Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от AmatyorПазара не е нито бичи нито мечи - пазара е овчи - всичко е подивяло и тича без посока с изцъклени очи.
Това дето някой ги разправят - след голям спад - голям скок. Дръжки братче. Капитала се изнася - кой ще го прави тоя скок. Чужденците разпродават, фондовете са се озъбили от липса на кеш, клиентите им се спасяват поединично и едва ли ще погледнат борса в следващата година - две. От къде кеш за да тръгне пазара. Имам чувството че след годишните и P/E около 10 няма да е в състояние да трогне инвеститорите.
Капитала се изнася това е проблема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AmatyorПичове, незнам вие как я виждате, ама аз си мисля, че ако се озаптим ще най-доброто което може да се случи. За скокове нагоре в близко време... зарежи ти тая.
Тук вече неща като фундамент, надценени/подценени - нямат никакво значение. Пазара не е нито бичи нито мечи - пазара е овчи - всичко е подивяло и тича без посока с изцъклени очи.
Това дето някой ги разправят - след голям спад - голям скок. Дръжки братче. Капитала се изнася - кой ще го прави тоя скок. Чужденците разпродават, фондовете са се озъбили от липса на кеш, клиентите им се спасяват поединично и едва ли ще погледнат борса в следващата година - две. От къде кеш за да тръгне пазара. Имам чувството че след годишните и P/E около 10 няма да е в състояние да трогне инвеститорите.
Коментар
-
Е, Репоманов - ако се готвиш да се смряскаш до месец-два, това друга работа... ама тогава и какво ти пука кво ще стане?
Аз днес напримерно ядосах от нивата на Пампорово и М+С... според теб на какви нива ще мога да си купя, ако избягам сега? Пампорово на 5 кинта и М+С на 88 стинки ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Пичове, незнам вие как я виждате, ама аз си мисля, че ако се озаптим ще най-доброто което може да се случи. За скокове нагоре в близко време... зарежи ти тая.
Тук вече неща като фундамент, надценени/подценени - нямат никакво значение. Пазара не е нито бичи нито мечи - пазара е овчи - всичко е подивяло и тича без посока с изцъклени очи.
Коментар
-
Вижте, аз съм сред най-крайните оптимисти...преди 2-3 месеца дискутирахме в една тема за това какво ще се случи в САЩ в близко бъдеще, като аз прогнозирах че ако има по-сериозна рецесия, ще ни удари много много лош мечи пазар в световен мащаб(какъвто не е имало последните 7 години) в средносрочен план.Рецесията все още не е факт, може и никога да не стане, но след развитието последните 10 дена, особено пробивите на ключови нива на подкрепа на повечето световни индекси, възможността за сериозен мечи пазар поне до края на годината нараства неимоверно. Софикс не знам до колко може да падне... Дупе да ни е яко. Търпеливите може и да дочакаме...на финансовите пазари нещата бързо се променят.
Коментар
-
EquityPrivate, благодаря ти, че се опитваш да ме развеселиш. Надявам шегуваш за "неизбалончените" нива на Софарма - иначе не мога да си обясня постът ти.
Пастиров - има логика, но това трябваше да се направи октомври-ноември, сега вече е късно. Коя акция мислиш, че ще може да се купи три пъти по-евтино от сегашните нива? Имам предвид акция, която си струва? Дори тия стойности на качествените дружества са вече смешно ниски и никой сериозен инвеститор, който си е с мозъкът, не би продавал на тях. Вече изядохме почти целият ръст за 2007 година, следователно отново ще се калкулират добрите новини за последните 13 месеца - влизането в ЕС, икономическият растеж, ръстът нап риходите и печалбите на почти всички дружества, по-изгодните данъци, сгодните нови договорености с Русия...
Не зная дали ще продължи да пада още борсата, но в един момент така диво ще се изстреля нагоре, че сривлювците ще се чудят какво става.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от fatviliИмператоре от 15 месеца играя на БФБ от тогава май само ти и още двайсет ника останаха същите другите се скъсаха да се крият зад нови никове и да манипулират нормално е тея дето влязоха щото прочетоха във вестниците че тука има голем келепир да четат и да се шашкат ... хубу че останахте още малко като тебе че иначе ...
Няма незаменими неща, но всяко нещо си има цена.
P.S. Още повече, че само годишната инфлация у нас е 13%. Затова и чакането струва пари, да не говорим за пропуснатите ползи.
Коментар
-
ОК
Имп е прав, човек ако няма дългове какво му пука колко ще пада пазра краткосрочно. Въпроса е за тия дето имат репа, заеми и т.н..
Коментар
-
Първоначално изпратено от fatviliИмператоре от 15 месеца играя на БФБ от тогава май само ти и още двайсет ника останаха същите другите се скъсаха да се крият зад нови никове и да манипулират нормално е тея дето влязоха щото прочетоха във вестниците че тука има голем келепир да четат и да се шашкат ... хубу че останахте още малко като тебе че иначе ...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътНе че се сърдя на тия, дето бягат - на душевно болни хора можеш ли да се сърдиш? Абе, аланкоолу, като са ви треперливи сърчицата и са ви гладки мозъчетата, чий го дирите на Борсата, бе !!!
Ne e preporuka.
P.S. Na Gramercy na kakva cena im se skapva investiciata?
Коментар
Коментар