Всеки който не вярва на ТА, може да се осведоми как се движат световните индекси в момента изводие ще ги оставя на вас но навсякъде е на червено!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от pinko-rpАко технически анализ на СОФИКС има някакъв смисъл аз се надявам нивото 1500 да се окаче сериозна подкрепа.
По моите сметки там някъде се намира 61.8% retracement на движението от 1220 (май 2007) до 1952 (октомври 2007).
Освен това там има един връх (юли) и едно дъно (август)
Ако имахме деривати върху СОФИКС и психологически нивото щеше да е важно ...
Коментар
-
Имам аз една мечта, от утре Софикса да е на + и да докараме нива до 2200.
Айде стискаите палци и стига с този песимизъмКогато идеите имат значение ... !!!
www.pamisstudio.hit.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Myth_72Първоначално изпратено от pinko-rpПървоначално изпратено от iv7771950Какви вълни на Елиът, какъв технически анализ.....както е тръгнало ...БФБорса ще заприлича на китайски магазин : "Всичко за 1 лев!?"
:-D :-D :-D
Не е препоръка.Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinko-rpПървоначално изпратено от iv7771950Какви вълни на Елиът, какъв технически анализ.....както е тръгнало ...БФБорса ще заприлича на китайски магазин : "Всичко за 1 лев!?"
:-D :-D :-D
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco1Преди време се занимавах с технически анализ, та според мен на фондовата борса от октомври ноември има типичен двоен връх и посоката беше ясна от доста време.
http://obuchenie.investor.bg/?cat=119&id=34888
Двойни върхове (дъна)
Последният вид модели включва поне двукратното отскачане на пазара от дадена цена. В случая около пазарните върхове подобна форма се нарича двоен връх. Този анализ може да бъде повторен за пазарните спадове, където се появяват двойни дъна. Подобни обърнати форми са налице, когато цените отскачат 2 пъти от едно и също ниво преди покачване и обикновено сигнализират обръщане на тренда.
Коментар
-
Ако технически анализ на СОФИКС има някакъв смисъл аз се надявам нивото 1500 да се окаче сериозна подкрепа.
По моите сметки там някъде се намира 61.8% retracement на движението от 1220 (май 2007) до 1952 (октомври 2007).
Освен това там има един връх (юли) и едно дъно (август)
Ако имахме деривати върху СОФИКС и психологически нивото щеше да е важно ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersZdrasti mojo ...
Kak q vizdash situaciqta na nashata mila borsa ..... Tehncheskiqt analiz govori edno, fundamentalniqt naklanq v protivopoloznata posoka ....
Kade ste mu izleze kraqt? ....
aide chesten
ще ти кажа - всичко може да стане. ако падне прекалено още, освен негативния ефект от загубата на доверие, ще е една чудесна възможност с привлечен ресурс да се направят доста кинти.сигурен съм, че банките ще пуснат едногодишни репа средносрочно смятам, че ще покоряваме нови върхове. дългосрочно сме зле! фундамента е добър, макар че повечето дружества и собственици да са измисленивъпроса е да изградиш такава стратегия, че да не ти се наруши паричния поток.
днес към края на сесията в мен се всели чувството, че вече има апетити за влизане. в момента ми се иска още да падаме, щото така или иначе си е*а майката, по добре да купувам тънко загуби от дълги позиции не смятам. нарушава ми се позитивизма.
абе с две думи - каквото и да стане имам стратегия и мисля, че това е най-важното.
сантимент - това е двигателя на борсата тук.
Коментар
-
Bobi75
Пинко и другите, сори за пропуска
Най-ниско вероятно ниво без скрити вълни - 1350
Със скрити вълни - 1050
П.С. Средно - 1200
Първоначално изпратено от Bobi75здравейте,
Анализа, който обещах, е правен въз основа на целия период, за kойто има данни за Софикс.
Отначало имах оптимистична и песимистична прогноза в зависимост от това дали се ползват скрити вълни или не. Оптимистичната прогноза (без скрити вълни) бе по-вероятна.
Оптимистичната бе направена по стандартни стойности на дневната бар графика на индекса Софикс.
Песимистичната бе направена по съшата графика с включена опция за намиране на скрити вълни. По този начин, ако има бар-чета с по-голям диапазаон от нормалния, се проверява за скрити в тях повратни точки. Като се погледне графиката от последните месеци, а и от днес, се вижда голямото разстояние между най-високо и най-ниска стойност, което налага използването и на тази опция. Също така доста от удължените барчета са резултат от насилствените действия в последната минута на сесията и тяхното въздействие трябва да бъде отчетено.
Обаче, като вкарах точните данни и оборота в системата, се оказа, че след днешната седия и със скрити вълни, и без тях прогнозите са песимистични
-------------------------------------------
КОЛЕГИ, ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТОВА Е САМО ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ И ТО БЕЗ ОТЧИТАНЕ НА РАСТЕЖА НА ПАРИЧНАТА МАСА И ИКОНОМИКАТА, И НЕ Е НИКАКВА ПРЕПОРЪКА!!!
Коментар
-
Като гледаме в последните дни как с няколко хиляди лв. определени посредници манипулират индексите, не знам колко е коректен техническия анализ на българските индекси.
Иначе двойния връх се вижда от всички, дори и такива с повърхностни познания!
От анализа на Боби75 само не разбрах до къде ще е корекцията според него ???
Коментар
-
Преди време се занимавах с технически анализ, та според мен на фондовата борса от октомври ноември има типичен двоен връх и посоката беше ясна от доста време.
http://obuchenie.investor.bg/?cat=119&id=34888
Двойни върхове (дъна)
Последният вид модели включва поне двукратното отскачане на пазара от дадена цена. В случая около пазарните върхове подобна форма се нарича двоен връх. Този анализ може да бъде повторен за пазарните спадове, където се появяват двойни дъна. Подобни обърнати форми са налице, когато цените отскачат 2 пъти от едно и също ниво преди покачване и обикновено сигнализират обръщане на тренда.
Коментар
Коментар