IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Истината е, че са много зле комуникационно ;-)
    Никаква мисъл няма в посока маркетинг относно публичния статут на дружеството.
    Директорката за връзка с инвеститорите, може да е перфектен юрист не я познавам, но съм напълно сигурен, че ако я оставя с 1 касетка домати на някой пазар не може да ги продаде. ;-)
    Не съм ходил на ОСА, но поне на база на това, което излиза в x3 и по другите комуникационни среди съм останал с впечатлението, че дават малко над минимума, който се изисква от тях по закон. Това е нож с две остриета, защото от една страна пазарът по-бавно осъзнава фундаменталната подцененост на акцията, а тя е доста недооценена, но пък от друга е много трудно да се изгради доверие като например цял ден се мъчат да изпратят консолидирания отчет за 4-то 3-мес.

Ако имаше нещо от типа на подхода на Софарма към общуването с инвеститорите, цената щеше да е по-висока според мен.

Коментар

• Абе докато не вкарат изкуствен интелект в земеделието в Агрия ги отписвам като инвестиция
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение

Всички финансирания от правителството са в размер на 12 941 хил. лв., но не смятам че е удачно механически да се вади тази сума от финансовия резултат, за да се открие "реалната печалба" като вземем предвид, че земеделието в повечето държави е силно субсидиран сектор и че субсидиите имат важно значение при оформяне на пазарната цена на земеделските продукти. Просто човек няма как да си представи земеделие без субсидии в настоящата пазарна и управленска конюнктура не само в България, но и по света.

Агрия има привлекателна стратегия и цели вертикално интегриране, което води до по-голяма добавена стойност формирана вътре в самото дружество и следователно по-високи маржове на печалба. Инвестициите също са по мое лично мнение добри, като ще се наслаждаваме дълго време на техните плодове. Единственият проблем за мен е сравнителната тежест на текущите задължения по банкови заеми спрямо останалите пасиви. Тази година ще падежират много от заемите и ще стискам палци да няма големи сътресения около тях.
        Истината е, че са много зле комуникационно ;-)
        Никаква мисъл няма в посока маркетинг относно публичния статут на дружеството.
        Директорката за връзка с инвеститорите, може да е перфектен юрист не я познавам, но съм напълно сигурен, че ако я оставя с 1 касетка домати на някой пазар не може да ги продаде. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не съм гледал отчета, но моля някой да ми каже, без извънредните помощи от държавата какъв щеше да е резултатът? После пак може да си говорим за "умния" аграр и как си наби парите от златната година в идиотии. (
          Всички финансирания от правителството са в размер на 12 941 хил. лв., но не смятам че е удачно механически да се вади тази сума от финансовия резултат, за да се открие "реалната печалба" като вземем предвид, че земеделието в повечето държави е силно субсидиран сектор и че субсидиите имат важно значение при оформяне на пазарната цена на земеделските продукти. Просто човек няма как да си представи земеделие без субсидии в настоящата пазарна и управленска конюнктура не само в България, но и по света.

Агрия има привлекателна стратегия и цели вертикално интегриране, което води до по-голяма добавена стойност формирана вътре в самото дружество и следователно по-високи маржове на печалба. Инвестициите също са по мое лично мнение добри, като ще се наслаждаваме дълго време на техните плодове. Единственият проблем за мен е сравнителната тежест на текущите задължения по банкови заеми спрямо останалите пасиви. Тази година ще падежират много от заемите и ще стискам палци да няма големи сътресения около тях.

Коментар

Това е само началото
            Началото бе август 2022.
            Тук сме много близо до края.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
              Тва ли беше спускането? Ми това много слабо бе! Аз викам че ще натискате яко, а то се оказа вяла работа
              Това е само началото ;-)
              Очаквам слизане под 18 ;-)
              Просто БФБ е една много предвидима книга :-)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                Ако не беше оная преоценка на спиртоварната щеше ли да сме на печалба или...?
                В тази криза все пак са на печалба, поне изглежда, че се опитват и в това време да правят пари.
                След кризата в сектора и насочването им към преработване на суровини в готова продукция може да претърпят и бурно развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                  Аз пък купих още.Да са живи и здрави продавачите
                  Той е само един де.
                  Аз също

Коментар

• Ако не беше оная преоценка на спиртоварната щеше ли да сме на печалба или...?

Коментар

• Аз пък купих още.Да са живи и здрави продавачите
                      Той е само един де.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Колега, препоръчвам ви да прочетете Основи на Счетоводството преди да правите анализ на финансови отчети и да взимате инвестиционни решения по тях. Вярвам че ще ви бъде много полезно и след време ще ми благодарите!

Относно отчета.. съвсем нормален за изминалата лоша земеделска година. Да се надяваме 2024-та да е доста по-добра!
                        Колега, може би не съм бил разбран правилно.

Имал съм предвид такава аналогия -

Печалбата на "Алкомет" спада заради увеличени материални запаси

https://www.capital.bg/biznes/kompan...di_uvelicheni/

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

....
                          В този ред на мисли дали не е възможно ръководството да е преценило, че вместо да продава запасите си от слънчоглед, които към 09 м. 23 г са за 54 млн лв, и във връзка недостига на тази суровина в Б-я, то да закупи допълнителни количества като към 12 м. 23 г те да са вече в размер на 63 млн лв?
                          Ето едни 9 млн допълнителен разход, с който се намалява печалбата сега.
                          Но, пък , ще ги видим с положителен знак при реализацията в бъдеще на този материален актив...
                          ....
                          Колега, препоръчвам ви да прочетете Основи на Счетоводството преди да правите анализ на финансови отчети и да взимате инвестиционни решения по тях. Вярвам че ще ви бъде много полезно и след време ще ми благодарите!

Относно отчета.. съвсем нормален за изминалата лоша земеделска година. Да се надяваме 2024-та да е доста по-добра!

Коментар

• Тва ли беше спускането? Ми това много слабо бе! Аз викам че ще натискате яко, а то се оказа вяла работа

Коментар

Ще се качваме на ските ;-)
                              Не е задължително - в България никога, ама никога не са се търгували отчети, а само вътрешно инфо. Не съм гледал отчета, но моля някой да ми каже, без извънредните помощи от държавата какъв щеше да е резултатът? После пак може да си говорим за "умния" аграр и как си наби парите от златната година в идиотии. Е, по-добре от гербавите калинки в Неохима, ако това е някакво утешение
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
                                31.12.2023
                                Печалба, подлежаща на разпределение (в лева) 25 645 000
                                Среднопретеглен брой акции 6 800 000
                                Доход на акция (в лв. за акция) 3.77

На корпоративната страница прогнозираха печалба от 41 000 000. Доста под очакванията е, но предвид пазарната оценка на акцията печалбата все пак е приемлива.
                                Тя затова е наричана прогнозна печалба, защото от момента на прогнозирането и до момента на реализирането и минава определен период, през който много от първоначалните предположения могат да се променят/ все пак във време на война живеем/ и това да доведе до различен краен резултат.
                                В този ред на мисли дали не е възможно ръководството да е преценило, че вместо да продава запасите си от слънчоглед, които към 09 м. 23 г са за 54 млн лв, и във връзка недостига на тази суровина в Б-я, то да закупи допълнителни количества като към 12 м. 23 г те да са вече в размер на 63 млн лв?
                                Ето едни 9 млн допълнителен разход, с който се намалява печалбата сега.
                                Но, пък , ще ги видим с положителен знак при реализацията в бъдеще на този материален актив...

Разбира се, това е само мое предположение.
                                За мен отчетът е добър, дружеството инвестира ударно, следва амбициозната си програма, като резултатите няма да закъснеят.

Коментар

Working...
                                X