Не ми се искаше да ви пиша...но някои хора просто "ме4таят" да бьдат обрани! ...Тежки дни предстоят за БФБ-за утре прогнозирам спад м/у 5 и 8 %! Спадьт може да надхвьрли 20 % за седмицата! Имах два сценария за СОФИКС-растеж до 2000-2200(на когото отдавах приоритет-ве4е неизпьлним) и по-лошия сценарий(ве4е в действие)-спад под 800 пункта! Разсипаха и ОЦК-моята акция фаворит,така 4е да не се льжем трендьт е яко низходящ! Тази година ще видим няколко годишно дьно-много е вероятно цените на акциите да се вьрнат на нива от 2006г!Основания:рецесията в САЩ ще свали Дау до около 10500-11000 над 10% спад от сегашните котировки,Европа сьщо "затьва" в 4ервено-15-20%;ситуацията в Румьния(5% спад на леята,4 милиарда евро загуба на капитализация на борсата им и вдигане на лихвите на 8%-само за 15 дни)! Капитализацията на борсите в Румьния и Бьлгария е по4ти еднаква(при нито една компания от ранга на Трансгаз на БФБ-е,да де-техните акции са "4икиджийски",а нашите са "секси")! "Плюхте" по Алианц(даже тема отворихте),4е били "4икиджии" и "духа4и",не пожалихте и Facts,Jay и К.Комитов-само защото мислеха разли4но! През 1994 ме убедиха да си купя акции на ТBS хотели-продаде ми ги "на гише" Б.Б-сега шеф на инвестиционен посредник и струва ми се и 4лен на КФН! Според него нямаше как да паднат-"вьзможно най-добрата инвестиция"!Платих за тях равностойността на 1400 $ ! На акционерното сьбрание се "докоснах" до "БОГОВЕТЕ"-Йонко Кьн4ев(изп.директор на ТBS хотели) и Валентин Моллов(основател на ПЧБ),които сьщо обещаваха "4удеса" на акционерите! 14 години по-кьсно имам 91 акции,с които мога да си избьрша еса!Бягайте от блатото!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от смерчПървоначално изпратено от pesho777Първоначално изпратено от смерчПървоначално изпратено от psycoholicДървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
tuk nqkade sa tezi -20% znachi sega se ochakva podkerpa ???????
И според мен е така ама ще видим всичко зависи дали ИП ще подпрат пазара.
Но какво ще решат да правят в близките дни и седмици - малко хора могат да кажат.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesho777Първоначално изпратено от смерчПървоначално изпратено от psycoholicДървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
И според мен е така ама ще видим всичко зависи дали ИП ще подпрат пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BounsПървоначално изпратено от съни(тя)Първоначално изпратено от BounsТия всичките изброени "врагове" сигурно си пият сега заедно ракията и им е много смешно как взимат парите на малките...... атила представи си България като една къща в квартала Земя, ако пламне квартала каквито и противопожарни системи да имаш рано или късно пламъците ще обхванат и тази къща.
хубава дума...))
последното не е препоръка за покупка или продажба на акции а лично мнение.
индексите вече съм ги видяла, нооо...така и не съм разбрала))) защо като бяха растящи миналата седмица, твоето настроение пак беше същото))
Да гледаме Днес какви ще са))
Коментар
-
Първоначално изпратено от смерчПървоначално изпратено от psycoholicДървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от psycoholicДървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
Коментар
-
Ееееееееееееейййййййййййй
Какво става тука ?
Един вика утре сме нагоре, друг предрича до дни Софикса е на 1200.
Един вижда световна конспирация , друг предсказва до края на година индекса да е на 3000.
И аз като заек до миналата седмица бях на 85% кеш, но нервите не ми издържаха и последните 2-3 борсови сесии се качих на пързалката и сега като гледам кеша ми останал едва на 20-25%.
Е сега опитните играчи /дето все съветват да не се продава/ взеха и те да се замислят за пропуснати ползи . Доста гадатели се навъдиха и на ТА - дето всеки ден си нагаждат прогнозата според това как са спали, но не смеят да продадат, а после да натварят на по-ниски нива.
Разбира се , никой не знае какво ще се случи утре, следващата седмица или след месец. Но дългосрочно знаем , че тренда е нагоре. Всички останали прогнози, предположения и анализи са просто само аеробика за пръстите на ръцете по клавиатурата.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от HakkinenПриятели, как мислите: едни евентуални изключително добри годишни отчети на повечето дружества ще променят ли ставащото в момента? На мен все повече ми се струва, че колкото и да са добри, всичко ще си продължи още известно време по същия начин, но ми се иска да чуя и други мнения...
За съжаление си много прав.Никакви положителни новини и отчети няма да обърнат скоро тренда,защото всички са се наакали вече.Страхът до такава степен ги е обзел че днес беше един показателен ден как паниката може да смачка една акция до стойности които никой дори и най-големите песимисти са очаквали.Няма ли сериозна подкрепа на ниво 1500 и не започнат ли ИП-и да купуват здраво следващата вълна на паника ще е погром.Тогава никой няма да е в състояние да спре масата да продава макар и на големи загуби.Лично за мен 1500 беше ниво до което можеше да стигне тази "здравословна " корекция,но ако слезе още надолу не знам какво ще спре масовите разпродажби.Успех на всички и дано тази корекция е към своя край.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)Първоначално изпратено от BounsТия всичките изброени "врагове" сигурно си пият сега заедно ракията и им е много смешно как взимат парите на малките...... атила представи си България като една къща в квартала Земя, ако пламне квартала каквито и противопожарни системи да имаш рано или късно пламъците ще обхванат и тази къща.
хубава дума...))
последното не е препоръка за покупка или продажба на акции а лично мнение.
Коментар
-
Грешите, като отдавате спада на БФБ на някаква махленска свада и подценявате международния фактор. Разгледайте индексите в Полша, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Естония. Тези пазари едва ли са повлияни от недоразуменията между ТИМ и Желев.
Отделно да се твърди, че българската икономика е в отлично здраве е меко казано погрешно. Основната причина икономиката да расте, макар и не с желаните темпове, е крайно ниската база.ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex
Коментар
-
Стадо биволи се движи толкова бързо, колкото
най-бавния бивол в стадото. Когато стадото е гонено,най-бавните и
най-слабите биволи са най-отзад.
Те биват убивани най-напред. Този естествен подбор служина цялото
стадо, понеже чрез редовното отпадане на най-слабите в стадото то
запазва или даже подобрява скоростта и здравето си.
Коментар
Коментар