IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Грубо около 3800 за Попово

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
      Какъв е тоя отчет,щом нито един човек,даже и най-опитните тук, не могат да разберат какво пише в него.

И после търгуват/инвестират на база нещо напълно неизвестно.Да,отчетите са много "полезно" нещо,несъмнено
      Това беше точно, ама точно в десятката. Има начини да се види точно на каква цена са продадени земите и то много преди да излязат тези данни в отчетите. Само дето аз не мога да преценя дали това би имало значение за "инвеститорите" на Агрия?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Пончо, не мисля че само от тези 886 в ОПП можем да правим изводи за продажната цена на декар. Може да има разсрочено плащане по някой или всички договори, плащане след изпълнение на дадени условия по прехвърляне на собствеността и т.н.
        Доколкото разбрах и аз, цените по които е продавана земята са доста добри (между 3 и 5 хил. на дка).
        Надявам се от Агрия да публикуват по подробно инфо. Дяволът е в детайлите и ако идеята е ресурсите на компанията да бъдат насочени към по рентабилни направления, след известно време ще берем хубави плодове. Тези които останем на кораба разбира се
        И аз се надявам на повече прозрачност от Агрия. Това е най-добрия вариант, а не да гадаем по баланси и отчети с откъслечна информация, и да се опитване да сглобим картината от две подхвърлени изречения.
        Паричния поток сам по себе си не е разчет и е възможно да не означава абсолютно нищо. Надявам се всички да го осъзнават това, но с тази информация - толкова.
        По никакъв начин не правя и не бих правил генерални изводи на база само на това. Още по-малко да тръгна към сделки.
        Смятам, че мениджмънта прави и ще прави необходимото за развитието на компанията.

Коментар

• Какъв е тоя отчет,щом нито един човек,даже и най-опитните тук, не могат да разберат какво пише в него.

И после търгуват/инвестират на база нещо напълно неизвестно.Да,отчетите са много "полезно" нещо,несъмнено

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

142 е първоначалната цена на земята, 597 са натрупаните преоценки. Общото е туй по що се води земята сега.
            От ОПП Постъпления от продажба на дълготрайни активи 886 би следвало да са получените пари.
            Пончо, не мисля че само от тези 886 в ОПП можем да правим изводи за продажната цена на декар. Може да има разсрочено плащане по някой или всички договори, плащане след изпълнение на дадени условия по прехвърляне на собствеността и т.н.
            Доколкото разбрах и аз, цените по които е продавана земята са доста добри (между 3 и 5 хил. на дка).
            Надявам се от Агрия да публикуват по подробно инфо. Дяволът е в детайлите и ако идеята е ресурсите на компанията да бъдат насочени към по рентабилни направления, след известно време ще берем хубави плодове. Тези които останем на кораба разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

В имотния регистър цени няма. Може да се види другата страна, но нещо е зациклил.
              Може да се види по партидата на продаденият имот дали има последващо вписване на договор за аренда или наем ;-)
              Дългосрочните такива подлежат на вписване ;-)
              Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                Ако някой има достъп до имотния регистър ще се види - добра ли е сделката или не!
                Следват предположения ;-)
                Ако продажбата (сделката с обратен лизинг/дългосрочен наем/) може да се окаже много добра за Агрия.
                Обратното, чиста продажба по 1500 лв ми се вижда греда.
                В имотния регистър цени няма. Може да се види другата страна, но нещо е зациклил.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
                  към 30 септември 2024 г.

Земя
                  хил. лв

Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
                  Преоценка (597)
                  Излезли (142)
                  Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
                  Тази преоценка им е печалбата от продажбата на тези 572,887 дка, малко над 1000 лв/дка ;-)

Коментар

• Ако някой има достъп до имотния регистър ще се види - добра ли е сделката или не!
                    Следват предположения ;-)
                    Ако продажбата (сделката с обратен лизинг/дългосрочен наем/) може да се окаже много добра за Агрия.
                    Обратното, чиста продажба по 1500 лв ми се вижда греда.
                    Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:33.

Коментар

Защото са отписани, затова са продадени!
                      отписани са от майката? Ами там не седят всички земи ... ставали са някакви "прехвърляници", ако някой може да каже какъв им е смисъла ....?
                      Last edited by petyob; 29.10.2024, 19:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

и по какво съдиш, че са продадени? Освен да имаш инфо?

+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфо
                        Защото са отписани, затова са продадени!

Коментар

Земите са продадени !
                          От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
                          Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
                          Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)
                          и по какво съдиш, че са продадени? Освен да имаш инфо?

+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфо
                          Last edited by petyob; 29.10.2024, 19:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
                            към 30 септември 2024 г.

Земя
                            хил. лв

Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
                            Преоценка (597)
                            Излезли (142)
                            Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
                            142 е първоначалната цена на земята, 597 са натрупаните преоценки. Общото е туй по що се води земята сега.
                            От ОПП Постъпления от продажба на дълготрайни активи 886 би следвало да са получените пари.

Коментар

• Земите са продадени !
                              От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
                              Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
                              Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)
                              Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Кажи ми ако греша;- ако има изповядани сделки в Т. р-р през отчетния период, не трябва ли да са отразени в този отчет?
                                Отразени са само тези на индивидуално основа, само на самото Агрия груп. Другите в консолидирания.

Коментар

Working...
                                X