IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честито на всички аграрни! Добре дошли в SOFIX. Измъчено, но заслужено.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Ти не ми ли се кара веднъж, че задавам въпроси, чиито отговори ги има в интернет?

Убеден съм, че ме бъркаш. Случайно ако не съм прав ти се извинявам .

Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Би трябвало да има конкретна дата, защото тази седмица имаше дни и с по 749 акционера.
        Ти не ми ли се кара веднъж, че задавам въпроси, чиито отговори ги има в интернет?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Последната седмица бе тази,- предстои да смятат и да обявят класацията мисля, че 12,03, се пада обявяването.
          Би трябвало да има конкретна дата, защото тази седмица имаше дни и с по 749 акционера.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Кам коя дата се гледаше броят акционери при пролетното ребалансиране?

Последната седмица бе тази,- предстои да смятат и да обявят класацията мисля, че 12,03, се пада обявяването.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
              Централен Депозитар към дата: 01-03-2024
              "АГРИЯ ГРУП ХОЛДИНГ" АД
              Брой Акционери 751

Да му мислят отпадащитеее
              Кам коя дата се гледаше броят акционери при пролетното ребалансиране?

Коментар

• Централен Депозитар към дата: 01-03-2024
                "АГРИЯ ГРУП ХОЛДИНГ" АД
                Брой Акционери 751

Да му мислят отпадащитеее
                Last edited by inta53; 01.03.2024, 22:14.

Коментар

• Цените на пшеницата пикират стремително надолу

Низходящата ценова спирала е безмилостна към европейските фермeр
                  Вчера цените на мелничарската пшеница на борсата в Париж (Euronext) преодоляха нивото на психологическия праг от 200 евро за тон и се сринаха до най-ниските стойности от май 2021 година насам – до EUR 194,50/т, понижение с близо 20 евро в рамките само на един месец и с 80 евро в сравнение с края на февруари 2023 г.

“Низходящата ценова спирала е безмилостна към европейските фермери”, констатира водещ германски анализатор д-р Олаф Зинке (Dr. Olaf Zinke) в електронното издание Agrarheute.
                  Според европейските експерти основна причина за ценовия срив е ожесточената ценова конкуренция от страна на основните производители и износители на пшеница от черноморския регион - Русия и Украйна. Анализатори от френската компания Agritel отбелязват, че натиска върху цените се засили след като на пазара се появиха информации за спад на цените на руската пшеница под $215/т FOB Новоросийск.
                  Френските анализатори отбелязват, че големите наличности от пшеница неутрализират ефекта от известно раздвижване на експортния фронт.
                  В складовете все още са налични 12 млн.т пшеница, като основният дял от това количество се намира в складовете на производителите. В Agritel са на мнение, че големите запаси ограничават възможността за позитивни ценови отклонения, тъй като „и най-малкото повишение ще доведе до огромни нови продажби от страна на производителите”.
                  Олаф Зинке посочва, че досега Евросъюза натовари за износ общо 20,6 млн. тона пшеница (включително брашно) за трети страни – с 5 на сто по-малко, отколкото2023 г. Франция е изнесла общо 5,4 млн. тона пшеница, като на второ място е Румъния с износ на 4,7 млн. тона, а на трето е Полша продала на световния пазар 2,5 млн. тона пшеница. В същото време вносът в ЕС е с около 7% по-висок от миналата година и възлиза на около 7,7 милиона тона. Почти 4 млн.т или повече от две трети от вноса се падат на украинска пшеница.
                  Източници: Agritel, Agrarheute 27-28 февруари 2024 г.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не знам доколко отблизо следите публикуването на отчети от компаниите в x3news, но доста от тях се налага да се качват повторно - файловете не се отварят или въобще липсват. На мен като потребител пък често ми се случва сървъра им да не връща файл или да върне неработещ и да трябва неколкократно да го свалям до успех.
                    Вероятно на някой ДВИ им липсва опит, но не може система на която при определени обстоятелства й "изкачат карантиите" да се нарече добре направена.
                    А при Агрия очакваме текущата стопанска година да е по-благоприятна. Както изглажда засега пазара е Hold.

Коментар

• ДВИ-то е некадърно. Не може публична компания да не качва правилните файлове с отчети в системата!
                      Не ме интересува, ако е необходимо да прави сухи тестове преди датата, но пропуски не могат да бъдат толерирани.
                      Това създава такъв неовъобръзим шум в системата, че ако ИД-то знаеше, щеше да я уволни тази кака на момента.
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        Гледам е станало дума за ДВИ и вярвам, че няма да ми се сърди;
                        Това е повече обяснение, отколкото оправдание. Повечето дружества успяват от 1-я път да ги качат, дори и да става дума за зле сканирани хартиени отчети, обърнати на 90 градуса. Очаква се, че след няколко години работа с такива неща, ДВИ ще може поне на корпоративната страница да качи правилните файлове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          Гледам е станало дума за ДВИ и вярвам, че няма да ми се сърди;
                          Това я оправдава ли?(от къде е?) - някакъв софтуер променя разширението на файловете след подписане(бъг) и те трябва да се преименуват. Това като се научи може да се прави лесно. Не е голяма философия. А се вижда, че от 2021 година на корпоративния сайт са качени отчети ту с неправилните имена, ту с правилните. Малко неуважение към инвеститорите ми се види да седят така още ... друг е въпросът за техническите умения ..
                          Last edited by petyob; 29.02.2024, 08:22.

Коментар

• Гледам е станало дума за ДВИ и вярвам, че няма да ми се сърди;

Здравейте,

За съжаление новите технически изисквания във връзка с подаването на регулирана информация не са адекватно технически обезпечени от медията, чиито услуги ползваме. Липсва синхрон между медията и портала на КФН (ЕИС) относно технологична обезпеченост при подаване на информация, което ни създава немалко затруднения и губи ценно време в натоварения ни работен процес. До този момент, в рамките на днешния работен ден, съм подала три пъти една и съща информация и все още нямам обратна връзка от IT специалистите на медията, дали с третия опит съм отговорила най-после на всички техни изисквания, за да бъдат отворени файловете. Добре е да знаете, че служителите на други публични компании изпитват същите затруднения, за което получавам обратна връзка.

Благодаря Ви за разбирането.

Коментар

• лошо, че акционерите паднаха на 749. Големият купувач от миналата седмица е извърлил няколко акционера. Дано тази седмица стане обратното.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                                Абе докато не вкарат изкуствен интелект в земеделието в Агрия ги отписвам като инвестиция
                                "Coding is old news, so focus on farming" - казано преди ден от Jensen Huang, CEO на Nvidia. Мернах го интервюто някъде в Techradar или Tom'sHW беше. Интересно мнение...

Подложих и аз канчето днес, доволен съм. Времето ще отсъди дали си е заслужавало.

Без препоръки към никой за нищо.

Коментар

Working...
                                X