Първоначално изпратено от kilimandjaro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
напротив, даже ще ви подкрепя, ще купя! Много харесвам Алтерко .... ама като стане под 10 цената
Тука сме в темата за Агрия. Или и тук ще купиш като стане 10 лв?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнение
Не, просто мисля, че е истина, Засега нямам друга причина да го казвам.
Няма как да се чувстваме застрашени от човек, който няма акциите, които му се иска да има !
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
това, да объркаш темата не значи невежа .... дали не го казваш от злоба ?
Няма как да се чувстваме застрашени от човек, който няма акциите, които му се иска да има !
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнение
тука няма чипове, има чипсове...толкова си невеж, че си объркал темата с алтерко !!!
Няма ли кой да ти даде акции да ги скъсяваш с два клика като юнак !
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyobТук ли съм го чел - че тези имали достатъчно запаси на склад, чипове и т.н. за да произвеждат 1 година напред. това беше преди няколко месеце ... да, ама и това се оказа невярно
П.С. Но когато има зрънце позитивно инфо, то трябва да се отчита. И аз се старая да го отчитам, дори и когато някой ползва елементарни лафчета, защото толкова му е капацитетът!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyobТук ли съм го чел - че тези имали достатъчно запаси на склад, чипове и т.н. за да произвеждат 1 година напред. това беше преди няколко месеце ... да, ама и това се оказа невярно
Няма ли кой да ти даде акции да ги скъсяваш с два клика като юнак !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Благодаря за пожеланията. Наистина да сме здрави и щастливи всичк и наистина няма по-важно от това.
А за другото, малко офтопик, но вчера слушах една книга в която се обясняваше че не можем да извиличаме нищо от книгите или писанията на други хора. Книгите /написаното от други/ могат да извличат от нас. Та в случая сме на едно мнение, заради общата ценностна ситема и затова написаното от мен ти изглежда умно и полезно. Тоест трябва и може да благодариш единствено и само на себе си
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение...
Една от причините да спра да пиша беше, че се налага да влизам в обяснителен режим за нелепи обвинения. Явно е добре да си пазя знанията, натрупани с годините, само за мен и да оставя войнстващото невежество да вилнее из форума.
Пиши поне за онези, които са контра на войнстващото невежество, дънинг крюгер както им казва матеев
Коментар
-
4Д, обичам да си хортувам с теб, въпреки принципните ни различия, но не харесвам менторския ти тон, особено когато в него говориш за смирение. Принципно, баба ме е учила, че и от най-простия можеш да научиш нещо, ако се заслужаш, затова чета почти всичко в темите, които ме вълнуват, включително и твоите коментари.
И понеже много обичаш да омлаоваш фактите, макар да не стигаш чак до изкривяването им като твоя приятел Батя, предлагам басове, за да се докаже, че на рендъм принцип съм познал. Странно, обикновено ги печеля - всъшност много рядко губи, случайност, разбира сеНе мога да не ти призная, че единствен от вашата групичка имаше топки, затова и, както казах и на Инта, ако там спечеля баса, ще отворя товето уиски по специален повод. И не, не е до уискито, годината, а и професията ми е достатъчно успешна, за да мога да си купя почти всяко едно уиски, което пожелая, а и не само, важен е принципът, а и красното име, заради което и рачко пръдлето живей
Бъди здрав и успешен -това е съвсем искрено от мен и запомни от един прост Грую, че няма философски камък, ерго вечно растящи акции. А за чиповете, ако наистина познаваш хора в индустрията, се знаеше, че са проблем поне от 1 година, с все счупените вериги за доставка. Още веднъж - здраве и успехи желая!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеТези логически и обосновани предположения можеш да направиш само и единствено, ако имаш достъп до информацията кои са страните по всички сделки или поне голяма част от картината. Нелепо е да се коментира това в публичен форум, където има И хора, които нямат достъп до тази спечифична и чувствителна информация. Да знам насрещната страна при моите сделки е крайно недостатъчно, за да могат да се правят каквито и да било "обосновани предположения".
Забелязал съм, че реагираш доста болезнено когато коментираме нелепи изпълнения на ПФ. Освен това на десето число на месеца след края на всяко тримесечие ПФ си публикват портфейлите и можем да сравним какво са правили през последното тримесечие. Примерно Миналата година ясно се видя как НН продаваха Агрия на фоуърд П/Е малко над 1. Определено не е било от най-разумните неща. За това също няма нужда от вътрешна информация а от професионализъм и следене на публични източници.
Една от причините да спра да пиша беше, че се налага да влизам в обяснителен режим за нелепи обвинения. Явно е добре да си пазя знанията, натрупани с годините, само за мен и да оставя войнстващото невежество да вилнее из форума.Last edited by dddd; 14.12.2021, 13:31.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
МНООООГО ПОЛЕЗЕН за форума......логика ....БЛАГОДАРЯ.....защото другите явно ги е срам да кажат едно благодаря на човек, от който може; да се поучиш...........дано за напред по-често пишеш.....сверявам си часовника с теб......винаги се старая да се поуча от по-умните и умели от мен.....БЪДИ ЗДРАВ, защото на този свят по-ценно от здравето няма.....всичко друго е .........
А за другото, малко офтопик, но вчера слушах една книга в която се обясняваше че не можем да извиличаме нищо от книгите или писанията на други хора. Книгите /написаното от други/ могат да извличат от нас. Та в случая сме на едно мнение, заради общата ценностна ситема и затова написаното от мен ти изглежда умно и полезно. Тоест трябва и може да благодариш единствено и само на себе сиАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеРадвам се, че се разрази такава дискусия след поста ми. Лъсват не малко "особености на руския риболов", известни и като особености на българския капиталов пазар.
Тези логически и обосновани предположения можеш да направиш само и единствено, ако имаш достъп до информацията кои са страните по всички сделки или поне голяма част от картината. Нелепо е да се коментира това в публичен форум, където има И хора, които нямат достъп до тази спечифична и чувствителна информация. Да знам насрещната страна при моите сделки е крайно недостатъчно, за да могат да се правят каквито и да било "обосновани предположения".
E точно за това цакане с топла бира говоря. Даже не е смешно...
Т.нар. супер як консолидиран отчет отрази глобалната ситуация в агросектора. Тенденциите са известни от пролетта, а активите в баланса пък са известни на пазара от години. Защо "пазарът" не виждаше активите с години? P/E от този отчет ли стана мизерно едноцифрено число или си е така от години?
Кой мажо купува? Ти откъде знаеш? Мандатът от Общото събрание е за бай-бек до 14 лева. Сега колко е цената? Къде са оповестяванията в X3news?
A че са на привършване пакетите на ПФ на пазара му стана ясно по един или друг начин. Ама това какво говори за пазара? Що пазарът не изкара от играта пенсиите на по-евтинкото?
Колеги... Кредисимо! Стига глупости...
- 1 like
Коментар
-
Радвам се, че се разрази такава дискусия след поста ми. Лъсват не малко "особености на руския риболов", известни и като особености на българския капиталов пазар.
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение...Но когато си засякал кой посредник ползва и има големи обеми през него можеш да направиш обосновано предположение, че продавача е той. Говорим за обосновано предположение а не за сигурен факт..
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТри бързи:
-излезе супер як конс. отчет
-мажо купува и ФФ намалява
-пакетите на ПФ са на привършване и тази тегава спирачка е напът да отпадне
Ако подобни неща не забелязваш, играта на БФБ не е за теб!
Т.нар. супер як консолидиран отчет отрази глобалната ситуация в агросектора. Тенденциите са известни от пролетта, а активите в баланса пък са известни на пазара от години. Защо "пазарът" не виждаше активите с години? P/E от този отчет ли стана мизерно едноцифрено число или си е така от години?
Кой мажо купува? Ти откъде знаеш? Мандатът от Общото събрание е за бай-бек до 14 лева. Сега колко е цената? Къде са оповестяванията в X3news?
A че са на привършване пакетите на ПФ на пазара му стана ясно по един или друг начин. Ама това какво говори за пазара? Що пазарът не изкара от играта пенсиите на по-евтинкото?
Колеги... Кредисимо! Стига глупости...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Когато купува Елана в обеми, а всички знаем че посредника на мажоритаря е Елана е много вероятно да купува мажоритаря, без разбира се да е сигурно. Но когато едновременно с това се вижда и че ФФ намалява, то вече става сигурно че е тойКогато продават от ПФБК с обеми, няма кой друг да продава освен доверие. На мен лично не ми пречи да правя сделки за по 100-200 акции за да виждам тези неща, но то няма и нужда защото добри хора като Батя, го споделят напълно безплатно тук в темата.
За БРЕФ напълно подкрепям мнението ти. Края е ясен и наистина не виждам какво може да се обърка на края. Средата не е много ясна, точно заради неясните критерии на основните държатели на акции там......дано за напред по-често пишеш.....сверявам си часовника с теб......винаги се старая да се поуча от по-умните и умели от мен.....БЪДИ ЗДРАВ, защото на този свят по-ценно от здравето няма.....всичко друго е .........
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар