Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
През периода, обхващащ третото тримесечие на 2024 г. „Агрия Груп Холдинг” АД
е прехвърлило правото на собственост на притежавани от него 572,887 дка
земеделски поземлени имоти.
През периода, обхващащ третото тримесечие на 2024 г. дъщерното на „Агрия
Груп Холдинг”АД дружество „Бора Енерджи“ЕООД е прехвърлило правото на
собственост на притежавани от него 811,137 дка земеделски поземлени имоти.
Груп Холдинг”АД дружество „Комерс“ЕООД е прехвърлило правото на
собственост на притежавани от него 553,821 дка земеделски поземлени имоти.
Груп Холдинг”АД дружество „Кристера-Агро“ЕООД е прехвърлило правото на
собственост на притежавани от него 8 311,205 дка земеделски поземлени имоти
От некосолидирания правя заключение, че земите собственост пряко на Агрия са се водили на около 1300 лв./дка и са продадени на около 1500 лв./дка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Започва се едно леко отстъпление на лихвените нива по облигации на корпоративен бизнес на запад включително САЩ, по банково кредитиране също. Очакването ми е до 2 години отново да има възможност дружеството да се възползва от евтини пари, като рефинансира/ предоговори частично или изцяло дълга и така да има възможност да плаща да не кажа 30-50% по-малко лихви.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Батя, с годините на борсата се убедих, че за да печеля дългосрочно, трябва да си създам изключително прости правила, които да следвам винаги и на всяка цена. Едно от тези правила е колко тежи думата на мажоритаря. Ако фактите доказват, че той лъже за неща, пряко касаещи мен, аз просто изтривам компанията от платформата и не си хабя усилията да гледам какви активи има, какви печалби и т.н. Разбира се, че проблемът не е в 10-те стотинки. Моят проблем /за който рИва толкова много/ е, че не мога да взема решение за Агрия дали да я следя изобщо или не. Това са си мои "тактики", важат вероятно само за моята персона и не твърдя, че съм прав. Пиша ги, за да може някой по-запознат с Райков да ме опроваргае или потвърди дали стои зад думите си или е поредният хитрец. Ако имаш мнение по този въпрос, ще се радвам да го прочета.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Изхвърляш се колега!
Да сравняваш с Хим и Зърнени заради това, че не са ти дали 10 ст. дивидент (0.5% от цената). Отчитам като грешка, че въобще се обеща такъв при сегашното положение. Райков просто трябваше да каже, че тази година пропускаме дивидента, за сметка на бъдещи по големи такива, в по добри години. Аз го разбрах и без да го казва, но явно че не всеки е така устроен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Изхвърляш се колега!
Да сравняваш с Хим и Зърнени заради това, че не са ти дали 10 ст. дивидент (0.5% от цената). Отчитам като грешка, че въобще се обеща такъв при сегашното положение. Райков просто трябваше да каже, че тази година пропускаме дивидента, за сметка на бъдещи по големи такива, в по добри години. Аз го разбрах и без да го казва, но явно че не всеки е така устроен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Е това е човек бизнесмен.Харесва ми мисловния му процес.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
-"Всичко е за продан щом го имаме, зависи от цената" ,- негови думи от ОСА, дори по повод вече високите цени на зем. земя...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение-"Всичко е за продан щом го имаме, зависи от цената" ,- негови думи от ОСА, дори по повод вече високите цени на зем. земя...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Не мисля, че Райков има намерение да продава активи и да изплаща дълг. Най-много да рефинансира някой друг заем при по-изгодни условия, ако намери такива.
-"Всичко е за продан щом го имаме, зависи от цената" ,- негови думи от ОСА, дори по повод вече високите цени на зем. земя...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не виждам смисъл от 0,10/акц дивидент, пред връщане на цената на акцията над 26,-28,лв. през май 25г.
Всичко това е под условие разбира се, ако е продал активи и е свалил задлъжнялоста!!!
-Но дали???
пп.- сметка на коляно,- закупена основна суровина(пример с 50х.т. най малко) на минали цени от 800/тон
...водят до друга картина дори без преработката
Коментар
-
И 9900 да стане, "кел файда" ако Райков лъже и не споделя? Зърнени храни, Химимпорт колко активи имат и на колко им се търгуват акциите?
П.П. Пак да попитам - Кога да очакваме гласуване на дивидента, който бе дори много по-малко от обещаното?
- 2 Харесвания
Коментар
-
И 9900 да стане, "кел файда" ако Райков лъже и не споделя? Зърнени храни, Химимпорт колко активи имат и на колко им се търгуват акциите?
П.П. Пак да попитам - Кога да очакваме гласуване на дивидента, който бе дори много по-малко от обещаното?
Не виждам смисъл от 0,10/акц дивидент, пред връщане на цената на акцията над 26,-28,лв. през май 25г.
Всичко това е под условие разбира се, ако е продал активи и е свалил задлъжнялоста!!!
-Но дали???
пп.- сметка на коляно,- закупена основна суровина(пример с 50х.т. най малко) на минали цени от 800/тон
...водят до друга картина дори без преработкатаLast edited by inta53; 19.10.2024, 01:05.
Коментар
Коментар