Дивиденти йок за чеп ми е тая артия. Сега може да е на добра печалба и да инвестира печалбите и след това мериджейна да реши да я източи каква ми е файдата да държа такъв картон.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
"Агрия груп холдинг" постига 48% ръст на приходите до 277 млн. лв. и печалба от 13.2 млн. лв., като по думите на основателя й Емил Райков най-рентабилната дейност в групата е била търговията. През миналата година компанията е обработвала 155 хил. дка земя, в това число 77 хил. дка собствена на територията на Североизточна България. През тази компанията планира покупки на земя за 2.250 млн. евро, а цялата й инвестиционна програма за годината е в размер на 4 млн. евро, от които 40% ще бъдат собствени средства.
През миналата година компанията увеличи обема на складовото стопанство в промишлената зона на град Попово, собственост на дъщерното "Кристера", чрез изграждане на нови силози. Така логистичният център достигна капацитет от 130 хил. тона зърно.
Друга нова инвестиция за групата е производителят на сурово и рафинирано слънчогледово олио "Кехлибар", който има годишен капацитет за преработка на слънчогледови семена от 50 хил тона. В рамките на миналата година в зърнобазите на "Агрия" са се съхранявали и търгували около 650 хил. тона зърно и маслодайни култури, пише в консолидирания й отчет до инвеститорите.
"Постоянно се наблюдават малки и средни фермери, които искат да излизат от сектора. Това е следствие на по-ниските цени на продукцията и високите ренти. По-ниската доходност не успява да натисне рентите, понеже ниските цени са краткосрочни явления, докато на цената на земята и дохода от нея се гледа като на дългосрочна инвестиция. Еластичността на цената там е по-малка и затова не се стига до намаление на рентите заради няколкото години на по-ниски цени. Някои дребни фермери не успяват да удържат на това напрежение и търсят възможности да се освободят", са впечатленията на Емил Райков от "Агрия". Според него обаче големите не бързат да купуват, защото има неясноти около новия програмен период в европейското земеделие след 2020 г.
"Не се наблюдава голямо обединяване и консолидирания, каквато имаше преди 3-4 години, когато пазарът беше по-рентабилен. Купувачите са доста предпазливи, изчакват. Искат да видят каква ще е селскостопанската политика за 2020 г. За съжаление вече сме 2019 г. и още нямаме информация за плащанията, субсидиите, изискванията за свързани лица, тавани и т.н. Поради тази причина има застой на пазара от гледна точка на такъв тип консолидация."
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеза мен има спорни моменти в техния бизнес
земеделие по този начин не се прави
и едни свързани фирми около тях с нарастващ бизнес
колко се изкарва от търговията на едро - това е друг момент, май по-скоро нищо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Големи сте шматки! Никой нищо не навивам! Просто казвам че акцията в миналото прави движение 3-13 лв., над 4 пъти... и ако го повтори в бъдеще ще е супер. Всеки сам си преценя! Аз съм преценил за себе си и споделих пред всички че след основното ми влизане при 9,70 само добавям по пътя надолу защото я смятам за подценена. Това е!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
ПФ Доверие и досега имат малко над 5% от Агрия. Аз лично не знам за какво са им тези акции. Толкова години само счетоводни хватки, заеми, липса на печалби, никакви дивиденти. Тук не виждам за какво да влиза един инвеститор, ако е за спекула може, но не е сега момента.
Ако ще си обещаваме как след време акцията ще е на 25-40 лв., то аз мога да обещая и над 100 лв. да стане. Пълна трагедия.
браво, трудно е да се изкаже по-добре.Last edited by zlatna treska; 01.09.2019, 13:46.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Това беше 2013-та, помня че тогава открих позиция на 3.50, продаваше някакъв ПФ, но не помня кой точно!
Чак 25 лв. не знам, но поне да спре с този спад, макар че май отново ПФ е от страна продава. Да няма дежа вю!
Ако ще си обещаваме как след време акцията ще е на 25-40 лв., то аз мога да обещая и над 100 лв. да стане. Пълна трагедия.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от krakatau Разгледай мнение
25 лв ...- те тва се казва - навиячество. За кво им е бе, за кво, - от срах да не стане 2,50 ли...
толкова са прозрачни ...
Преди време имаше един тесен специалист "K**оператор". Доказваше по метод на парични потоци - цена на монбат 46 лв.
Е, сега същото е на цена 6 лв. След 10-15 г. развитие ....
Така че, - аре по-скромно, ако може, навиячите
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Това беше 2013-та, помня че тогава открих позиция на 3.50, продаваше някакъв ПФ, но не помня кой точно!
Чак 25 лв. не знам, но поне да спре с този спад, макар че май отново ПФ е от страна продава. Да няма дежа вю!
толкова са прозрачни ...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Странно как е имало толкова ниска цена тук.. Не съм я следил тогава.. Каква е била причината да се търгува под 3 лв.?
А и след това прави движение до 13 ! Ако пак ще правим такива вълни значи като нарисуваме дъното ще гоним 25 лв. ))
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Странно как е имало толкова ниска цена тук.. Не съм я следил тогава.. Каква е била причината да се търгува под 3 лв.?
А и след това прави движение до 13 ! Ако пак ще правим такива вълни значи като нарисуваме дъното ще гоним 25 лв. ))
Eeee, без твоята мирудия нама да мине тук!
Ха дано случиш и цена коя дириш!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Общо взето резонен пост, ама чак пък адски.....адски бе когато Алонсо усредняваше на няма и 2$
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз продължавам да добавям .. Мисля че е адски подценена акцията. А относно отчетите.. за дружеството винаги е била определяща втората половина на годинат.. Така че шанса за нови приятни изненади в това направление не бива да се изключват
Коментар
Коментар