Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Не мога да си представя, какво трябва да се е случило за да е по-лош от този Слънчогледа не само че не е продаден, ами са напълнили и още 50 милиона на склад. Олиото и то не е продадено и съответно няма от къде да дойде печалбата. Хубавото е че цената продължава да се вдига. Въпроса е кога ще видим продажбите на тези стоки....
Коментар
-
Не мога да си представя, какво трябва да се е случило за да е по-лош от този Слънчогледа не само че не е продаден, ами са напълнили и още 50 милиона на склад. Олиото и то не е продадено и съответно няма от къде да дойде печалбата. Хубавото е че цената продължава да се вдига. Въпроса е кога ще видим продажбите на тези стоки....
и ще ги видим февруари със сигурност-
https://postimg.cc/HcF2fY7yLast edited by inta53; 27.11.2024, 12:24.
Коментар
-
Само от това перо е напред с *300
Олио и шрот 20 322 --- 7 479
30,80,24г
https://postimg.cc/473zKJXJ
А слънчогледа е с +*200/тон
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеКак ви се вижда отчета?
Аз очаквах много лош, но считам че е задоволителен!
Чакам изненада през Q4, но в крайна сметка дългът много тежи :-(Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнениеОтчет!
Мен лично ме изненада нарастването на дългосрочните вземания и особено бележките към тях
“В предходни години Групата е предоставила заеми на несвързани лица в размер на 19 905 хил.лв.
Лихвите по заемите са в размер между 6 % и 6.3 % годишна лихва. Заемите са със срок на погасяване
след 30.06.2025 година.”
Как така в предходни години са отпуснати, а се появяват като изменение през 2024? Някой има ли допълнителна информация, която може са сподели тук? Изненадвам се, че холдингът се е набълбукал с банкови заеми, а в същото време отпуска заеми било то и на 6% лихва. Все пак тук не сме финансова институция…
Както и очаквах, въпреки продажбите на земи, нетно ЗЗ се увеличава.
Иначе доволно МЗ, които най-вероятно вече са продадени.
Нормална част от бизнеса са.
Земята спада с продажбите, но е колкото края на миналата година заради влязлата тази година от нови дружества /Комерс/
Придобити 1 545
Постъпили от новопридобити дружества 14 595
Излезли (13 648)
Материалните запаси нарастват с 50 млн. лв. слънчоглед.
Приходите надолу с 24 %.
9 млн. печалба за тримесечието.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Отчет!
Мен лично ме изненада нарастването на дългосрочните вземания и особено бележките към тях
“В предходни години Групата е предоставила заеми на несвързани лица в размер на 19 905 хил.лв.
Лихвите по заемите са в размер между 6 % и 6.3 % годишна лихва. Заемите са със срок на погасяване
след 30.06.2025 година.”
Как така в предходни години са отпуснати, а се появяват като изменение през 2024? Някой има ли допълнителна информация, която може са сподели тук? Изненадвам се, че холдингът се е набълбукал с банкови заеми, а в същото време отпуска заеми било то и на 6% лихва. Все пак тук не сме финансова институция…
Както и очаквах, въпреки продажбите на земи, нетно ЗЗ се увеличава.
Иначе доволно МЗ, които най-вероятно вече са продадени.
- 1 like
Коментар
-
Рибарче, гледай си елхите, подводниците, самосвалите и т.н. и не се занимавай с неща които не разбираш!Last edited by Спекулант79; 25.11.2024, 11:54.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеУспешна седмица на всички! ;
Голяма графика
Тренд линията ти ,тип швейцарско сирене,се гради на 2 точки и 5-6 нарушения.Изглежа в училище логическите науки не са ти били силата
В долната графика колко докосвания виждаш и колко нарушения? 11-0
Срещу твоите 2-6.Да не говорим,че една тренд линия наруши ли се един,два пъти я пиши бегала.В ТА детската градина си момче.Все пак нивото ти е доста по-високо от драсканиците на Инка,която хал хабер си няма къде се намира.
https://www.tradingview.com/x/xmiTmFk0
Last edited by danetha; 25.11.2024, 09:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
говориш за слънчогледа купен миналата година? Той не е ли вече преработен?
За "ланшния сняг" се чете в капитал, а тук си говорим за обезпеченост на преработвателните мощности с година напред
Last edited by inta53; 22.11.2024, 12:52.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами да, ама то "инвеститорите" трябва да са прочели отчетите, или поне назад в темата, като коментирахме това че Агрия наля 80 милиона в слънчоглед на ниските цени от Украйна и т.н. За съжаление е масова практика да се търгува без да се гледат отчети и без да се познава бизнеса. Това не е само за Агрия, а го забелязвам и по останалите позиции. Интернет пространството е пълно с безплатни обучения и вече може напълно безплатно човек да получи финасова грамотност, и въпеки това основният източник на информация на борсата си остава агенцията ЕЖК
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
За целта си има покупки на зелено,- и то на цените кога бяха 805-10 лв./тонАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 7 Харесвания
Коментар
Коментар