Купона свърши смятам че трябва да благодарим на Диджеите от Пещера които ни раздвижиха по време на криза БЛАГОДАРЯ
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компенсаторни инструменти-достойно изплащане
Collapse
X
-
Цялата идея на масовата приватизация и развитието на капиталов пазар се изродиха в разграбване и "легално" прехвърляне на колосални активи в частните ръце на "едни наши момчета"... Така за всички спира развитието ни като нация. Едни 15- 20 години загубени и прехвърлени милиарди в частни ръце на "инвеститори, мениджъри" и РМД-та.
Коментар
-
Масовата приватизация не трябва да приключи в ущърб на масите!
http://stefanasenov.blog.bg/biznes/2...nni-bon.298986
Това е блогът на Председателя на Сдружението на притежателите на Инвестиционни бонове Стефан Асенов!
Мисля, че ГЕРБ няма да сбъркат ако удължат срока на валидност на ИБ с още една година, като се включат в общата маса на компенсаторните инструменти и лихвоточките!
Нека някои от тези 300 000 българи, които останаха с нереализирани ИБонове изкажат мнението си по това искане за удължаване на срока им на валидност!
Коментар
-
Гойко, в инвестора е обсъждано неведнъж колко дена са необходими след сделката за да си извадиш депозитарна разписка и практиката показва, че щом на предишни търгове има сделки на доста високи нива за големи количества ПКБ дори и 3 дена преди крайния срок за подаване на оферти, то следователно 3 работни дни са достатъчни. Според мен теоретически е възможно дори и за 2 дена след сделката да си изкараш депозитарна разписка, но все пак е доста проблематично, затова при сметките които правя имам предвид 3 дена преди последния срок за подаване на предложения за участие и щом този срок за Видинска област е 26 септември сряда, то напълно възможно е на 21 септември - петък да се купуват ПКБ за този търг и практиката показва че това не е само възможност но и е често срещано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеДнешната търговия за пореден път показа, че на текущите цени търсенето е по-голямо от предлагането. За тези, които са по-нови и неопитни в търговията с ПКБ обяснявам една възможна логика на мислене - ако на някого му трябват доста ПКБ, той няма сметка да купува на по-високи нива преди последния ден, който си е определил за покупка на ПКБ, а в този последен ден ако не може да си набави необходимото количество бонове на ниски цени възможно е той да обира предлагането на доста по-високи нива. Някой може ли да ми каже защо човек, на който му трябват много бонове и който ще участва на търговете във Видинска област, да бърза да купува бонове на по-високи нива преди следващия петък. Има възможна логика в такъв случай първо да купи боновете на тези които се притесняват повече, а след това ако не му стигат боновете за търга, да купи през следващия петък и това което се предлага на по-високи нива. Това е само една възможва логика и това не значи че купувачите ще разсъждават задължително по същия начин и това са само мои предположения и не е препоръка да правите и вие такива предположения. Не е препоръка за нищо.
Коментар
-
Днешната търговия за пореден път показа, че на текущите цени търсенето е по-голямо от предлагането. За тези, които са по-нови и неопитни в търговията с ПКБ обяснявам една възможна логика на мислене - ако на някого му трябват доста ПКБ, той няма сметка да купува на по-високи нива преди последния ден, който си е определил за покупка на ПКБ, а в този последен ден ако не може да си набави необходимото количество бонове на ниски цени възможно е той да обира предлагането на доста по-високи нива. Някой може ли да ми каже защо човек, на който му трябват много бонове и който ще участва на търговете във Видинска област, да бърза да купува бонове на по-високи нива преди следващия петък. Има възможна логика в такъв случай първо да купи боновете на тези които се притесняват повече, а след това ако не му стигат боновете за търга, да купи през следващия петък и това което се предлага на по-високи нива. Това е само една възможва логика и това не значи че купувачите ще разсъждават задължително по същия начин и това са само мои предположения и не е препоръка да правите и вие такива предположения. Не е препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеБлазе на тези, които купиха евтини ПКБ, защото според мен след 3-4 дена никой няма да може да купи толкова безбожно евтини ПКБ.
Ама мен ме съмнява, че има такива малоумни мазохисти, които да си траят сега, само и само да вземат от "скъпите" ПКБ-та другата седмица!
Само да не се получи обратното в последните дни, като видят някои хора, че изтърват вече възможността да си продадат книжата на по-височка цена, без да знаят кога пак това ще се случи?!
Коментар
-
Блазе на тези, които купиха евтини ПКБ, защото според мен след 3-4 дена никой няма да може да купи толкова безбожно евтини ПКБ. Мнението ми не е препоръка.Last edited by the money-maker; 18.09.2012, 17:49.
Коментар
-
По-добре държавата да продава земи на търгове срещу компенсаторки, защото ще има частни собственици, които да спечелят от това. Докато при правителството на ДПС
апетитните държавни земи се разграбваха тайно чрез заменки или сделки за оземляване на физически лица. Освен това масово държавните терени бяха преотстъпвани за оземляване на малоимотни и безимотни граждани на цени, много под пазарните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНикак и никъде в момента- те бяха законно платежно средство наравно с друите, но казионното сдружение накараха комунистите и приеха поправка в закона с което ощетиха притежателите. Сега не могат да се ползват за нищо.Сега същите хора пречат с писанията си и протестите си на притежателите на ПКБ
Коментар
-
Днешната търговия при ПКБ за пореден път показа че при текущите цени търсенето е много по-голямо от предлагането. Не съм сигурен дали през следващата седмица търсенето на ПКБ ще се изравни с предлагането. След десетина дена ще разберем кой за какво си е мечтал, а доколкото знам подаръците са безплатни и затова благодаря на всички които ми направиха подаръци. Написаното не е препоръка за нищо.Last edited by the money-maker; 18.09.2012, 17:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеДнес оборотът при ПКБ беше сравнително нисък, но очаквам другата седмица вече да има екшън. Според мен част от купувачите на ПКБ са се настроили в краен случай да купуват и на цени доста над номинала, но според мен някои продавачи зорлен карат купувачите да купуват на изключително ниски цени. Според мен щом на един купувач на ПКБ му трябват спешно доста ПКБ той би трябвало да купува независимо от това дали цената на боновете е 1 лв или е 1,15 лв за бон. В тази връзка, не съм сигурен дали след 4-5 дни изобщо ще има предлагане на ПКБ под 1 лв за парче. Всичко това са само мои предположения и написаното не е препоръка да правите подобни предположения. Не е препоръка за нищо.
Коментар
Коментар