If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съвпада донякъде и с моя тайминг,но мисля ще е по-рано.Защо? Отговора е в цената на пшеницата и царевицата,които са близо до обръщане на големия мечи тренд от май 2022 !
Не е нормално пшеницата да е 570$ при тези цени на петрола +война и спрени коридори.
Технически,въпрос на няколко седмици максимумкато време е обръщането.Като нива ,или директно от тук или финално изсипване заради падащите борси.
Царевицата е по "назряла" и мисля,ще е първа
Когато те тръгнат,ще тръгне и тук.
Засега акцията е един мъртвец.Трябва и някакъв импулс, за да се събуди.
Лично аз не виждам как ще станат +100 лв тон. Засега не го виждам!
Съвпада донякъде и с моя тайминг,но мисля ще е по-рано.Защо? Отговора е в цената на пшеницата и царевицата,които са близо до обръщане на големия мечи тренд от май 2022 !
Не е нормално пшеницата да е 570$ при тези цени на петрола +война и спрени коридори.
Технически,въпрос на няколко седмици максимумкато време е обръщането.Като нива ,или директно от тук или финално изсипване заради падащите борси.
Напълно подкрепям, че тренда ще се обърне. Всички доклади сочат това, запасите са ниски и т.н. Леки опасения имам относно тайминга, кога точно ще се случи. Просто трябва импулс. :-)
Последното обръщане от мечи в бичи тренд е декември 2017 ;-)
Много хубава графика, само с тайминга на обръщане не съм съгласен. Очаквам обръщане на тренда след 20 ноември 2023
Трябва да се гледа консолидацията щом чакаме приходи от всички бизнеси. Тогава дивидентите не са от значение. През първото полугодие е продавана подукция със себестойност формирана преди юли 2022 година /даже преди декември 2021г/ като тогава тя не беше най-високата, но и не много ниска. Предполагам е имало продажби в началото на 2023г, когато цените не бяха съвсем ниски, а нормални за формиране на печалба от земеделието. Ако допуснем, че перарботката е много рентабилна /както повечето очаквате/, то тогава къде е добрата печалба за първото полугодие? Трябва да се има предвид, че рентабилността от продажбите на новата продукция ще е още по-отрицателна от тази през първото полугодие. Единствено субсидията ще е успокояващ фактор!!!
ясно ми е от къде идват предупрежденията ти, но зададеният въпрос е по важен ,- НЕ само за мен, а и за останалите...,
пп.- внеси малко професионална конкретика, базата е всеизвестна;
З.З. площи(добив) / складове / преработки
Според мен през настоящата стопанска година 22/23 при зърнопроизводството положението е трагично. При пшеницата е възможно да излезят на 0 или минимална печалба, и то единствено от мащабното производство. При пролетниците загубата ще е Мин. 80-90 лв. на дка (слънчоглед и царевица). Търговията си е търговия, очаквам намаляване на обема изтъргувано зърно. При съхранението голяма промяна не очаквам.
При слънч.олио и етанола маржа е по малък, но достатъчен. Прогнозираната печалба 29 мил. е напълно постижима.
Общи приказки повечето хора могат да кажат, но някои ще се опитат да научат и нещо ново от някого!!
Да ,- никой не отрича професионализма Ти!!!
ясно ми е от къде идват предупрежденията ти, но зададеният въпрос е по важен ,- НЕ само за мен, а и за останалите...,
пп.- внеси малко професионална конкретика, базата е всеизвестна;
З.З. площи(добив) / складове / преработки
Коментар