IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Цял свят се разтресе финансово заради някаква си шибана американска финансова къща (доколкото разбрах). Ей, движението на овцете от заешки произход е световно...
    А така, пич. "По-големо от наше село нема".
    Тая "някаква си шибана американска финансова къща" всъщност са няколко големи американски банки, между които и най-големите в света като Bank of America. Това веднага даде отзвук и в Европа, защото дълговия пазар моментално замря и няколко хедж фонда изгърмяха и си ликвидираха позициите на европейския пазар.
    И не си мисли, че България е толкова далече от тези неща. Вчера компанията с най-висока капитализация на БФБ беше купена от американска фирма, която едва ли е набрала средства за закупуването от Банка Славяни (клон Суходол).
    __________________________________________________ __
    Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Ще се съглася с твърденията на играчите за дългосрочността на инвестициите, която все пак не е идея-фикс. Позициите се преразглеждат, преценяват постоянно и, когато е необходимо - се пренасочва ресурс към нещо по-перспективно.

Но, думата ми е за дългосрочността при инвестирането... и ще си послужа с пример от масовата приватизация. Наскоро говорих с мои познати, с които участвахме в масовата, като им припомних, че вече правим сериозен доход там.

Навремето ги развеждах по пощенските клонове, в които се чакаше на огромни опашки (ентусиазъм и еуфория) - не знаеха хорицата какво да правят с тая масова приватизация (нито, дали се яде, или се пие... ): бонови книжки, заявки, нареждания за плащане, депозитарни разписки... все етапи, които се преодоляваха с времето.

И, моите познати, които се ангажирах да консултирам, наизвадиха от кутия всякакви документи (за които стана дума по-горе). Разделих им депозитарните разписки от всички останали (последните - не искат да хвърлят - заради сантименталните спомени), но какви очи облещиха, когато разбраха, че...

... Оргахим се търгуват над 400 лв./акция! ))

Това е в подкрепа на тезата за дългосрочното инвестиране!

Който не вярва - нека да опита!

Никакви корекции не могат да уплашат дългосрочният играч! ))

Успехи и със здраве! ))
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Цял свят се разтресе финансово заради някаква си шибана американска финансова къща (доколкото разбрах). Ей, движението на овцете от заешки произход е световно...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Паника има единствено в мислите на хората със слаби нерви!

Добре, че не участват с голям ресурс, иначе нещата стават непредвидими. Настоящите движения на цените са очаквани, здравословни корекции. Борсовите цени си идват на мястото само за търпеливите. Паникьорите винаги губят!

Но ИП-тата и дългосрочно играещите отново ще изкупят всичко, което им се предлага промоционално, за да продължим в посоката, която е нормална за една държава в преход. Тъй като никой не може да прогнозира времетраенето на този наш "преход", още дълго ще продължи и възходящият тренд на борсата като цяло, заедно с водещите компании в нея.

От това ще спечелят единствено дългосрочно отворилите позиции!

Успехи! Решенията ви са правилни! Загуби или пропуснати ползи ще реализират само продаващите на настоящите нива. ))

za da ne draskam i az kilometri4ni pisania
          6te se suglasja prosto s mnenieto na ada6a.
          aide uspeh.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
            ..A akciite dnes si padnaha, taka i kakto pisaha niakoi (vkl. i az). Imashe drugi, koito vchera razpraviaha, che dnes BFB shtiala da e samo nagore. Malko im se poohladi entusiazma i sega pochnaha da govoriat za korekcia, koiato se bila ochakvala i t.n. Vchera drugi gi razpraviaha ama...
            ами да си призная Куроператоре, и на мене ми изглежда по-нормално да испуснат малко парата тук там некои позиции, /както обича да казва г-н Инсайдера уж сме на корекция а убавите акции не падат и не падат ...достатъчно... / но се старая да не си преекспонирам очакванията, а и да не увредиме психиката на младите играчи знаеме че измежду вас има много чувствителни натури и усещат първи накъде, какво идва, но както знаеш гаранция за крайното бъдеще и за тва нема, затова да подхождаме по-разумно, да не шумиме прекалено, чек да се дразнат некои, да си играеме играта и да се черпиме по нова година, кога дойде дедо Коледа с некоя убава Снежанка може да ни посети Едно време дедо Коледа водеше и Снежанка, сега според демокрацията некакви лосове го съпровождат а Снеажанка я нема как се изметна света изобщо Куроператоре понекога сичко се обръща наобратната...
            приятна вечер компанията
            V tipichen stil, evala Vetre:-) Golema cherpnj shte pada v blizkite meseci...:-) Leka vecher na vsichki.

Коментар

• ..A akciite dnes si padnaha, taka i kakto pisaha niakoi (vkl. i az). Imashe drugi, koito vchera razpraviaha, che dnes BFB shtiala da e samo nagore. Malko im se poohladi entusiazma i sega pochnaha da govoriat za korekcia, koiato se bila ochakvala i t.n. Vchera drugi gi razpraviaha ama...
              ами да си призная Куроператоре, и на мене ми изглежда по-нормално да испуснат малко парата тук там некои позиции, /както обича да казва г-н Инсайдера уж сме на корекция а убавите акции не падат и не падат ...достатъчно... / но се старая да не си преекспонирам очакванията, а и да не увредиме психиката на младите играчи знаеме че измежду вас има много чувствителни натури и усещат първи накъде, какво идва, но както знаеш гаранция за крайното бъдеще и за тва нема, затова да подхождаме по-разумно, да не шумиме прекалено, чек да се дразнат некои, да си играеме играта и да се черпиме по нова година, кога дойде дедо Коледа с некоя убава Снежанка може да ни посети Едно време дедо Коледа водеше и Снежанка, сега според демокрацията некакви лосове го съпровождат а Снеажанка я нема как се изметна света изобщо Куроператоре понекога сичко се обръща наобратната...
              приятна вечер компанията

Коментар

• Хайде и от мен приятна вечер,все пак е петък,трябва да се разпусне след така ваинтересна седмица.
                Успех на всички колеги,благодаря на всички за подкрепата,благодаря и на justpassingby, без него тук нямаше да е същото.мисля,че въпреки интересният тон на някой изказвания,настроенията на инвеститорите са за благоприятно развитие.Както в БГ ,така и в чужбина.Ше видим другата седмица,ще видим и по-другата,мисля,че консолидираните отчети пак ще ни изненадат приятно ,така че едва ли може да има паника на БФБ,поне не със знак минус

kefal, какво да кажа,то това си е за една тема която бях пуснал "Какви са най-големите ви грешки и пропусната ползи на БФБ"
                Там съм написал няколко мои такива грешки от близкото минало,така че,знам какво е чувството.Сега няма да ги споменавам отново,та да не разводнявам темата,но всички тези грешки,са ме научили какво е добре и какво не е добре за профита.От тази си и позиция,от позицията на опита поддържам някой тези тук,радвам се,че май единствено една персона тук все още мисли ,че акциите на БФБ ще се сринат другата седмица и едва ли не,всички трябва да продаваме веднага и на всякаква цена.

Още веднъж успех на всички " колеги".Мисля,че болшинството от участниците в този форум,не се сърдят да ги наричам така.Мисля,че по един или друг начин тук сме съмишленици.Ако има проблем,ще се извиня,все пак,както видяхме и в случая с justpassingby,това,че някой го нарича колега направо го ядосва,а аз не искам да оставям такива чувства у други хора

Коментар

• Ха на здраве :-))

Коментар

• Аз пък видех, че преди 2 години и нещо съм купил Софарма на 7,38... Кръговрат!!!

Коментар

• Samo se Imperatora ne se razbrahme za KREMATA togava- sega i za men ne e atraktivna !

Коментар

• Predi se kazvah Kanzlera ama nesto se razprikazvah mai e ot vinzeto :-)

Коментар

• E kakvi vremena biaha 2004 !Togava se prestrashih i e tova si kupich:

SPARKI-ELTOS - Lovech 3300 2,00 лв
                          VAMO AD - Varna 3500 2,47 лв
                          TRAKIA PAPIR AD - Pazardjik 1300 2,81 лв
                          ALCOMET AD - Shumen 3140 8,78 лв
                          ELMA AD - Troyan 5000 1,64 лв
                          BALKAN AD - Lovech 4400 2,25 лв
                          KOSTENEC - HHI - Kostenec 2000 4,99 лв
                          ODESOS AD -Varna 2000 10,00 лв
                          VIPOM AD - Vidin 2113 4,73 лв
                          Жоре , преди 3 години харчиш 100 и нещо хилки за акции и само 23 мнения до сега ... не си многословен ;-))

Коментар

• Бре, бре бай Георги имаш немаш милионче вече!!!

Коментар

• E kakvi vremena biaha 2004 !Togava se prestrashih i e tova si kupich:

SPARKI-ELTOS - Lovech 3300 2,00 лв
                              VAMO AD - Varna 3500 2,47 лв
                              TRAKIA PAPIR AD - Pazardjik 1300 2,81 лв
                              ALCOMET AD - Shumen 3140 8,78 лв
                              ELMA AD - Troyan 5000 1,64 лв
                              BALKAN AD - Lovech 4400 2,25 лв
                              KOSTENEC - HHI - Kostenec 2000 4,99 лв
                              ODESOS AD -Varna 2000 10,00 лв
                              VIPOM AD - Vidin 2113 4,73 лв

Zeni 25.10.2004

Коментар

• Абе хора за Вас няма ли кирилица................, ако не можете да си я инсталирате по добре не пишете.... ;-)))

Коментар

Working...
                                X