IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компенсаторни инструменти-достойно изплащане

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
    Днес или утре ще видим дали цената на ПКБ ще се покачи над досегашната си най-висока стойност за тази година или не. Сроковете за подаване на заявление за участие в търговете за земи срещу ПКБ за Силистренска и Видинска област е 26 септември сряда включително и може би днес и утре ще купуват ПКБ тези участници в търговете, които още не са си набавили необходимото количество бонове. Няма да се учудя, ако някои майстори на спекулата днес купят и след това продават с добра печалба бонове на тези на които спешно им трябват но чакат последния момент за да купят. Не е препоръка за нищо.
    А може ли тия майстори на спекулата да се окажат балъците които остават с горещия картоф в ръце?!??
    Разбирам че искаш да има купувачи на които да набуташ ПКБ-тата си, които ще се обезценят с едни 40-50% съвсем скоро. Лично аз не бих рискувал. Всеки сам да решава за парите си!
    Добрият, стар Батя

Коментар

• Днес или утре ще видим дали цената на ПКБ ще се покачи над досегашната си най-висока стойност за тази година или не. Срока за подаване на заявление за участие в търговете за земи срещу ПКБ за Силистренска и Видинска област е 26 септември сряда включително и може би днес и утре ще купуват ПКБ тези участници в търговете, които още не са си набавили необходимото количество бонове. Няма да се учудя, ако някои майстори на спекулата днес купят и след това продават с добра печалба бонове на тези на които спешно им трябват но чакат последния момент за да купят. Не е препоръка за нищо.
      Last edited by the money-maker; 20.09.2012, 18:16.

Коментар

• Днес на места, например В.Търново беше о ставка около 95 ст., много мой близки са останали доволни, колкото и пошло да звучи! А що се късае до въпросчето искам да кажа, че много бързо забравяме или изобщо не си спомняме, а някой и не знаят миналите три правителства, колко абсурдно и нагло лъгаха хората за предстоящи подобни търгове и нищо не се случваше, даже и по лошо, извършваха се безбожни заменки на земи, за които може да се мечтае само, ама всеки си хейтва наизуст и храни наизуст!

Коментар

• Пет дни преди търговете за земя срещу компенсаторки вадят 50 хил. дка от списъка

Че то иде реч, за една трета от предложената земя. Сега какво правим?
          Last edited by X_Y; 19.09.2012, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
            Както се казва, ще видим как ще се развият нещата, не е нужно да пророкуваме 40 ст. ли ще станат ПКБ-тата или 33 ст.... Който си купи земя, да му е честито, а на реститутите да са им честити парите, които влизат при тях, макар и да не компенсират почти нищо от това, което е трябвало да компенсират, защото сега 1 лев вече няма нищо общо със същия лев от времето на оценките за компенсиране, да не говорим, че няма нищо общо и с това, което е отнето!
            Само едно в цялата схема от тези месеци е неприятно, поне по мое усещане!
            Спекулантите със вътрешната информация, които и да са те, въпреки слуховете за спряганите алкохолни босове, са ВЪНШНИ за системата и пазара на БФБ! И те и първособствениците на ПКБ-та ще изтеглят това, което получиха в брой и няма да го върнат на пазара! Така поне малкото размърдване на родната ни борсичка се отлага за неопределено време!
            Вярно, че по голяма част от парите излезе от пазара. Но според мен раздвижването на БФБ от последните месеци се дължи именно на парите, които останаха в спекулантите от сделки с ПКБ.

Коментар

• .
              Министър Мирослав Найденов и бившият директор на природния парк Витоша Тома Белев (снимка Архив) БГНЕС
              Найденов извади 1/3 от земите за продажба срещу компенсаторки
              news.dir.bg - 19 септември 2012, 15:55
              Общо около 70 парцела, с площ около 50 хиляди декара ще бъдат извадени от търговете за земеделски земи. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, след среща с екоорганизации, предаде “Фокус”.
              Това са около една трета от 154 хиляди декара земи, предвидени за продажба срещу поименни компенсационни бонове. Търговете, които ще бъдат другата седмица, бяха обявени в края на август и предизвикаха недоволство, най-вече заради съмнения за търговия с вътрешна информация.

Коалиция „ За да остане природа в България” ни алармираха по някои територии, които са в защитени зони, направихме проверка и се оказа, че това са 6 територии, които бяха извадени, това беше и поводът за нашата среща, обясни днес Найденов след двучасова среща с еколозите.

От думите му става ясно, че са извадени предимно земи, влизащи в "Натура 2000".
              Терените, които са в „Натура 2000”, могат да бъдат закупени с компенсаторни бонове, но те са обект на доста ограничения, коментира Найденов. "Трябваше да бъде ясно за тези, които щяха да ги купуват, че купуват нещо, на което не могат да направят нищо. Голяма част от тези терени са пасища и ливади и се надявахме, че интересът ще бъде от българските животновъди”, обясни той.

В началото на септември 132 декара, които се оказаха защитени територии до връх Миджур, също бяха изключени от търга. Това стана след като екологът Тома Белев алармира, че над 8000 дка пасбища се продават по 80 лв./дка.

Коментар

• Както се казва, ще видим как ще се развият нещата, не е нужно да пророкуваме 40 ст. ли ще станат ПКБ-тата или 33 ст.... Който си купи земя, да му е честито, а на реститутите да са им честити парите, които влизат при тях, макар и да не компенсират почти нищо от това, което е трябвало да компенсират, защото сега 1 лев вече няма нищо общо със същия лев от времето на оценките за компенсиране, да не говорим, че няма нищо общо и с това, което е отнето!
                Само едно в цялата схема от тези месеци е неприятно, поне по мое усещане!
                Спекулантите със вътрешната информация, които и да са те, въпреки слуховете за спряганите алкохолни босове, са ВЪНШНИ за системата и пазара на БФБ! И те и първособствениците на ПКБ-та ще изтеглят това, което получиха в брой и няма да го върнат на пазара! Така поне малкото размърдване на родната ни борсичка се отлага за неопределено време!

Коментар

• Скромната ми прогноза тук е за спад до около 40 ст за бон.

Коментар

• След приключване на търга за 20 % от БТК срещу компенсаторки през 2005 някои смятаха, че цената на ПКБ ще спадне страшно много, но за сведение - няколко месеца след търга имаше сделки при ПКБ и на цени около 80 стотинки за 1 лев номинал, която е по-висока от сегашната. Според мен ще има и още търгове за земи срещу ПКБ. Не е препоръка за нищо.
                    Last edited by the money-maker; 20.09.2012, 18:20.

Коментар

• А тези дето не спечелят търгове какво ще си ги правят боновете ............

Коментар

• Някои може и да не са разбрали, че има и възможна стратегия (за тези, които са купували евтини бонове на нива от 16 до 30 стотинки) да се продадат половината бонове
                        с няколкостотин процента печалба , а с останалите да се играе на търговете и според мен това беше най-добрата стратегия. Аз мисля че никой не се влияе от това което пиша, а пък според мен повечето хора правят точно обратното на това което ги съветват и затова аз не давам препоръки. Който не харесва земите във Видинско може и да не участва в търговете там и за мен може би е по-добре да участват по-малко хора на търговете. Не препоръка за нищо.
                        Last edited by the money-maker; 20.09.2012, 18:21.

Коментар

• една малка забележка - деп разписки вече могат да се получат в 11 ч а не както преди в 14 ч

Коментар

• Успех на всички!!!
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Марияне, във Видинска област срока за подаване на заявления е 26 септември включително, а според мен там има доста добри земи и се предлагат доста имоти и според мен няма голям проблем за тези, които ще участват на търга във Видинска област ако желаят да купуват ПКБ и утре, а пък ако решат така - също и в петък. За тези, които ще подават заявления за участие за земи в Софийска област според мен също не е голям проблем да си вземят депозитарната разписка в понеделник, ако решат да купуват ПКБ днес, защото заявление за търга в Софийска област се подава в центъра на София.
                              the бла-бла-maker, добре дошъл на пързалката! И само за твое сведение, да знаеш, по нея има бръснарски ножчета!

Коментар

Марияне, във Видинска област срока за подаване на заявления е 26 септември включително, а според мен там има доста добри земи и се предлагат доста имоти. За тези, които ще подават заявления за участие за земи в Софийска област според мен също не е голям проблем да си вземят депозитарната разписка в понеделник, ако решат да купуват ПКБ днес, защото заявление за търга в Софийска област се подава в центъра на София.
                                Прощавай ходил ли си някога във Видинско за да коментираш, че има хубави земи?
                                Мисля че изкуствено се опитваш да задържиш интереса към ПКБ, а реално той приключи още вчера.
                                Успех

Коментар

Working...
                                X