If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Т.3. Приемане на решение за разпределение на част от реализираната печалба на Дружеството за 2023 г.
Проект за решение: Общото събрание на акционерите приема решение част от реализираната нетна печалба на Дружеството за 2023 г., възлизаща в общ размер на 8 839 343.03 лв. да бъде разпределена като паричен дивидент на акционерите, като сумата на дивидента е 680 000.00 лв. Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния регистър на ценни книжа, като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на Общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е прието решението за разпределение на печалбата. Общото събрание на акционерите овластява Съветът на директорите на дружеството да предприеме всички необходими фактически и правни действия относно изплащането на дивидента, включително избор на обслужваща банка, начален и краен срок за изплащане на дивидента.
Според мен проблема при Агрия не е големия дълг, а лихвите по дълга при сегашната пазарна конюнктура.
При благоприятно развитие на зърнения пазар ситуация коренно се променя ;-)
Много добрите агро-метеорологични условия предполагат една много добра реколта т.г в Бг.
Проблемите в Русия в тази връзка предполагат по -добри ценови равнища на зърното.
Точно затова цената на акцията следва тази на пшеницата.
А там имаме пробив на 2 годишен мечи тренд.
Не след дълго и Агрия проби 2г мечи тренд.
Случаеност ?
А какво следва след 2 годишен мечи тренд? Още спад? Не мисля
И аз не мисля, че ще пада още, затова все още държа 1/3 от оригиналната покупка.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Според мен проблема при Агрия не е големия дълг, а лихвите по дълга при сегашната пазарна конюнктура.
При благоприятно развитие на зърнения пазар ситуация коренно се променя ;-)
Колега,
Дружеството купува годишно земеделска земя в порядъка на 2-4 млн лв в последните над 10 г.
И ще продължи да купува и да окрупнява.
И много добре прави.
И дори да е ползвало заемен ресурс, добре че го е ползвало...
На фона на всичко това сме оценени само на 156 млн. лв. Смях!
Грешка с амортизационни отчисления е купена земята...колега сега по-сериозно - виж консолидирания отчет за паричните потоци.
За последен път ще се опитам да обясня на хора, дет хал хабер си нямат от финанси.
Та в консолидирания паричен поток към 31.12.2023 има парични потоци от оперативна дейност - 12 милиона лева +.
покупки на ДМА - 29 милиона лева, покупка на инвестиции - 48 милиона лева. Т.е. за инвестиции и за ДМА дружеството е платило общо 77 милиона лева, а от оперативна дейност за дошли 12 милиона лева. Т.е. има дефицит от 65 милиона лева. Откъде са дошли??? Ми много просто от заеми колега. А сега ще се извиниш ли за горния си пост?
Колега,
Дружеството купува годишно земеделска земя в порядъка на 2-4 млн лв в последните над 10 г.
И ще продължи да купува и да окрупнява.
И много добре прави.
И дори да е ползвало заемен ресурс, добре че го е ползвало...
Как разбра дали със заеми са купени земите?
Или си голям лъжец, или си такъв манипулатор, или толкова ти е икономическата култура..
Грешка с амортизационни отчисления е купена земята...колега сега по-сериозно - виж консолидирания отчет за паричните потоци.
За последен път ще се опитам да обясня на хора, дет хал хабер си нямат от финанси.
Та в консолидирания паричен поток към 31.12.2023 има парични потоци от оперативна дейност - 12 милиона лева +.
покупки на ДМА - 29 милиона лева, покупка на инвестиции - 48 милиона лева. Т.е. за инвестиции и за ДМА дружеството е платило общо 77 милиона лева, а от оперативна дейност за дошли 12 милиона лева. Т.е. има дефицит от 65 милиона лева. Откъде са дошли??? Ми много просто от заеми колега. А сега ще се извиниш ли за горния си пост?
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Абе кога ще спрете с вашите мантри? Земите били повече от капитализацията... Ами заемите, с които са купувани земите кой ще ги връща? Вие изобщо от консолидиран баланс разбирате ли? Колко стотин милиона са заемите?
Как разбра дали със заеми са купени земите?
Или си голям лъжец, или си такъв манипулатор, или толкова ти е икономическата култура..
Коментар