IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Заемите не са от сега и не са само тези попадащи към дългосрочните: https://www.x3news.com/show/download.php?id=632668
    Нормална част от бизнеса са.

Земята спада с продажбите, но е колкото края на миналата година заради влязлата тази година от нови дружества /Комерс/
    Придобити 1 545
    Постъпили от новопридобити дружества 14 595
    Излезли (13 648)

Материалните запаси нарастват с 50 млн. лв. слънчоглед.

Приходите надолу с 24 %.

9 млн. печалба за тримесечието.
    На мен ми е интересно колко от тази печалба идва продажбата на земеделската земя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Не мога да си представя, какво трябва да се е случило за да е по-лош от този Слънчогледа не само че не е продаден, ами са напълнили и още 50 милиона на склад. Олиото и то не е продадено и съответно няма от къде да дойде печалбата. Хубавото е че цената продължава да се вдига. Въпроса е кога ще видим продажбите на тези стоки....
      ами хем земята не е намаляла(от началото на годината), хем слънчогледа е повече, хем имаме олио и цената му се вдига и неминуемо ще се реализират печалби в бъдеще, хем има печалба! Кое да му е лошото ?

Коментар

Не мога да си представя, какво трябва да се е случило за да е по-лош от този Слънчогледа не само че не е продаден, ами са напълнили и още 50 милиона на склад. Олиото и то не е продадено и съответно няма от къде да дойде печалбата. Хубавото е че цената продължава да се вдига. Въпроса е кога ще видим продажбите на тези стоки....
        Вероятно вече се случват!
        и ще ги видим февруари със сигурност-
        https://postimg.cc/HcF2fY7y
        Last edited by inta53; 27.11.2024, 12:24.

Коментар

• Само от това перо е напред с *300
          Олио и шрот 20 322 --- 7 479
          30,80,24г
          https://postimg.cc/473zKJXJ
          А слънчогледа е с +*200/тон

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
            Как ви се вижда отчета?
            Аз очаквах много лош, но считам че е задоволителен!
            Чакам изненада през Q4, но в крайна сметка дългът много тежи :-(
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Аз съм ОК с отчета и мисля да добавя още артии

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
                Отчет!

Мен лично ме изненада нарастването на дългосрочните вземания и особено бележките към тях

“В предходни години Групата е предоставила заеми на несвързани лица в размер на 19 905 хил.лв.
                Лихвите по заемите са в размер между 6 % и 6.3 % годишна лихва. Заемите са със срок на погасяване
                след 30.06.2025 година.”

Как така в предходни години са отпуснати, а се появяват като изменение през 2024? Някой има ли допълнителна информация, която може са сподели тук? Изненадвам се, че холдингът се е набълбукал с банкови заеми, а в същото време отпуска заеми било то и на 6% лихва. Все пак тук не сме финансова институция…

Както и очаквах, въпреки продажбите на земи, нетно ЗЗ се увеличава.

Иначе доволно МЗ, които най-вероятно вече са продадени.
                Заемите не са от сега и не са само тези попадащи към дългосрочните: https://www.x3news.com/show/download.php?id=632668
                Нормална част от бизнеса са.

Земята спада с продажбите, но е колкото края на миналата година заради влязлата тази година от нови дружества /Комерс/
                Придобити 1 545
                Постъпили от новопридобити дружества 14 595
                Излезли (13 648)

Материалните запаси нарастват с 50 млн. лв. слънчоглед.

Приходите надолу с 24 %.

9 млн. печалба за тримесечието.

Коментар

• Как ви се вижда отчета?
                  Аз очаквах много лош, но считам че е задоволителен!
                  Чакам изненада през Q4, но в крайна сметка дългът много тежи :-(

Коментар

• Отчет!

Мен лично ме изненада нарастването на дългосрочните вземания и особено бележките към тях

“В предходни години Групата е предоставила заеми на несвързани лица в размер на 19 905 хил.лв.
                    Лихвите по заемите са в размер между 6 % и 6.3 % годишна лихва. Заемите са със срок на погасяване
                    след 30.06.2025 година.”

Как така в предходни години са отпуснати, а се появяват като изменение през 2024? Някой има ли допълнителна информация, която може са сподели тук? Изненадвам се, че холдингът се е набълбукал с банкови заеми, а в същото време отпуска заеми било то и на 6% лихва. Все пак тук не сме финансова институция…

Както и очаквах, въпреки продажбите на земи, нетно ЗЗ се увеличава.

Иначе доволно МЗ, които най-вероятно вече са продадени.

Коментар

• Рибарче, гледай си елхите, подводниците, самосвалите и т.н. и не се занимавай с неща които не разбираш!
                      Last edited by Спекулант79; 25.11.2024, 11:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                        Успешна седмица на всички! ;
                        Голяма графика
                        Пишеш нови учебници по ТА с тази графика

Тренд линията ти ,тип швейцарско сирене,се гради на 2 точки и 5-6 нарушения.Изглежа в училище логическите науки не са ти били силата

В долната графика колко докосвания виждаш и колко нарушения? 11-0
                        Срещу твоите 2-6.Да не говорим,че една тренд линия наруши ли се един,два пъти я пиши бегала.В ТА детската градина си момче.Все пак нивото ти е доста по-високо от драсканиците на Инка,която хал хабер си няма къде се намира.

https://www.tradingview.com/x/xmiTmFk0

Last edited by danetha; 25.11.2024, 09:07.

Коментар

• Успешна седмица на всички!

Голяма графика

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

говориш за слънчогледа купен миналата година? Той не е ли вече преработен?

За "ланшния сняг" се чете в капитал, а тук си говорим за обезпеченост на преработвателните мощности с година напред
                            Last edited by inta53; 22.11.2024, 12:52.

Коментар

Ами да, ама то "инвеститорите" трябва да са прочели отчетите, или поне назад в темата, като коментирахме това че Агрия наля 80 милиона в слънчоглед на ниските цени от Украйна и т.н. За съжаление е масова практика да се търгува без да се гледат отчети и без да се познава бизнеса. Това не е само за Агрия, а го забелязвам и по останалите позиции. Интернет пространството е пълно с безплатни обучения и вече може напълно безплатно човек да получи финасова грамотност, и въпеки това основният източник на информация на борсата си остава агенцията ЕЖК
                              говориш за слънчогледа купен миналата година? Той не е ли вече преработен?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

За целта си има покупки на зелено,- и то на цените кога бяха 805-10 лв./тон
                                Ами да, ама то "инвеститорите" трябва да са прочели отчетите, или поне назад в темата, като коментирахме това че Агрия наля 80 милиона в слънчоглед на ниските цени от Украйна и т.н. За съжаление е масова практика да се търгува без да се гледат отчети и без да се познава бизнеса. Това не е само за Агрия, а го забелязвам и по останалите позиции. Интернет пространството е пълно с безплатни обучения и вече може напълно безплатно човек да получи финасова грамотност, и въпеки това основният източник на информация на борсата си остава агенцията ЕЖК
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X