IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Доклада трета страница. Числата ги умозаключавам от баланса, отчета за паричните потоци и за доходите.

Кажи ми ако греша;- ако има изповядани сделки в Т. р-р през отчетния период, не трябва ли да са отразени в този отчет?

Коментар

• Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
      към 30 септември 2024 г.

Земя
      хил. лв

Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
      Преоценка (597)
      Излезли (142)
      Салдо на 30 септември 2024 - 5 948

Коментар

тези прехвърляници между холдинга и дъщерните означава ли продажба? Би трябвало да има думата "продажба", обратна на "придобиване". Така си мисля аз, без да съм сигурен

+цената от твойте умозаключения ми се струва много нереална
        Last edited by petyob; 29.10.2024, 18:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

в доклада пише само за продобиване, а не за продажба. Дали да вярваме на доклада или на твойте умозаключение ?

Коментар

Доклада трета страница. Числата ги умозаключавам от баланса, отчета за паричните потоци и за доходите.
            в доклада пише само за продобиване, а не за продажба. Дали да вярваме на доклада или на твойте умозаключение ?

Коментар

Продадени 10 249,05 дка
              От некосолидирания правя заключение, че земите собственост пряко на Агрия са се водили на около 1300 лв./дка и са продадени на около 1500 лв./дка.

Надявам се да ги предизвикаме преди ОС А да почнат да си обявяват сделките със з.земя,- защото я караме по ЕЖКаза че ги продали единия пакет в Т-ще на 3200лв./дка, а другия в Провадийско за над 3600/дка....-
              и така ще я закараме до Морската градина по пейките да си говорим за сделките на РайковЪ
              ...тк или иначе те си висят в ТР-р но само за наблюдаващите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

това къде го виждаш. Аз виждам само - "...дъщерните компании на „Агрия Груп Холдинг”АД са продължили процесът на придобиване на земеделски поземлени имоти..." в межд. доклад.

Коментар

• Преди 3 месеца ви дадох сигнал. И един спец от Варна започна да плюе.

Коментар

Продадени 10 249,05 дка
                    От некосолидирания правя заключение, че земите собственост пряко на Агрия са се водили на около 1300 лв./дка и са продадени на около 1500 лв./дка.
                    това къде го виждаш? Аз виждам само - "...дъщерните компании на „Агрия Груп Холдинг”АД са продължили процесът на придобиване на земеделски поземлени имоти..." в межд. доклад.
                    Last edited by petyob; 29.10.2024, 17:28.

Коментар

Продадени 10 249,05 дка
                      Ужас, това не го пиши в темата за Атера, че ще стане страшно. А щом започнаха да се продават и земите....
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• През периода, обхващащ третото тримесечие на 2024 г. „Агрия Груп Холдинг” АД
                        е прехвърлило правото на собственост на притежавани от него 572,887 дка
                        земеделски поземлени имоти.

През периода, обхващащ третото тримесечие на 2024 г. дъщерното на „Агрия
                        Груп Холдинг”АД дружество „Бора Енерджи“ЕООД е прехвърлило правото на
                        собственост на притежавани от него 811,137 дка земеделски поземлени имоти.

Груп Холдинг”АД дружество „Комерс“ЕООД е прехвърлило правото на
                        собственост на притежавани от него 553,821 дка земеделски поземлени имоти.

Груп Холдинг”АД дружество „Кристера-Агро“ЕООД е прехвърлило правото на
                        собственост на притежавани от него 8 311,205 дка земеделски поземлени имоти
                        Продадени 10 249,05 дка

Коментар

• Някой ако види приходи от продажби на активи нека да пише;-
                          2. Приходи от дивиденти 2-1721 17 603 14 808
                          Ж. Нетна печалба за периода 2-0454-2 13 461 10 420

Коментар

• Започва се едно леко отстъпление на лихвените нива по облигации на корпоративен бизнес на запад включително САЩ, по банково кредитиране също. Очакването ми е до 2 години отново да има възможност дружеството да се възползва от евтини пари, като рефинансира/ предоговори частично или изцяло дълга и така да има възможност да плаща да не кажа 30-50% по-малко лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Батя, с годините на борсата се убедих, че за да печеля дългосрочно, трябва да си създам изключително прости правила, които да следвам винаги и на всяка цена. Едно от тези правила е колко тежи думата на мажоритаря. Ако фактите доказват, че той лъже за неща, пряко касаещи мен, аз просто изтривам компанията от платформата и не си хабя усилията да гледам какви активи има, какви печалби и т.н. Разбира се, че проблемът не е в 10-те стотинки. Моят проблем /за който рИва толкова много/ е, че не мога да взема решение за Агрия дали да я следя изобщо или не. Това са си мои "тактики", важат вероятно само за моята персона и не твърдя, че съм прав. Пиша ги, за да може някой по-запознат с Райков да ме опроваргае или потвърди дали стои зад думите си или е поредният хитрец. Ако имаш мнение по този въпрос, ще се радвам да го прочета.
                              Мнението ми е ясно! Райков е на светлинни години разстояние от мажовците на Хим и Зърнени. Един пропуск на минимален дивидент в трудна за компанията година, не е повод да променя мнението си.

Коментар

• https://agri.bg/novini/vasil-vasilev...goliam-problem

Коментар

Working...
                                X