IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЦБА Асет Мениджмънт (C81 / CBAAMG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интервю на Ивайло Маринов, CEO на CBA Asset Management във в-к Дневник:

Може ли да направите прогноза за финансовия резултат през тази година?

Очакваме 47 млн. лв. консолидирани продажби без ДДС за 2007 г. В същото време очаквам оперативна печалба 900 хил. лв. и чиста печалба около 800 хил. лв.

Това прави малко над 2% рентабилност на продажбите, какъв е този показател за бранша?

Средният нетен марж, който се получава, е около 2.5%. Трябва да се има предвид, че при растеж на всяка верига не се концентрира само върху печалбите. Много важно за нас е да добавяме локации и да увеличаваме обема на продажби. Дотук оборотът на ЦБА е нараствал между 20 и 40% на годишна база. Очаквам следващите 2-3 години тенденцията да се запази, а след това растежът да се забави.

Предвиждате ли лок ъп период?

Настоящите акционери сме заедно повече от 8 години и нямаме намерение през следващите 3 години да излизаме от инвестициите си. Нещо повече - не смятаме да се задоволим с това предлагане и занапред предвиждаме увеличения на капитала или емисии облигации и изобщо използване на възможностите за привличане на финансиране от капиталовия пазар. Наскоро дадохме възможност на 40 от ключовите ни служители да си купят по номинал 163 хил. акции (1% от капитала преди увеличението), което имаше за цел да стимулира и направи ключовите ни мениджъри акционери в компанията, която управляват, както и да разширим акционерната основа на компанията, като създадем усещане за стабилност и перспективност.
    При посочените показатели за продажби и печалби и минимална цена на акция 2 лв (ако се запишат всички акции) P/E е 50.

Цялото интервю можете да прочетете на този линк:

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=371314

Коментар

• Bogi, ако е така, то мога да кажа, че магазина в Русе е ОК, ама тези в София не са. каквато и да е причината, не смятам да влагам тук, конкуренцията е убийствена и не смятам, че ще се справят. Както казах по-рано, не може току така да даваш името си на всеки и да не следиш как се използва.
      Инъче могат да обещават много, притеснява ме това, че визията се препокрива с тази на други вериги, които са много мощни. Вижте какво стана с Фамилия и опитите да се наложат в София. Пълен провал.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
        Bogi, ами ти що не дойдеш в софийските да видиш? Пред ХИТ, Била и другите CBA са като трабант до Лексус. Персонала е необучен, вътре не е поддържано. Аз тук не давам пари, не ми вдъхва доверие. А за това,че сме като българите в Ада, не си прав, в доста ипота сме вложили пари.
        Ако наистина всичко зависи от мажоритаря, то нали видя с Мултигруп и сие какво стана.
        Alee, магазините на ЦБА Асет Мениджмънт са най-голямата и по-добрата част на обединението ЦБА България.
        Софииските магазини са на веригата "КОМЕ", която също участва в обединението на СВА България. Магазините на ЦБА Асет Мениджмънт, които излизат на борсата са съвсем друго нещо и са в ГАброво, В.Търново и Русе и нямат нищо общо с тези в София - освен че някой добър ден Софийските могат да станат част от тях.

Коментар

• Ти като видиш, че някъде пише Кока Кола или Филипс с какво ги свързваш? По същия начин и аз свързвам CBA с всяко място на което виждам този надпис. Изобщо не ми пука дали е на френчайзинг или е собственост. И да е на френчайзинг, това пак говори за калпав мениджмънт, на който не му пука името на фирмата къде и как се използва.
          Но инъче основното е в конкуренцията, тя е силна и според мен ще наложи техните модели. Не случайно продадоха и Пикадили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
            Bogi, ами ти що не дойдеш в софийските да видиш? Пред ХИТ, Била и другите CBA са като трабант до Лексус. Персонала е необучен, вътре не е поддържано. Аз тук не давам пари, не ми вдъхва доверие. А за това,че сме като българите в Ада, не си прав, в доста ипота сме вложили пари.
            Ако наистина всичко зависи от мажоритаря, то нали видя с Мултигруп и сие какво стана.
            OK samo da stawa wypros za CBA ne koito sa w Sofiq shtoto wseki srawnqwa s nai blizkiq magazin do nego CBA. A kompaniqta koqto izliza na borsata ima 9 magazina w tri grada i nito 1 w sofiq. Taka che ako gi srawnqwash s nqkoi sofiisko cba si prawish greshni izwodi. Ako ne togawa nqma kakwo da kaja

Коментар

• Bogi, ами ти що не дойдеш в софийските да видиш? Пред ХИТ, Била и другите CBA са като трабант до Лексус. Персонала е необучен, вътре не е поддържано. Аз тук не давам пари, не ми вдъхва доверие. А за това,че сме като българите в Ада, не си прав, в доста ипота сме вложили пари.

Коментар

• грандове та грандове и страшна мултиконкуренция-айде стига де!Това ми прилича на вица за Българите в казана на ада. Що не идете до Била в Габрово и Русе и после влезте в Габровските и Русенските Хали - ще усетите разликата веднага колко е в полза на СВА.
                Желая успех на ВСИЧКИ!

Коментар

• грандове та грандове и страшна мултиконкуренция-айде стига де!Това ми прилича на вица за Българите в казана на ада. Що не идете до Била в Габрово и Русе и после влезте в Габровските и Русенските Хали - ще усетите разликата веднага колко е в полза на СВА.
                  Желая успех на ВСИЧКИ!

Коментар

• Пожелавам успех на всички,които са решили да участват в това ИПО.Съгласен съм,че магазините в Русе,Велико Търново и Габрово не са лоши и са оборотни.Но за мене експанзията,която планират,отваряйки още магазини просто е обречена.Причината е,че не виждам по какъв начин СВА ще се справи с конкурентите Билла,Кауфланд,Метро,Пикадили и след съвсем малко време и с Плюс? Това,че в Русе при наличието на два Кауфланд,Билла,Метро магазина на СВА се държи и реализира прилични обороти е съсвсем временно изпълнение.Помислете,кой доставчик би загърбил оборотите в останалите грандове да ги наречем (Билла,Метро,Кауфланд,Пикадили) и би отишъл да предостави единтични дори и само ценови условия и стоки на СВА?Всеки комерчески разсъждаващ индивит не би го направил,защото грандовете знаят как да притискат и изнудват в такива ситуации.На всеки доставчик му стигат проблемите,които има доставяйки на грандовете,че сам да си слага таралеж в гащите и с СВА.И следвайки логиката от тук на сетне стоките и цените все повече ще изпадат в безтегловност поради неконкурентноспособност.А от там...? Изводите оставям на вас![/img]

Коментар

• Като гледам такива анонси, се сещам за едно детско стихче - "Чело коте книжки как да лови мишки" Обаче досега вече няколко такива ИПО-та на локални или регионални компании без особени перспективи минаха, че и се презаписаха, що и тези да не хвърлят малко зарибявка за прогнозни феноменални ръстове , малко реклама за успешни аналози в Унгария и Полша и да не се пробват. То досега дето се вика, само който не се е пробвал на БФБ, само той не е направил ИПО. После - като при Тодоров.

Не препоръчвам нищо, споделям първи впечатления, сигурно ще отделя време да прегледам проспекта внимателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                        Тука перспективите при наплива на Била, Кауфланд, Карфур, Лидл, Пени и още не знам кой са почти никакви.

Интересно ще е да видим прогнозите им в проспекта.
                        И аз не вдявам с каква смелост предвиждат 4-кратен ръст на приходите за три години. Зарибявка яка ми се струва.

Коментар

• познавам отблизо дейността на управителното тяло.Мога да ви кажа,че темпът на разрастване на веригата е прекалено голям Отварят обект,ипотека -нов обект.Обучението на персонала,не смогва.Бавят плащанията на доставчици,държат се като абсюлютни монополисти.Собствениците се интересуват само за осигуряване на политически,икономически чадър-вижте колко време в Търново не влезе друга голяма конкуренция.Цялята работа ляга върху Ивайло Маринов и екип.Плащат молко искат много дори и на ръководните позиции.Дават и ,,огромни бонуси,,.ВЪОБЩЕ АКО Е ВЯРНО ,ЧЕ МЕНЪДЖЕРЪТ И СОБСТВЕНИКА Е В ОСНОВАТА НА УСПЕХА НА ДАДЕНО ДРУЖЕСТВО-ПРАВЕТЕ СИ И ЗВОДИ.
                          П.С НЕ Е ПРЕПОРЪКА

Коментар

• Изводът ти е верен само ако гледаш текущите финансови показатели, но Девин има концесия за едни от най-добрите като дебит извори и над 30% пазарен дял, маржовете там са къде по-сериозни. Тука перспективите при наплива на Била, Кауфланд, Карфур, Лидл, Пени и още не знам кой са почти никакви.

Интересно ще е да видим прогнозите им в проспекта.

Първоначално изпратено от interseptor
                            ami po dobre e ot devin tam P/E beshe nad 60. No towa e pri minimalna cena ot 2 lewa a az ne wqrwam tq da ostane takawa. Kato kajat cenowite diapazoni togawa shte goworim pak.

Коментар

• ami po dobre e ot devin tam P/E beshe nad 60. No towa e pri minimalna cena ot 2 lewa a az ne wqrwam tq da ostane takawa. Kato kajat cenowite diapazoni togawa shte goworim pak.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                                Първоначално изпратено от onzi
                                Първоначално изпратено от Гари
                                Какво да и коментираме. Ако резултатите от второто шестмесечие са като на първото излиза, че ти предлагат акции на P/S=2 и P/E=43. И това за компания, която работи в силноконкурентен бранш и съответно при ниска норма на печалбата - около 2,3%.
                                Доколкото знам, в Русе, Кауфланд 1 и 2 направо са го размазали ...
                                Не може да се каже, че някой някого е размазал. Не са толкова наблизо един до друг. Аз лично предпочитам да пазарувам в ЦБА. Но дали да инвестирам там е друг въпрос.
                                Ами слухове ...
                                Сигурно се вижда разликата, ако си от редовните им клиенти.

Коментар

Working...
                                X