлация породена от външни фактори и ти прилагаш рестриктивна политика, няма да постигнеш нищо що се отнася до инфлацията, но ще успееш да си вдигнаш безработицата, да намалиш печалбите на фирмите и да срутиш цените на активите си.

А и нещо като основните ми спестявания са в акции съм и лично заинтересуван да не се получава рецесия, защото заделените пари за черни дни много бързо могат да станат заделени малко пари за доста черни дни

Коментар

• Отлично казано, Кешов !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
          Значи искаш рецесия и тълпа от гладни хора, за да не ти се качи бирата с 20 стотинки
          Еее мноо грубо така, тълпа гладни хора.. ами какво са правили
          тия хора докато са имали работа, и сега немат един лев настрана
          за черни дни? Значи акъла им е толкова и това им се полага.
          А и безработицата е необходима, кара умните да мислят, а
          простите да бачкат, не мислиш ли?

Коментар

• прав си

Коментар

Първоначално изпратено от dex
              САЩ е около 25, за корумпирана държава като нашата и толкова са много...
              25 друг път 25 са им данъчните приходи и то на федералното правителство. А между данъчни приходи и преразпределяне има доста прилична разлика
              федералния бюджет е към 18-20%, направи си справка...

Коментар

• Mnogo dobre znam kakvo pravqt bankite i si vzemam investicionite reshenia spored suotvetno. Prosto kazvam, che ima po-dobra politika.

Коментар

• това е само твоето виждане за нещата като гледам как реагират пазарите май сте малцинство вярващите в таргетиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
                    САЩ е около 25, за корумпирана държава като нашата и толкова са много...
                    25 друг път 25 са им данъчните приходи и то на федералното правителство. А между данъчни приходи и преразпределяне има доста прилична разлика

Коментар

Таргетирането на инфлацията се е въвело единствено с цел да се усмирят правителствата, или по-скоро правителствата да си намерят трето лице, на което да прехвърлят вината от това, че не наливат пари постояно.
                      Това изобщо не означава че да държиш 2% е по-добро от колкото да направиш рецесия. Твърдо таргетиране на инфлацията, като основна цел на централните банки май има само в единични държави. това че Германия си има хиперинфлационни комплекси от времето преди Хитлер изобщо не означава, че и останалите европейски държави трябва да и се водят по акъла. Успяха да си наложат тяхното виждане за ЕЦБ, но не мисля че ще се придържат фанатично към него.

И аз смятам че ниската инфлация е за предпочитане - дава стабилност и доверие в системата. Но когато нестабилността и недоверието идва от друго място а не от инфлацията или от раздути бюджетни дефицити, то придържането към твърди правила е просто догматизъм.

Ne mi se spori. Ima knigi chovek moje da se obrazova. Koito vqrva v pazarite i ne vqrva v diskreciata e za inflation targeting.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        и обесени като котки на пъпът на София.
                        за това съм с 2 ръце съгласен, трябва да се направи за назидание на самозабравилата се политическа класа..

Коментар

• Таргетирането на инфлацията се е въвело единствено с цел да се усмирят правителствата, или по-скоро правителствата да си намерят трето лице, на което да прехвърлят вината от това, че не наливат пари постояно.
                          Това изобщо не означава че да държиш 2% е по-добро от колкото да направиш рецесия. Твърдо таргетиране на инфлацията, като основна цел на централните банки май има само в единични държави. това че Германия си има хиперинфлационни комплекси от времето преди Хитлер изобщо не означава, че и останалите европейски държави трябва да и се водят по акъла. Успяха да си наложат тяхното виждане за ЕЦБ, но не мисля че ще се придържат фанатично към него.

И аз смятам че ниската инфлация е за предпочитане - дава стабилност и доверие в системата. Но когато нестабилността и недоверието идва от друго място а не от инфлацията или от раздути бюджетни дефицити, то придържането към твърди правила е просто догматизъм.

Коментар

• САЩ е около 25, за корумпирана държава като нашата и толкова са много...

Коментар

• Равновесието - ами я кажи каква работа имат пенсиите да обикалят по цял ден из градът? В градският транспорт не можеш да се разминеш от тях... Отделно е срамота човек, цял живот работил, да не си е подсигурил старините. София пълна с пенсии, дето държат недвижими имоти за стотици хиляди еврота и хленчещи, че са бедни.
                              За хъхряците - това че размахват брадви малко ли ти е? Ужасно живеели... ами да се хванат да работят !!! Държавата им плаща с нашите пари, за да лежат, търпи ги да крадат и мародерстват, не плащат нищо !!! Да не сме длъжни да ги храним ??? Да бачкат, ако не - да лягат и да мрат. Кой им е виновен, че били неграмотни? Да са учили - а и нашите прадядовци, дето са се борели със земята на село, да не са били все висшисти? И е крайно време да се забрани на неграмотници да гласуват - помниш ли изборите за евродепутати? Питат мангалът "За кой гласува бе?" "Ми за №14..." "Добре ама за какво гласува? За президент ли, за парламент ли, за кмет ли? И кой тоя №14?" - пита репортерът... А животното само гледа с празен поглед и повтаря като папагал с деменция "Ами за 14..." то не може да говори съществото членоразделно, ще определя кой да ме управлява мене...
                              За токът - дотам се стигна, че румънците ни взеха пазарите, а България преди печелеше много от износ на ток. Просто политиците ни, дето се съгласиха да спрем реактори, според всички специалисти безопасни и годни, трябва да бъдат съдени за държавна измяна и обесени като котки на пъпът на София.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И кой е казал че 40% е много.

Коментар

Working...
                                X