Първоначално изпратено от pinko-rp
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от iv7771950Какви вълни на Елиът, какъв технически анализ.....както е тръгнало ...БФБорса ще заприлича на китайски магазин : "Всичко за 1 лев!?"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от korkГ-н Караиванов,защо с лошото не мога да разбера.Кое е очевидно,че си правите реклама(лична и на сайта ви),че имате високо самочувствие,че си мислите,че всичко ви е ясно,че си мислите,че след като едно нещо е работило до днес,то ще работи и утре.Че след като едно нещо работи в една среда,то може автоматично да проработи и в друга.Нищо друго не е така очевидно.
Препоръка е да се чете Джойс.
И успех с прогнозите
А всичко работи по един и същи начин и модел,защото просто няма друг на тази планета. Както беше казал Чърчил - "Демокрацията далеч не е най-съвършения модел, но просто няма по-добър!"
Нищо по същество,но все пак благодаря,че сте намерили време да ми отговорите.
А за Чърчил,ето какво предпочитам аз"“Хората често се препъват в истината,но повечето успяват да се изправят и бързо да продължат,като че ли нищо не се случило"
Коментар
-
Първоначално изпратено от FactsПървоначално изпратено от korkДнес,като поглеждам назад ,през годините прекарани в упражняване на различните по-горе описани от мен начинания,то стигам до един извод-а именно,потвърди се моята стара идея,че всичко на този свят се развива по една и съща формула и с една и съща идея.Всичко около нас е като една симфония.
Темите и са били въвеждани,развивани,разработвани и обръщани наопаки,разкривявани,препотвърждавани,но днес,всички групи звучат във величествено фортисимо,вървят неудържимо към могъща кулмунация,от която ще бъде изведена следващата грандиозна част.
Зная,че специално за теб трябва да пиша с думи прости,но не винаги имам това желание а и необходимото търпение разбира се.
ps
В настоящия момент,на мен това ми е работата,да си стоя и да ти чета глупостите Рразтоварващо е.Затова,докато трае корекцията,никакви други занимания.Само ще те чета и ще се забавлявам с теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от korkДнес,като поглеждам назад ,през годините прекарани в упражняване на различните по-горе описани от мен начинания,то стигам до един извод-а именно,потвърди се моята стара идея,че всичко на този свят се развива по една и съща формула и с една и съща идея.Всичко около нас е като една симфония.
Темите и са били въвеждани,развивани,разработвани и обръщани наопаки,разкривявани,препотвърждавани,но днес,всички групи звучат във величествено фортисимо,вървят неудържимо към могъща кулмунация,от която ще бъде изведена следващата грандиозна част.
Коментар
-
Първоначално изпратено от korkГ-н Караиванов,защо с лошото не мога да разбера.Кое е очевидно,че си правите реклама(лична и на сайта ви),че имате високо самочувствие,че си мислите,че всичко ви е ясно,че си мислите,че след като едно нещо е работило до днес,то ще работи и утре.Че след като едно нещо работи в една среда,то може автоматично да проработи и в друга.Нищо друго не е така очевидно.
И успех с прогнозите
А всичко работи по един и същи начин и модел,защото просто няма друг на тази планета. Както беше казал Чърчил - "Демокрацията далеч не е най-съвършения модел, но просто няма по-добър!"
Коментар
-
Bobi75
здравейте,
Анализа, който обещах, е правен въз основа на целия период, за kойто има данни за Софикс.
Отначало имах оптимистична и песимистична прогноза в зависимост от това дали се ползват скрити вълни или не. Оптимистичната прогноза (без скрити вълни) бе по-вероятна.
Оптимистичната бе направена по стандартни стойности на дневната бар графика на индекса Софикс.
Песимистичната бе направена по съшата графика с включена опция за намиране на скрити вълни. По този начин, ако има бар-чета с по-голям диапазаон от нормалния, се проверява за скрити в тях повратни точки. Като се погледне графиката от последните месеци, а и от днес, се вижда голямото разстояние между най-високо и най-ниска стойност, което налага използването и на тази опция. Също така доста от удължените барчета са резултат от насилствените действия в последната минута на сесията и тяхното въздействие трябва да бъде отчетено.
Обаче, като вкарах точните данни и оборота в системата, се оказа, че след днешната седия и със скрити вълни, и без тях прогнозите са песимистични
-------------------------------------------
КОЛЕГИ, ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТОВА Е САМО ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ И ТО БЕЗ ОТЧИТАНЕ НА РАСТЕЖА НА ПАРИЧНАТА МАСА И ИКОНОМИКАТА, И НЕ Е НИКАКВА ПРЕПОРЪКА!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караивановkork - очевидно не си чувал нищо за вълните на Елиът.Човека е написал теорията през далечната 1934г. и до момента ТЯ РАБОТИ. При това доста успешно.Но пък е далеч по-лесно да се отхвърли всичко което е непознато.Защо да се напрегнеш и да понаучиш нещо, като можеш да критикарстваш ?! Така е било винаги.
Беше 2000 година.Един човек , на който имах голямо доверие горещо ми препоръча една книга.
Прогнозиране на финансовите пазари -Тони Пламър(много се надявам на човек като вас тази книга да говори нещо..)
голямо търсене му ударих.Най-накрая ,през същата тази година я намерих-100 лева на Славейков.Кво и плащаш.
Прочетох я,веднъж,два пъти,три пъти.Купих си и още няколко други книги.И тях четох.Та след това се започна и търговията.До към 2005.(не мога да се оплача от постигатите резултати)Та така да се каже,вероятно имам малко опит.Съвсем малко,толкова колкото да зная,че имало и такъв човек,Елиът някакъв си
Хубаво е човек да има някаква мярка.Аз прецених,че ми идва нанагорнище да стоя по 20 часа на ден пред монитора.И то дни и седмици наред.
Прецених,че с акциите нещата по ми импонират.И ако дотогава търгувах и на форекса и на БФБ,то оттогава насетне се съсредоточих само върху БФБ.И не мисля,че съм сгрешил!Дори напротив.
А форекса,ами и него разцъквам отвреме на време,ей така,да не забравя поне кой е Елиът
И сте прав,така е било винаги и така ще бъде.
ps
Сега,специално за вас,ето пък как аз виждам нещата.Убеден съм,че човек като ВАС,ще разбера за какво пиша!
Днес,като поглеждам назад ,през годините прекарани в упражняване на различните по-горе описани от мен начинания,то стигам до един извод-а именно,потвърди се моята стара идея,че всичко на този свят се развива по една и съща формула и с една и съща идея.Всичко около нас е като една симфония.
И не виждам причина някой да предполага,че мотивите които са се чували,няма да отекват отнова в бъдеще наистина в нови взаимоотношения и все пак,ще си останат същите.
Защото както пише Джеймс Джойс в "Бдение над Финеган":"
Тъй като всички тези събития са абсолютно невъзможни ,те вероятно са като онези,които може да са се случвали толкова,колкото е вероятно някога да се случат всички онези ,дето никога не са се случвали".
И успех с прогнозите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караивановkork - очевидно не си чувал нищо за вълните на Елиът.Човека е написал теорията през далечната 1934г. и до момента ТЯ РАБОТИ. При това доста успешно.Но пък е далеч по-лесно да се отхвърли всичко което е непознато.Защо да се напрегнеш и да понаучиш нещо, като можеш да критикарстваш ?! Така е било винаги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LonerАз не разбирам от борса, но ще ви дам един съвет, който винаги ми е давал успех в други сфери на живота:
"Когато другите продават, ти купувай. А когато другите купуват, ти не"
Така ми разправяха преди 10на години, когато купих 4 апартамента за 60,000 долара и всички ми викаха: Ти луд ли си бе да си забиеш парите в тухла. Дай ми ги на мен да видиш какъв бизнес ще развием. Сега продадох жилищата и влагам парите в сайтове, пък да видим какво ще стане. Интересното е, че 80% от сайтовете в България си търсят купуваш или инвеститор. Явно това е новият балон, който започва да се надува.BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
Коментар