Ами, така е. Всички са привлечени от борсата, защото смятат че там е пълно с балами и са прави на 150%. Най-тъпото е, че сигурно ще има пак разпродажби по читави позиции, за да се влезне тук. Освен това предметът на дейност не е свързан с производство, т.е. емитентът спада към категорията на търтеите и няма за какво да бъде поощряван над реалната цена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЦБА Асет Мениджмънт (C81 / CBAAMG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от баш майстораплащали са на Сомони на изписана страница и сега имат за избиват
Коментар
-
2004 2005 2006 30/06/2006 г. 30/06/2007 г.
Приходи от дейността 22 073 28 474 33 004 15 298 20 235
При P/S 2,5 и продажби за цялата 2007 евентуално 40 млн разумната цена на акцията е 1,26 лв.
Печалба/загуба от оперативна дейност 476 621 718 378 586
Нетна печалба/загуба от дейността 292 379 520 241 453
При P/E 20 и евентуално 1 млн. печалба за 2007 разумната цена на какцията е 1 лев.
Активите са по зле от горните индикатори.
Аз получавам за обща разумна цена на акция 1,1 ЛВ.
Хайде ще се развиват и.тн да сложим 40% отгоре - 1,5 лв. ама над това вече е лакомия.
За какви 2 лева минимална цена ми говорят?!? Това, че са им направили ненужно дебел проспект не оправдава тази висока цена. Тук ще стане май за съжаление като с тодорофф-оффф.
Не виждате ли че са надули капитала измислено за да са 10 стотинки над номинала и глупавите инвеститори да си кажат какво толкова е едно левче и да се набутат на 2 лева. Мисля, че това или ще е първото провалено и то от лакомия ИПО или ще гледаме много по жесток ХОРОР от Тодороф.
Много се надявах тука но няма да участвам ... това е пълен абсурд!
Че има балони на борсата - има, ама при това положение по добре да купуваме тях. Тези още с излизането са надути на макс.
Коментар
-
ей аман от клакьори
голям проспект голямо чудо - 160 страници регистрационен документ
ама пичове близо 30 стр. за рисковете на ви ли се струват маааалко множко?!?
картинки, графички и карти с фрагчета
мила картинка (казват луд на шаренко се радвал)
ама имате един сероизен пропуск в сравнение с девин (един от най-слабите проспекти които съм чел) - нямате снимки на магазините
ако бяхте ги наснимали щяхте и 300 стр. да го докарате т.е. щеше да е още по задълбочена разработката
а на нашево брата инвеститора - приятно четене!*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
http://somonifb.com/index.php?Module...em&nRecordId=4
Е няма спор - постарали са се, най-после проспект на тая борса, да не е написан по познатия формален начин. Бъдещите емитенти да вземат последват примера. Евала, евала!
Коментар
Коментар