Първоначално изпратено от Спекулант79
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Така като гледам има доста добра корелация и обръщане на тренда при зърното лично за мен ще е много булиш сигнал.
Голяма графика
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Може ли някакви примери с компании подобни на Агрия? Аз така и не съм намерил такава по западните борси?Last edited by dido_yord; 07.10.2023, 09:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнениеКъм настоящият момент всички фирми, тип Агрия, по света коригираха значително цените на акциите си, секторът е цикличен и цените на суровините в момента ще се отразят както на печалбите, така и на отчетите.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p Разгледай мнение
При текущата цена и 18 млн печалба (средно за последните години, без последната) дава P/E 7 . Не е никак зле. Отделно са допълнителните инвестиции. Има и рискове обаче. Доколко групата ще има упралвенски капацитет да поеме новите бизнеси и да не ги забатачи? Дали ще продължат да споделят печалбите и да плащат дивиденти? Дали Мажо няма да почне да "инвестира" в свои проекти? И така.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Не е много ясно какво ще стане с отчета на Агрия ако се повиши зърното, защото те са освен производител и търговец и преработвател. Тътговията с марж е 10 пъти по-голяма от производството им. Аз продължавам да вярвам, че те ще продължават да правят устойчиви печалби средно около 40-50 милиона на година през следващите 10 години, така както го правиха през предните 10, като ще има и много по-ниски и много по-високи от средните. Как ще върви цената на акцията нямам никава представа, но мен средно п/е 3 за сравнително устойчив и сигурен сектор, кавото е в момента си ме устройва....
пп. затова Агрия страдаше при падащи цени. Но пазарът е цикличен и след понижение неминуемо следва повишениеLast edited by petyob; 06.10.2023, 11:25.
Коментар
-
Абсолютно си прав и съм съгласен за предните 10 години. През следващите 10 обаче имаме допълнителен доход от допълнителни инвестиции, направени с печалбите от предните 10 и то без да отчитаме евентуалната инфлация...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Поздрави, Алонсо.
За следващите 10 години е възможно да си прав и да правят печалби средно 40-50млн, но за да бъдем обективни не са правили по толкова през последните 10г. Средно за последните 10 години са правили по 18,32млн лв годишно, като в една единствена година имат висока печалба и това е 2023 - в размер на 68млн. лв. През предходните 9г. печалбите са били в размер между 8 и 23млн лв.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАз продължавам да вярвам, че те ще продължават да правят устойчиви печалби средно около 40-50 милиона на година през следващите 10 години, така както го правиха през предните 10
За следващите 10 години е възможно да си прав и да правят печалби средно 40-50млн, но за да бъдем обективни не са правили по толкова през последните 10г. Средно за последните 10 години са правили по 18,32млн лв годишно, като в една единствена година имат висока печалба и това е 2022 - в размер на 68млн. лв. През предходните 9г. печалбите са били в размер между 8 и 23млн лв.Last edited by BSEtrader; 06.10.2023, 11:01.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнениеДоста неща ще се променят ако зърното се повиши по-стабилно и ще ни заразва всички!!Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеКърти мивки
. Въпрос на гледна точка...
Last edited by 15-; 05.10.2023, 21:31.
Коментар
Коментар