Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеВ Аска днес над 9К броя видими. Силни мечки бре...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
Успокояващото , че общото им количество обработваеми декари леко се увеличава за тези 4 години, може би за сметка на покупките на земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеТова е то сериозното инвестиране, а не трейдинг от всякъкъв вид дето все трябва си подлагаш да изпитание психиката.
За перспективите пред Агрията да споделя леко притеснение.
Определено вертикалната им интекгация е прекрасна, но нейн фундамент все пак е обработката на земи.
Изследвах къде, колко декари земеделски земи обработват и как се справят с конкуренцията в борбата за обработка на повече земя на ниво землища .
На картата се вижда положението за последната стопанска година, спрямо предходната. [/IMG] [ATTACH=CONFIG]n3851570[/ATTACH]
(линк по-голям размер на картата)
Обработват земи в 50 землища, разхвърляни в 4 области! Земите се обаботват от 9 фирми обединени от холдинга.
Доста сложно нещо ми се струва да са ефективни дългосрочно при такава разхвърляност на местоположението на земите които обработват..
В 8 землища увеличават декарите които обработват. (В зелено на картата) Правя извод, че са по-добри от конкуренцията на местно ниво.
В 18 землища губят позиции. (В червено на картата) Декарите им намаляват. Явно не са достатъчно конкурентноспособни.
В 24 землища през последната година, нито увеличават, нито намалят декарите които обработват.
Погледнато исторически малко по-надълбоко обаче (4 години назад), положението е малко по-лошо в битката с конкурентите на ниво землища.
Губят декари в 26 землища.
Успокояващото , че общото им количество обработваеми декари леко се увеличава за тези 4 години, може би за сметка на покупките на земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеМалиий, Груйката е пуснал котва тука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеГруйка, има акции, които ги купувам, за да ги държа повечко време /над 5 години/ и за тях въобще не гледам графиките, а коефициенти, показатели, и перспективи. Например никога не съм се интересувал от графиката на SFI, но изкарах добри пари от нея
За перспективите пред Агрията да споделя леко притеснение.
Определено вертикалната им интекгация е прекрасна, но нейн фундамент все пак е обработката на земи.
Изследвах къде, колко декари земеделски земи обработват и как се справят с конкуренцията в борбата за обработка на повече земя на ниво землища .
На картата се вижда положението за последната стопанска година, спрямо предходната. [/IMG]
(линк по-голям размер на картата)
Обработват земи в 50 землища, разхвърляни в 4 области! Земите се обаботват от 9 фирми обединени от холдинга.
Доста сложно нещо ми се струва да са ефективни дългосрочно при такава разхвърляност на местоположението на земите които обработват..
В 8 землища увеличават декарите които обработват. (В зелено на картата) Правя извод, че са по-добри от конкуренцията на местно ниво.
В 18 землища губят позиции. (В червено на картата) Декарите им намаляват. Явно не са достатъчно конкурентноспособни.
В 24 землища през последната година, нито увеличават, нито намалят декарите които обработват.
Погледнато исторически малко по-надълбоко обаче (4 години назад), положението е малко по-лошо в битката с конкурентите на ниво землища.
Губят декари в 26 землища.
Успокояващото , че общото им количество обработваеми декари леко се увеличава за тези 4 години, може би за сметка на покупките на земя.Last edited by 77; 05.01.2022, 23:47.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
- 1 like
Коментар
-
Разбрах те, аз също мисля да се държи тук сравнително дългосрочни, не колкото бреф де, но просто ми беше интересно дали има причина чисто технически да се блъска в 15,60. И понеже не разбиран от техника, питам тебNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеТук не гледам графика, а фундаментNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Софикс, я дай един технически анализ тук (сериозен съм) -15,60 се явява някаква много сериозна съпротива. И предишният път стигна дотам и после слезе надолу. Сега пак с големи количества, но явно продава по-умно - тъкмо се изкупят, и слагат нови. да видим - интересно ми еNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
Груйче, и тук ли сме ортаци?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар