IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паника на БФБ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прав си, Алекс. Истината е някъде посредата - всички сме с оголен гъз по някои позиции, кътаме и малко кеш, малцина са тези дето кешираха изцяло на върха. А отностно тайните - ми тайни няма, или си добър или не си - ако имаше цака и баба ми (милата жена да е жива и здрава, вече 90така гони) щеше да е борсова милионерка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
      Първоначално изпратено от Novaka_Bull
      само искам да попитам как так по време на корекция винаги имате кеш

аз новобранска ми работа все не мога де се впиша дайте акъл.

Лесно е, при възходящ тренд се връщат взетите заеми, след това при корекции като сегашната се взимат нови. Има само един проблем, а той се състои в наличието на здрави нарви.
      Ако вярваш на това, което се пише тук направо си за съжаление. Тук всеки е бил "излязал" на върха, всички са кеширали преди спада, сега са събрали пари за влизане отново. Абе аман от играчи. А действителността е със сигурност друга.

Коментар

• иам ли конкретни мнения за цената на Етропал, съобразена със тази акции на Еврохолд от 7.95 предлагани на закрит аукцион.

Коментар

• Леле ... тук тегнат заклинания, то не е корекция, а консолидация, графики, анализи. Защо не отидете и на врачка, да ви побае, току виж то отминало -)

Основното в случая е да се продължи с търгуването, независимо от успеха. Единственият начин човек да се превърне в успешен трейдър е именно като търгува.

Това е хубаво.

Поздрави на всички ! И утре е ден ! )

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
            само искам да попитам как так по време на корекция винаги имате кеш

Лесно е, при възходящ тренд се връщат взетите заеми, след това при корекции като сегашната се взимат нови. Има само един проблем, а той се състои в наличието на здрави нарви.
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Търговията с акции е един от начините да инвестираме "излишните" си средства, доколкото човек може да разполага с такива. Дали ще бъдем по-активни на борсата е въпрос на индивидуална преценка и решение на всеки от нас.

Във всеки случай трябва да сме наясно, че търговията може да провокира появата на спотайвани допреди това емоции, които да разкрият нови черти от характера ни, изненада дори за самите нас.

Подобен е и случаят с автора на този материал, публикуван на fibtimer.com., който се сблъскал с две безпокоящи го емоции, буквално блокирали способността му да взема рационални решения.

Появило се следното желание - да увелича личните си финанси, но без да загуби и стотинка по пътя към богатството. Познато усещане нали? Нито една стотинка загуба (ех де да можеше така)!

В резултат на емоционалните сътресения, авторът намира своя начин на търгуване, търсейки модела, от който да извлече максимални изгоди от пазар в подем и при негативен тренд.

Разбира се, тук става въпрос за индивидуални отговори, есенция от личен опит на много проби и грешки, който не е универсален, но може да се окаже полезен.

Две са емоциите, с които авторът е трябвало да се пребори, ако е искал да бере плодовете на успеха от инвестиционната си стратегия - страх и алчност.

Признавам, че бях алчен, виждах възможностите за печалба и исках да се възползвам от тях, но в същото време треперех върху спестяванията си, които бях натрупал с доста труд, споделя авторът. Какво решение да вземеш, като си в подобна патова ситуация от значението на словосъчетанието – моите пари?

Първо, страхът не се формира в среда на вакуум. Той е неразделна част от личния опит. В случая с търговията на ценни книжа, болката и ужасът от първите загуби са толкова силни, че да саботират последващите ни решения за покупка и продажба на акции. Или по-лошото, силата на страха е толкова разрушителна, че до следваща сделка може изобщо да не се стигне.

Според Закона на Мърфи има случаи, в които човек не уцелва правилната позиция, която да открие или затвори. Пропуснатият момент подхранва допълнително страха и ужаса. Личният проблем се задълбочава с очакването, че всяка сделка за покупка и продажба на ценни книжа трябва да Ви донесе печалби. Ако наистина сте с такава нагласа трябва да осъзнаете с огорчение, че “не всяка сделка трябва да е печеливша”.

Алчност и Търгуване

Алчността е срещуположният на страха проблем. След няколко успешни сделки е логично да се появи и чувството за непобедимост, както всяко чувство в повече замъглява разсъдъка, а оттам и рационалността на решенията ни. Да откриете добри позиции за покупка и продажба в подходящо време може да стане, само ако се придържате към изпитана стратегия, а не въпрос на късмет като цяло.

Всички ние искаме възходящ тренд

Разликата между това да бъдеш “емоционален” и да бъдеш “заслепен” от страх и алчност всъщност е критична за успеха. Опитните трейдъри знаят това. Рано или късно трудните времена за борсата настъпват. Години наред стратегията Ви може да е носила печалба след печалба, но в един момент пазарът прави това, което умее най-добре – да ни изненада неприятно. Случва се, но и “винаги” има край. И най-важното е, че ако не направим удар, разочарованието ще подсили усещането ни за страх и уязвимост. Всяка сделка трябва да бъде превъзмогвана.

Основното в случая е да се продължи с търгуването, независимо от успеха. Единственият начин човек да се превърне в успешен трейдър е именно като търгува.

Страхът ни закрива добрите възможности. Алчността ни води до ръба.

Важно е да разпознаваш емоциите си и най-вече влиянието им върху процеса на вземане на инвестиционно решение. В крайна сметка всички искаме да сме бикове и сме жадни да гледаме на всяко покачване като на рали, макар и да не е.

Дали страхът и алчността не са движещи сили и при вас?

Коментар

• Корекциата е здравословна, това че сме загубили по 10% от порфеила си и кво ами нали от март до сега се качи с 100% и кво пак сме с 90% на +.Така че без паника е знам че крачката на много от вас са поомекнали ама тва е да не сте влизали на борста ако не ви издаржат нервите.

Дано не сам засегнал някого.МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО

Коментар

• Разправях ви още преди повече от седмица да внимавате с еуфорията, ама явно езикът ми е бил прекалено езоповски та мнозина не разбраха. Или отказаха да повярват

Миналия понеделник в по-прав текст предупредих да се готвите за промоциите. Но тогава тук бяха заети да ловят вещици, да горят чучелото на Камен Колчев и да съдят Апостол за манипулации.

После да не се оправдавате, че сте пропуснали и добрите шансове по време на тази корекция....

Айде успех. И утре ще е забавно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nick Leesоn
                    ... затова не правете глупости докато нещата си дойдат по местата.
                    На 1300 ли? :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                      Първоначално изпратено от todorov 74
                      Това което ме дразни най-много в момента е бездушието на ДФ.Интересно как виждат те нещата и как защитават интересите на клиентите си.Със сигурност при нивата на съпротива тях ги няма.
                      може да нямат пари
                      da vzemat kredit :-)
                      interesno dali 6te ima lin4uvani menidjuri?
                      samo si pitam-ni6to ne preporu4vam :-)

Коментар

• ако продължават опашките пред фондовете със изтеглящи пари скоро може да спре да се говори за корекция и да се мине на даун тренд...ако е корекция по-долу от 1630 не би трябвало да е...ще поживеем ще видим ... икономическата логика възтържествува , но дано не сме свидетели на истинска паника, че тогава никакви подкрепи няма да издържат...хърсев днес писал в сега за оценка на акции по модела на гордън, което е още наливане на масло в огъня, защото ако посмятате по него...мале мале Айде фондовете извадете малко кеш за кризисен пи ар по медиите, че само с реклама не става....

Коментар

• само искам да попитам как так по време на корекция винаги имате кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
                            Това което ме дразни най-много в момента е бездушието на ДФ.Интересно как виждат те нещата и как защитават интересите на клиентите си.Със сигурност при нивата на съпротива тях ги няма.
                            може да нямат пари

Коментар

• Само преди 2,3 месеца помните ли коя тема беше на дневен ред?

"Колко борсови милионери има на БФБ"

Странно нещо е психологията на инвеститора, но едно е ясно - загубите болят много повече от печалбите, затова не правете глупости докато нещата си дойдат по местата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                                Първоначално изпратено от VS
                                А докато някои пълнят гащите, аз продължавам да пълня по малко... Супер корекция. Кефи ме.
                                Ами... Тези дето сега пълнят гащите и те така, като тебе мислеха в началото!

Toi v na4aloto misle6e obratnoto ,toest kato tebe sega

Коментар

Working...
                                X