IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Ебитата тука не ти върши работа. Имаш много нон рекъринг приходи, а и с тоя дълг ебитата може само да те заблуждава, че нещата са супер. Поздрав
    Цифрите са ясни, но все пак да не омесваме дефинициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

EBIT - печалба преди лихви и данъци
      Ебитата тука не ти върши работа. Имаш много нон рекъринг приходи, а и с тоя дълг ебитата може само да те заблуждава, че нещата са супер. Поздрав

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Имаш предвид 19-те млн., описани като "други приходи" ли? Там има една печалба от 15,5 млн, която е от продажба на нетекущи активи.
        Да

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ами той слънчогледа , не само че не е намалял, ами се е и увеличил с 30 милиона. Докато не го продаде няма как да видим сериозна печалба. Направо му се възхищавам на здравата нервна система
          При положение, че

Голяма част от производителите на олио в България са затворили своите предприятия, защото нямат суровини.

https://agri.bg/novini/iani-ianev-pr...-nas-zatvariat

а цената на олиото борсата за година е нагоре с над 70% -

https://www.investing.com/commoditie...oil-c1-futures

то по-далновидна политика тук не мога да си представя!
          Браво!!!

Коментар

Вероятно знаят какво правят, но на мен също ми е странно това запасяване със слънчоглед основно, но и с пшеница, при положение, че цената на слънчогледовото олио се е качило с грубо 50% от Септември. С колко да се качи още? Дали пък няма да го понамалят в Q1 тази година?
            Като бяхме на ОСА, Райков мнго на дълго и широко обясняваше. Единственото което разбрах, е че няма да разбера, дори и да отделям по 8 часа на ден в следене на зърнените пазари. Просто приемам, че те знаят повече от мен. първо защото са по-умни и второ защото отделят много повече време в анализи на пазара. Винаги съм смятал, че във всеки бизнес е 50% макро, 30% сектор и само 20% межмънт, но след последното ОСА на Агрия, започнах сериозно да преосмислям тази парадигма в полза процента на влияние от менижмънта.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Не успях да разбера слънчогледа който се води в складовете по цени на придобиване ли го оценяват или по справедлива цена или текуща пазарна цена, в смисъл преоценят ли го в отчета текущо в зависимост от пазарните моментни цени?
              Не е преоценяван. Тоест ако го продадат сега или вече са го продали трябва да има поне едни 40-50 милиона печалба. Нямам никаква идея дали са го продали. Вече две тримесечия се подлъгвам че е продаден и накрая се оказва че не е. То реално според мен няма и значение. Дори и сега да бяха извадили примерно 50 мил печалба, едва ли цената на акцията щеше да реагира сериозно. Поне така си мисля, защото съм пълен с акции на П/Е 4-5 в цял свят, докато хората продължават да ги ибягват и да предпочитат п/е 30, по неизвестни за мен причини Мен ме устройва да си вземам дивидентите и да гледам как се увеличава СК в балнса, без да се вълнувам особено от цената на акцията.

Коментар

Ами той слънчогледа , не само че не е намалял, ами се е и увеличил с 30 милиона. Докато не го продаде няма как да видим сериозна печалба. Направо му се възхищавам на здравата нервна система
                Не успях да разбера слънчогледа който се води в складовете по цени на придобиване ли го оценяват или по справедлива цена или текуща пазарна цена, в смисъл преоценят ли го в отчета текущо в зависимост от пазарните моментни цени?
                Last edited by спекуланта; 25.02.2025, 19:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Олиото е продадено.
                  Говоря за слънчогледа, олиото им така или иначе е пренебрежимо число в баланса на складовите им наличности.

Коментар

Вероятно знаят какво правят, но на мен също ми е странно това запасяване със слънчоглед основно, но и с пшеница, при положение, че цената на слънчогледовото олио се е качило с грубо 50% от Септември. С колко да се качи още? Дали пък няма да го понамалят в Q1 тази година?
                    Олиото е продадено.

Коментар

Коментар

То е на оперативна загуба.
                        Имаш предвид 19-те млн., описани като "други приходи" ли? Там има една печалба от 15,5 млн, която е от продажба на нетекущи активи.

Коментар

EBIT - печалба преди лихви и данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Пак се разминах с очакванията ;-)

Коментар

Коментар

Не знам какво си чакал,- като навреме се обявяваха преливането на капитала към щерките!

Коментар

Working...
                                X