IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ще следя с интерес, защото акцията наистина ми е инетересна, а и изкарах доста добри пари от нея - дали въпросният Райков ще си отиграе картиет (спекулката) като професионалист, или обратното, както очаквам, ще се окаже поредният проЗ аграр, забогатял случайно, който пак ще реве за помощ от държавата, като миналата и по-миналата година, след уникалната 2022, в която и идиот щеше да реализира невроятни печалби (но нямаше да ги набие в спиртоварни, соларки и тръняци около Пловдив). Следя и ви желая успех!
    Ми то и идиот щеше да реализира невероятни печалби, ама не всеки идиот ги реализра . Само и единствено идиотите, които бяха в бизнеса тогава и бяха успели успешно да засеят и ожънат. Явно според теб за да си от умните аграри, трябва да знаеш времето и валежите за минимум година напред, както и предварително да знаеш на каква цена ще реализираш продукцията и т.н, а дори и да знаеш че ще е лоша годината не върви да освободиш наетите земи за да не реализираш загуба и т.н Повечето земеделци за които знам са на сериозни загуби за миналата година и за мен е супер постижение, че в такава година Агрия не е на загуба .Така че късмета винаги го има, особено пък при фабриките на открито. Всички биографии на успели хора са едни и същи. Пробвах с "А" и не стана, после пробвах с "Б" и там взе че стана и т.н. Само дето в различните биографии "А","Б","В" и т.н са различни.
    Тема за размисъл: Има ли хора забогатяли неслучайно?
    Соларките и тръняците вече ги няма, докато за спиртоварната не изглежда лоша инвестиция с оглед цената на етанола, но така или иначе ще трябват години за да бъде изплатена...
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не е честно така;-на пусто!
      Купи си 15акции!
      Не е честно да съдиш един човек за финансовите му възможности.

Коментар

• Значи има печалби от продажба на земеделска земя. Има и покупки на земеделска земя. Ама колко нетно земя има в края на периода някой може ли да каже? - нито на сайта се обновява, нито в докладите го пише, ако средно интелигентен човек не може да се ориентира - има инфомационно затъмнение ...
        Last edited by petyob; 26.02.2025, 15:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ще следя с интерес, защото акцията наистина ми е инетересна, а и изкарах доста добри пари от нея - дали въпросният Райков ще си отиграе картиет (спекулката) като професионалист, или обратното, както очаквам, ще се окаже поредният проЗ аграр, забогатял случайно, който пак ще реве за помощ от държавата, като миналата и по-миналата година, след уникалната 2022, в която и идиот щеше да реализира невроятни печалби (но нямаше да ги набие в спиртоварни, соларки и тръняци около Пловдив). Следя и ви желая успех!

Не е честно така;-на пусто!
          Купи си 15акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Производство и търговия. Търговия със земеделска земя включително. Ама както казваш, всеки да си смята както си иска, стига да му излизат сметките....
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Което означава, че предмета на дейност е търговия.
              Производство и търговия. Търговия със земеделска земя включително. Ама както казваш, всеки да си смята както си иска, стига да му излизат сметките....

Коментар

Подобно нещо са се случвало в историята на компанията :-)
                При ръст на продажбите с 30%, печалбата ръсте с 75 % ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                  Според мен, Райков изчаква "перфектната буря" при слънчогледа. Чиста спекула ;-)

Коментар

• Според мен, Райков изчаква "перфектната буря" при слънчогледа. Чиста спекула ;-)
                    Last edited by dido_yord; 26.02.2025, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Цифрите са ясни, но все пак да не омесваме дефинициите.
                      Може да се поспори, оперативната печалба не е задължително ебит. Както сам видя, ебит включва нон рекъринг приходи и разходи, а оперативната печалба - не. Но всеки сам си преценява на кой какво му върши работа.

Коментар

Ебитата тука не ти върши работа. Имаш много нон рекъринг приходи, а и с тоя дълг ебитата може само да те заблуждава, че нещата са супер. Поздрав
                        Цифрите са ясни, но все пак да не омесваме дефинициите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

EBIT - печалба преди лихви и данъци
                          Ебитата тука не ти върши работа. Имаш много нон рекъринг приходи, а и с тоя дълг ебитата може само да те заблуждава, че нещата са супер. Поздрав

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Имаш предвид 19-те млн., описани като "други приходи" ли? Там има една печалба от 15,5 млн, която е от продажба на нетекущи активи.
                            Да

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Ами той слънчогледа , не само че не е намалял, ами се е и увеличил с 30 милиона. Докато не го продаде няма как да видим сериозна печалба. Направо му се възхищавам на здравата нервна система
                              При положение, че

Голяма част от производителите на олио в България са затворили своите предприятия, защото нямат суровини.

https://agri.bg/novini/iani-ianev-pr...-nas-zatvariat

а цената на олиото борсата за година е нагоре с над 70% -

https://www.investing.com/commoditie...oil-c1-futures

то по-далновидна политика тук не мога да си представя!
                              Браво!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Вероятно знаят какво правят, но на мен също ми е странно това запасяване със слънчоглед основно, но и с пшеница, при положение, че цената на слънчогледовото олио се е качило с грубо 50% от Септември. С колко да се качи още? Дали пък няма да го понамалят в Q1 тази година?
                                Като бяхме на ОСА, Райков мнго на дълго и широко обясняваше. Единственото което разбрах, е че няма да разбера, дори и да отделям по 8 часа на ден в следене на зърнените пазари. Просто приемам, че те знаят повече от мен. първо защото са по-умни и второ защото отделят много повече време в анализи на пазара. Винаги съм смятал, че във всеки бизнес е 50% макро, 30% сектор и само 20% межмънт, но след последното ОСА на Агрия, започнах сериозно да преосмислям тази парадигма в полза процента на влияние от менижмънта.

Коментар

Working...
                                X