IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега четох изявлението на К.Колчев. Ами старата песен на нов глас, било корекция, още малко оставало. Странното е че същото се говореше и Ноември.
    Каква корекция е това? 3 месеца и се усилва? Това си е жив тренд.

Коментар

• Тук вече въпроса не за БФБ, а за борсите в световен мащаб. Ясно е, че паниката се разпростря и БФБ вече е като скачен съд с останалия свят. така че за никакъв оптимизъм не може да се говори докато не дръпнат световните борси.

И тогава възниква фундаменталния въпрос ЗАЩО? ЗАЩО ПАДА ЦЕЛИЯ СВЯТ? Тук вече глупостите за "балонът БФБ" или "балонът еди коя си акция от Софикс" не вървят. Ипотечната криза може да се смята за причина, но само до време..... Струва ми се че мащабите на това, което се случва вече надхвърлят причиненото от ипотечната криза.

И така, ЗАЩО???????? Сещам се само за една възможна причина, но не искам да я споменавам от суеверие, защото е страшно....

Не искам да купувам злато и швейцарски франкве!!!!!! И не искам след това и тях да продавам за да купя хранителни стоки!!!!!!!!
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от O2
        За мен е интересно поведението на големите.Никакви изявления,никакви прогнози,никакво успокоение към инвеститорите, което засяга в по-голяма степен лично тях.Предполагам че гледат зад пердето и мастурбират..........
        Големите по-добре да си траят. Те решиха да режисират корекция, ама не бяха забелязали, че такава ще трябва да се случи на големите пазари. Сега май ще си осерат сериозно бизнеса с договорни фондове, ама като са такива майстори да си носят последствията. Аз лично ставам инвеститор на БФБ и няколко години мога да си почакам. Освен това нямам мой ДФ и не ме интересува, че този пазар е позагинал вече.

Коментар

• Некъде го пишеше че банките в чужбина оценяват борсовото представяне на компаниите преди да разрешат кредит..

Коментар

• Първоначално изпратено от algo
            Мммда. Нещо оптимистите изчезнаха. Ще ставаме дългосрочни инвеститори.
            Мъдро

Коментар

• Мммда. Нещо оптимистите изчезнаха. Ще ставаме дългосрочни инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman
                Ами вече не знам друг вариант. За акции вече не мисля, утре затварям каквото е останало и дотук. За ИПО, вече не, благодаря но след последните загуби от ИПО-та и те ми стигат.
                Може би FOREX, там поне имаш по-голям избор от това да се закаиш на една позиция и да чакаш неопределено дълги периоди от време за да се осъществи развитието на компанията и на акцията.
                zatova diversifikaciata:
                imoti, DCK, vlogove 1:1 (?:$), zlato, akcii
                taka ima 6ans da ostane 4ovek na povurhnosta.
                li4no mnenie de.

Коментар

• Никакъв оптимизъм и реализъм няма на БФБ.
                  Хората си изтеглят капиталите , а без тях какъв растеж ?
                  Отчетите също ще бъдат подминати .
                  Аз лично скоро ще разпродавам всичко , защото се убедих че тук няма никаква логика и всичко останало.
                  Пазара е супер леш !

Коментар

• Първоначално изпратено от O2
                    За мен е интересно поведението на големите.Никакви изявления,никакви прогнози,никакво успокоение към инвеститорите, което засяга в по-голяма степен лично тях.Предполагам че гледат зад пердето и мастурбират..........
                    Една част от големите яко са се оакали (предполагам К.Колчев е окафенил гащите), пощата и уникредит си имат работа да вадят чуждите капитали. Само Капман и ПФБК, бичи фондове могъщи, пазаруват

Коментар

• Като цяло съм склонен да се съглася с Импа и Захо, че каквото и да си говорим, човек тия пари реално няма какво да ги прави...ако приемем че Софикс няма да пада под 1220 - то и да продаваш вече, смисъл няма особен. Единствените смислени алтернативи са някои валути...

Коментар

• За мен е интересно поведението на големите.Никакви изявления,никакви прогнози,никакво успокоение към инвеститорите, което засяга в по-голяма степен лично тях.Предполагам че гледат зад пердето и мастурбират..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                          Не знам за вас обаче аз малко луднах
                          Половин час след края пак седя и гледам дали нещо е мръднало
                          Не се притеснавай, днес си беше тежко наистина

Коментар

• Не знам за вас обаче аз малко луднах
                            Половин час след края пак седя и гледам дали нещо е мръднало
                            Не е препоръка.

Коментар

• Ами вече не знам друг вариант. За акции вече не мисля, утре затварям каквото е останало и дотук. За ИПО, вече не, благодаря но след последните загуби от ИПО-та и те ми стигат.
                              Може би FOREX, там поне имаш по-голям избор от това да се закаиш на една позиция и да чакаш неопределено дълги периоди от време за да се осъществи развитието на компанията и на акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                EquityPrivate, благодаря ти, че се опитваш да ме развеселиш. Надявам шегуваш за "неизбалончените" нива на Софарма - иначе не мога да си обясня постът ти.
                                Nomerat e da si tam kato otnovo se izstralia nagore, a ne na tezi niva. Spored men tuk oshte shte pada.
                                Prosto nivata na EV/sales za podobni kompanii v iztochna Evropa (e.g. Gedeon Richter) sa okolo 2.7x i ne vijdam zashto Sopharma triabva da turguva na poveche sled kato ne e po-dobra.

A borsata shte se izstrelia nagore samo i kogato se vurnat chujdite investitori, a tova niama da e skoro. Inache shte sme svideteli na nervni reakcii kato tazi v denia sled kato Allianz prodade i minalia chetvurtak.
                                Coboscheta s malko ostanal cash se opitvat da oburnat trenda, no po niakoe vreme parite svurshvat (vse pak cash-a e ogranichen) i v sledvashtite dni indexite otnovo sa nadolu i realno moje da se kupi oshte po-evtino.

Коментар

Working...
                                X