IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не ми се искаше да ви пиша...но някои хора просто "ме4таят" да бьдат обрани! ...Тежки дни предстоят за БФБ-за утре прогнозирам спад м/у 5 и 8 %! Спадьт може да надхвьрли 20 % за седмицата! Имах два сценария за СОФИКС-растеж до 2000-2200(на когото отдавах приоритет-ве4е неизпьлним) и по-лошия сценарий(ве4е в действие)-спад под 800 пункта! Разсипаха и ОЦК-моята акция фаворит,така 4е да не се льжем трендьт е яко низходящ! Тази година ще видим няколко годишно дьно-много е вероятно цените на акциите да се вьрнат на нива от 2006г!Основания:рецесията в САЩ ще свали Дау до около 10500-11000 над 10% спад от сегашните котировки,Европа сьщо "затьва" в 4ервено-15-20%;ситуацията в Румьния(5% спад на леята,4 милиарда евро загуба на капитализация на борсата им и вдигане на лихвите на 8%-само за 15 дни)! Капитализацията на борсите в Румьния и Бьлгария е по4ти еднаква(при нито една компания от ранга на Трансгаз на БФБ-е,да де-техните акции са "4икиджийски",а нашите са "секси")! "Плюхте" по Алианц(даже тема отворихте),4е били "4икиджии" и "духа4и",не пожалихте и Facts,Jay и К.Комитов-само защото мислеха разли4но! През 1994 ме убедиха да си купя акции на ТBS хотели-продаде ми ги "на гише" Б.Б-сега шеф на инвестиционен посредник и струва ми се и 4лен на КФН! Според него нямаше как да паднат-"вьзможно най-добрата инвестиция"!Платих за тях равностойността на 1400 $ ! На акционерното сьбрание се "докоснах" до "БОГОВЕТЕ"-Йонко Кьн4ев(изп.директор на ТBS хотели) и Валентин Моллов(основател на ПЧБ),които сьщо обещаваха "4удеса" на акционерите! 14 години по-кьсно имам 91 акции,с които мога да си избьрша еса!Бягайте от блатото!

Коментар

• Първоначално изпратено от смерч
      Първоначално изпратено от pesho777
      Първоначално изпратено от смерч
      Първоначално изпратено от psycoholic
      Дървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
      Абе тъпанар ти не видя ли тогава че влязохме в корекция,не гледали срещата с К.Колчев и другите гурута,не следиш ли какво правят фондовете и посредниците(тогава продаваха сега изчакват не купуват или ако го правят става с незначителни бройки)Не се ли интересуваш от техн. анализ който тук всички отричат а той си сработи и миналата корекция и сегашния срив вече според мен понеже вече на такова ми заприличва.Освен това ако не вдяваш от графики и математики да беше се вслушал в приказките на Колчев който тогава беше казал че "Ако пазара върне с 20 % ще го подпрем".Сметни и ще видиш на колко излиза Софикса.Ти да не мислиш че те тез хора са от балкана хванати и патки пасат.Айде стига че ми писна от глупавият ти оптимизъм.Това което ти казвах тогава е че kogato страхът обземе играчите логика и разумно поведение няма има само СТРАХ ОТ ЗАГУБА.

tuk nqkade sa tezi -20% znachi sega se ochakva podkerpa ???????

И според мен е така ама ще видим всичко зависи дали ИП ще подпрат пазара.
      Вчера в последния час някои ИП се появиха, заложиха сероизни стопове и веднага се повишиха цените поне с 1%, дори без да се налага да купуват.
      Но какво ще решат да правят в близките дни и седмици - малко хора могат да кажат.
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
        Първоначално изпратено от смерч
        Дървим се, не заради индексите, а защото дрънка наизуст - от 3 месеца вещае, а един аргумент не е дал!
        Абе тъпанар ти не видя ли тогава че влязохме в корекция,не гледали срещата с К.Колчев и другите гурута,не следиш ли какво правят фондовете и посредниците(тогава продаваха сега изчакват не купуват или ако го правят става с незначителни бройки)Не се ли интересуваш от техн. анализ който тук всички отричат а той си сработи и миналата корекция и сегашния срив вече според мен понеже вече на такова ми заприличва.Освен това ако не вдяваш от графики и математики да беше се вслушал в приказките на Колчев който тогава беше казал че "Ако пазара върне с 20 % ще го подпрем".Сметни и ще видиш на колко излиза Софикса.Ти да не мислиш че те тез хора са от балкана хванати и патки пасат.Айде стига че ми писна от глупавият ти оптимизъм.Това което ти казвах тогава е че kogato страхът обземе играчите логика и разумно поведение няма има само СТРАХ ОТ ЗАГУБА.

И според мен е така ама ще видим всичко зависи дали ИП ще подпрат пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
          Първоначално изпратено от съни(тя)
          Първоначално изпратено от Bouns
          Тия всичките изброени "врагове" сигурно си пият сега заедно ракията и им е много смешно как взимат парите на малките...... атила представи си България като една къща в квартала Земя, ако пламне квартала каквито и противопожарни системи да имаш рано или късно пламъците ще обхванат и тази къща.
          АКО...
          хубава дума...))
          Ти къде живееш на Земята или някъде другаде, осведоми се с колко са спаднали днеска индексите на водещите икономики и може да видиш пожара който иде, УТРЕ МЕЧКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НА БФБ,
          последното не е препоръка за покупка или продажба на акции а лично мнение.
          Основно....на Земята)))
          индексите вече съм ги видяла, нооо...така и не съм разбрала))) защо като бяха растящи миналата седмица, твоето настроение пак беше същото))
          Да гледаме Днес какви ще са))

Коментар

• Първоначално изпратено от смерч

Коментар

• az si mislq ,che tova koeto se sluchi sled izlizaneto na alianz ,a imenno dvijenieto nagore shteshe da prodalji oshte dosta ako ne bqha desette pochivni dni i nadqvam se silnite razprodajbi dnes da imat sashtiq efekt kakto kraq na dekemvri!

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic

Коментар

• Ееееееееееееейййййййййййй

Какво става тука ?

Един вика утре сме нагоре, друг предрича до дни Софикса е на 1200.

Един вижда световна конспирация , друг предсказва до края на година индекса да е на 3000.

И аз като заек до миналата седмица бях на 85% кеш, но нервите не ми издържаха и последните 2-3 борсови сесии се качих на пързалката и сега като гледам кеша ми останал едва на 20-25%.

Е сега опитните играчи /дето все съветват да не се продава/ взеха и те да се замислят за пропуснати ползи . Доста гадатели се навъдиха и на ТА - дето всеки ден си нагаждат прогнозата според това как са спали, но не смеят да продадат, а после да натварят на по-ниски нива.

Разбира се , никой не знае какво ще се случи утре, следващата седмица или след месец. Но дългосрочно знаем , че тренда е нагоре. Всички останали прогнози, предположения и анализи са просто само аеробика за пръстите на ръцете по клавиатурата.
                  fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• То се е видяло, че днес пак ще имам възможност да пълня.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                      Приятели, как мислите: едни евентуални изключително добри годишни отчети на повечето дружества ще променят ли ставащото в момента? На мен все повече ми се струва, че колкото и да са добри, всичко ще си продължи още известно време по същия начин, но ми се иска да чуя и други мнения...

За съжаление си много прав.Никакви положителни новини и отчети няма да обърнат скоро тренда,защото всички са се наакали вече.Страхът до такава степен ги е обзел че днес беше един показателен ден как паниката може да смачка една акция до стойности които никой дори и най-големите песимисти са очаквали.Няма ли сериозна подкрепа на ниво 1500 и не започнат ли ИП-и да купуват здраво следващата вълна на паника ще е погром.Тогава никой няма да е в състояние да спре масата да продава макар и на големи загуби.Лично за мен 1500 беше ниво до което можеше да стигне тази "здравословна " корекция,но ако слезе още надолу не знам какво ще спре масовите разпродажби.Успех на всички и дано тази корекция е към своя край.

Коментар

• Бонус, на бира, че утре сме на горе ?!

или каквото пиеш де

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                          Първоначално изпратено от Bouns
                          Тия всичките изброени "врагове" сигурно си пият сега заедно ракията и им е много смешно как взимат парите на малките...... атила представи си България като една къща в квартала Земя, ако пламне квартала каквито и противопожарни системи да имаш рано или късно пламъците ще обхванат и тази къща.
                          АКО...
                          хубава дума...))
                          Ти къде живееш на Земята или някъде другаде, осведоми се с колко са спаднали днеска индексите на водещите икономики и може да видиш пожара който иде, УТРЕ МЕЧКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НА БФБ,
                          последното не е препоръка за покупка или продажба на акции а лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                            2008 ще бъде добрата година.
                            Защото 2007 не беше такава.
                            За 1/2 от печалбата си за 2007 си стискаме ръцете веднага. Офертата подлежи на коментар

ПС и миналата година така разправях

Коментар

• Грешите, като отдавате спада на БФБ на някаква махленска свада и подценявате международния фактор. Разгледайте индексите в Полша, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Естония. Тези пазари едва ли са повлияни от недоразуменията между ТИМ и Желев.

Отделно да се твърди, че българската икономика е в отлично здраве е меко казано погрешно. Основната причина икономиката да расте, макар и не с желаните темпове, е крайно ниската база.
                              ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Стадо биволи се движи толкова бързо, колкото
                                най-бавния бивол в стадото. Когато стадото е гонено,най-бавните и
                                най-слабите биволи са най-отзад.
                                Те биват убивани най-напред. Този естествен подбор служина цялото
                                стадо, понеже чрез редовното отпадане на най-слабите в стадото то
                                запазва или даже подобрява скоростта и здравето си.

Коментар

Working...
                                X