Грубо около 3800 за Попово
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеКакъв е тоя отчет,щом нито един човек,даже и най-опитните тук, не могат да разберат какво пише в него.
И после търгуват/инвестират на база нещо напълно неизвестно.Да,отчетите са много "полезно" нещо,несъмненоАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Пончо, не мисля че само от тези 886 в ОПП можем да правим изводи за продажната цена на декар. Може да има разсрочено плащане по някой или всички договори, плащане след изпълнение на дадени условия по прехвърляне на собствеността и т.н.
Доколкото разбрах и аз, цените по които е продавана земята са доста добри (между 3 и 5 хил. на дка).
Надявам се от Агрия да публикуват по подробно инфо. Дяволът е в детайлите и ако идеята е ресурсите на компанията да бъдат насочени към по рентабилни направления, след известно време ще берем хубави плодове. Тези които останем на кораба разбира се
Паричния поток сам по себе си не е разчет и е възможно да не означава абсолютно нищо. Надявам се всички да го осъзнават това, но с тази информация - толкова.
По никакъв начин не правя и не бих правил генерални изводи на база само на това. Още по-малко да тръгна към сделки.
Смятам, че мениджмънта прави и ще прави необходимото за развитието на компанията.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
142 е първоначалната цена на земята, 597 са натрупаните преоценки. Общото е туй по що се води земята сега.
От ОПП Постъпления от продажба на дълготрайни активи 886 би следвало да са получените пари.
Доколкото разбрах и аз, цените по които е продавана земята са доста добри (между 3 и 5 хил. на дка).
Надявам се от Агрия да публикуват по подробно инфо. Дяволът е в детайлите и ако идеята е ресурсите на компанията да бъдат насочени към по рентабилни направления, след известно време ще берем хубави плодове. Тези които останем на кораба разбира се
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
В имотния регистър цени няма. Може да се види другата страна, но нещо е зациклил.
Дългосрочните такива подлежат на вписване ;-)Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеАко някой има достъп до имотния регистър ще се види - добра ли е сделката или не!
Следват предположения ;-)
Ако продажбата (сделката с обратен лизинг/дългосрочен наем/) може да се окаже много добра за Агрия.
Обратното, чиста продажба по 1500 лв ми се вижда греда.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...
ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
към 30 септември 2024 г.
Земя
хил. лв
Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
Преоценка (597)
Излезли (142)
Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
Коментар
-
Ако някой има достъп до имотния регистър ще се види - добра ли е сделката или не!
Следват предположения ;-)
Ако продажбата (сделката с обратен лизинг/дългосрочен наем/) може да се окаже много добра за Агрия.
Обратното, чиста продажба по 1500 лв ми се вижда греда.Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Защото са отписани, затова са продадени!Last edited by petyob; 29.10.2024, 19:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
и по какво съдиш, че са продадени? Освен да имаш инфо?
+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфо
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеЗемите са продадени !
От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)
+ако наистина са продадени не следва ли да има инфо в доклада(там пише, че са придобити)? Това с прехвърлянето не го броя за инфоLast edited by petyob; 29.10.2024, 19:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Имат някакви продажби, но сумата 142 хил лв не ми се вързва с 572,887 дка...
ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ИНДИВИДУАЛНИЯ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ
към 30 септември 2024 г.
Земя
хил. лв
Салдо на 1 януари 2024 - 6 687
Преоценка (597)
Излезли (142)
Салдо на 30 септември 2024 - 5 948
От ОПП Постъпления от продажба на дълготрайни активи 886 би следвало да са получените пари.
Коментар
-
Земите са продадени !
От отчета нямам как да се види колко са спечелили/загубили!
Продажбата е за около 1500 лв за дка! (Взели са 886 х.лв)
Пончо е напълно прав, че балансово земите които са продали се водят по 1300 лв/дка. Обаче в края на 2022 направиха голяма преоценка на ЗЗ и не може да се види каква им е покупната стойност. (Изписали 739 х.лв)Last edited by dido_yord; 29.10.2024, 19:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Кажи ми ако греша;- ако има изповядани сделки в Т. р-р през отчетния период, не трябва ли да са отразени в този отчет?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар