IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

И 9900 да стане, "кел файда" ако Райков лъже и не споделя? Зърнени храни, Химимпорт колко активи имат и на колко им се търгуват акциите?

П.П. Пак да попитам - Кога да очакваме гласуване на дивидента, който бе дори много по-малко от обещаното?

Не виждам смисъл от 0,10/акц дивидент, пред връщане на цената на акцията над 26,-28,лв. през май 25г.
    Всичко това е под условие разбира се, ако е продал активи и е свалил задлъжнялоста!!!
    -Но дали???

пп.- сметка на коляно,- закупена основна суровина(пример с 50х.т. най малко) на минали цени от 800/тон
    ...водят до друга картина дори без преработката
    Last edited by inta53; 19.10.2024, 01:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      Слънчогледа изкърти 990/мт
      И 9900 да стане, "кел файда" ако Райков лъже и не споделя? Зърнени храни, Химимпорт колко активи имат и на колко им се търгуват акциите?

П.П. Пак да попитам - Кога да очакваме гласуване на дивидента, който бе дори много по-малко от обещаното?
      Last edited by 15-; 18.10.2024, 23:49.

Коментар

• Слънчогледа изкърти 990/мт

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr^Green Разгледай мнение
          Сигурно в последния момент ще разпредели някоя монета. Обикновено изпълнява обещанията и заложените планове. Възстановяването на цените на зърнените стоки не се получава толкова бързо колкото се иска на всички акционери. Плащат се лихви по кредити за проекти, които не носят печалби, може би след реализирането им, ще изгрее слънце и тук.
          Дава шанс и ниската цена за включване на нови инвеститори. Макар не винаги особено на нашата борса това с цената да осначава нещо, защото може да си има бизнес печалба, но адекватна цена да не се появи с години…
          Ще разпредели, ако има монети....

ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ по чл.7 от Регламент №596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г. и в обхвата на примерния списък на факти и обстоятелства, подлежащи на разкриване съгласно Приложение №4 към чл.12, ал.1, т.1 от Наредба №2 на КФН На 15 октомври 2024 г. година „Агрия Груп Холдинг“АД, в качеството на едноличен собственик на капитала на “Кристера”ЕАД е приело решение за увеличение на капитала на “Кристера”ЕАД от 6 000 000 лева на 16 000 000 лева или със сума в размер на 10 000 000 лева, чрез записване и придобиване от „Агрия Груп Холдинг“АД на нови 100 000 броя обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност 100 лв. (сто лева) всяка. „Агрия Груп Холдинг“АД придобива 100% от новите акции от увеличението на капитала или съответно 100 000 броя обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност 100 лв. (сто лева) всяка и е внесло пълният размер на сумата, с която увеличава капитала на дружеството посредством извършване на реална парична вноска по разплащателна банкова сметка на „Кристера”ЕАД. След увеличението на капитала на „Кристера”ЕАД, собствеността на акциите на дружеството е, както следва: „Агрия Груп Холдинг“АД е собственик на 160 000 броя обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност 100 лв. (сто лева) всяка от капитала на „Кристера”ЕАД. Предстои вписване на увеличението на капитала на “Кристера”ЕАД в Търговския регистър към Агенция по вписванията. За Агрия Груп Холдинг АД:.......................... Емил Райков – изп.директор

Коментар

• Сигурно в последния момент ще разпредели някоя монета. Обикновено изпълнява обещанията и заложените планове. Възстановяването на цените на зърнените стоки не се получава толкова бързо колкото се иска на всички акционери. Плащат се лихви по кредити за проекти, които не носят печалби, може би след реализирането им, ще изгрее слънце и тук.
            Дава шанс и ниската цена за включване на нови инвеститори. Макар не винаги особено на нашата борса това с цената да осначава нещо, защото може да си има бизнес печалба, но адекватна цена да не се появи с години…
            Last edited by Mr^Green; 13.10.2024, 17:35.

Коментар

• След като има пари за придобивания, кога да очакваме ИОСА за гласуване на прословутия дивидент от 600К?

Коментар

• На Софийската стокова борса хлебна пшеница се търси на 370 лв./тон, докато предлагането е на 530 лв./тон

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                  Между другото, последните ми покупки в MSH вече светят в зелено, а средната ми цена на целия пакет е около пазарната. Надявам се сега вече да спиш спокойно
                  Между другото ,последните ти покупки в МСН ги проверявах когато продаде АГН и бяха на цена около 11лв.В момента цената е 9.80лв .Всеки може и сам да сметне колко си на "плюс"
                  А кой спи спокойно и кой не,водолазите във финансовите среди по принцип не се славят с дълбок сън
                  Last edited by danetha; 12.10.2024, 13:40.

Коментар

• Между другото, последните ми покупки в MSH вече светят в зелено, а средната ми цена на целия пакет е около пазарната. Надявам се сега вече да спиш спокойно

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                      Още май месец един ''разбирач'' ми обясняваше, че съм сгрешил като съм си продал акциите. За опитните техничари беше ясно, че пробив няма и дори на няколко пъти му пусках графика, за да види къде греши.
                      Ми не сгреши ли ? Набута се в MSH и там си -15%

И кои са тези опитни техничари в този форум? Аз даже никакви не виждам(освен архитекта)

Виждам неоринтирани риби с никакъв опит,които една най,най-най елементарна тренд линия не могат да начартаят и 5 месеца вече вече не могат да зацепат какво става .Което не може да се обясни само с липсата на ТА знания,а и на силни дефицити между два ушни канала

https://www.tradingview.com/x/JgGEg4zn

Last edited by danetha; 12.10.2024, 11:16.

Коментар

• Още май месец един ''разбирач'' ми обясняваше, че съм сгрешил като съм си продал акциите. Същият дори пускаше някакви графики, за да покаже пробив на тренд линия и бъдещата посока За опитните техничари беше ясно, че пробив няма и дори на няколко пъти му пусках графика, за да види къде греши. В скоро време може и да има действителен пробив и да тръгне в посока синьото небе

Голяма графика

Коментар

• Агрия Груп Холдинг АД
                          Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                          16:42
                          ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ по чл.7 от Регламент №596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г. и в обхвата на примерния списък на факти и обстоятелства, подлежащи на разкриване съгласно Приложение №4 към чл.12, ал.1, т.1 от Наредба №2 на КФН

На 09 октомври 2024 г. година „Агрия Груп Холдинг“АД е придобило собствеността върху 446 броя обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност сто лева всяка, представляващи 0.74% от капитала на „Кристера“АД, в което публичното дружество притежава собствеността на 99.26% от акциите от капитала. Придобиването на правото на собственост върху 446 броя обикновени поименни акции с право на глас от капитала на „Кристера“АД се извършва по предвидения в законодателството и в Устава на “Кристера“ АД ред. Акциите се прехвърлят на купувача „Агрия Груп Холдинг“АД без каквито и да е било задължения, тежести, права и претенции на трети лица, заедно с всички права, които произтичат от или са свързани с тях. В резултат на придобиването на акциите, „Агрия Груп Холдинг“АД придобива титулярство на правото на собственост на 100% от акциите от капитала на “Кристера”АД с ЕИК 102273795 и става едноличен собственик на капитала на дружеството.

----До тук добре, а нещо като сделки по продажба на активи ,ако има ...
                          - Кога???
                          Или ще я караме на слухове и догатки!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Още се колебае, но 710/USd/Bu за ноември е на хоризонта...
                            Възможно е, но за фючърсите през март ;-) и с лека корекция през май :-)
                            Според мен, резултатите при Агрия колерират повече според цените на MATIF/Euronext ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Кажи някоя кота и за пшеницата че да живнем малко тук

Още се колебае, но 710/USd/Bu за ноември е на хоризонта...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

ето ти статията - https://www.capital.bg/biznes/zemede...o_zemedelcite/. Над милиард е държавната помощ (пряко), към 1,5 милиарда е непряко (през вноската в ЕС). Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против да се субсидира, но да имаме земеделие, а не скапани зърнари, които не само обезлюдяват допълнително селата (ок, процесът е започанл много преди тях), щото за 10000 декара зърно ти трбяват 3-ма човека (образно казано), но за 10000 декара чушки ти трявнат 3000 (пак образно казано), ами отгоре на всичко ни тровят с фуражна пшеница!?!?!?
                                И тези ми протестират - за какво протестирате бре, за нови майбаси и яхти ли? Ай сиктир - ще си внасяме от Украйна и/или Русия (според политическите пристрастия) и да се приспособяват или да фалират - както си изберат
                                Зърнарите си печелеха и преди да въведат субсидиите. Просто рентата се качи с размера на субсидията, а това качи и цената на самата земя.
                                Last edited by Alonso; 09.10.2024, 16:07.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X