IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЦБА Асет Мениджмънт (C81 / CBAAMG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ееееее ти как лично го прие тва за поспекта все едно ти си го писал
    все пак обема не винаги е гаранция за качество
    тук мисля че случая е такъв
    а за презаписването както писах по долу те хората са си го казали
    че разчитат предимно/само/ на институционални инвеститори
    така че ние /цацата/ да си правим сметката ако ще се навираме тук
    макар че ако се съди по активността във форума май и сред нас няма особен интерес
    айде сполай ти и на теб
    не е препоръка!
    *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Здравейте веселяци. До сега все смърдяхте, че проспектите се пишат формално (факт), един път някой да положи усилия да представи бизнеса си като хората и айде - луд на шарено се радва. Няма угодия и тва е.

Другото - всеки да си смята, само внимавайте с прогнозите пичовеее! Рискувате да станете много за посмешище, жалко, че паметта в тоя форум не съществува. Тука гледаме разни, дето и за Трейс 100 лева им е скъпо. Други пищяха, че Трейс са го пуснали прекалено евтино (пак няма угодия). Трети май са се опарили от Тодорофф хихихи и сега лаят от далече. Пичове тая емисия и само институционални да се явят пак ще се презапише. Специални поздрави за тия, дето твърдяха, че купуват евтино преди ИПО-то на Трейс впрочем. В тоя форум има абонирани неудачници, дето с един курс или едно УНСС станаха големи инвеститори покрай тая борса, на която "НЯМА ПРАЗНО". Ама айде един път и те да успеят. Братлета аз си чакам ценовия рейндж и 2 по Х мога да дам, и след година с удоволствие щи си премерия доходността с тия дето се отказаха от Трейс и се мръщят на ЦБА.
      Сполай ви - повече мисъл и по-малко предрасъдъци ви пожелавам, щото едно време лапахте на бастуни, сега ви се възбуди параноята и ако ще сьомга да ви подадат вие ще си чакате агнешкото хахаха.

Коментар

• Уважаеми Мето76, малко невъзпитано се държиш май. хората те катят на обяд, ти им плюеш в гозбите, че каниш и другите същото да направят... Като не си гладен за IPO-та купувай-продавай и гледай да оцелееш на тоя пазар дето сервират не само агнешко!

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76
          Мисля, че вместо в Понеделник да се правят стачки на борсата;Ето тук е мястото и може да се направи един бойкот от инвестиционната общност и предложената емисия акции да не бъде записана. Тия си мислят че сме всеядни.Ама ние само агнешко хапваме, боба за другите.
          Това ще се случи и без да го предизвикваме или бойкотираме.Просто на много хора им се струва, че борсата е лесен начин да вземат бърз и безлихвен кредит, но си мисля, че ЦБА ще са едни от първите, които здраво ще се опарят.

Коментар

• не знам дали забелязахте че в проспекта пише че ще се изпълняват с предимство поръчки на институционални инвеститори
            тва като го добавиш към написаното преди мен и работата отива на...
            аз мисля тва да го пропусна
            нищо лично!
            *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Ако не можеш да вземеш вече заем от банките, защо да не се пробваш на борсата. Шарани колкото щеш.

Коментар

• http://www.cbaamg.com/index.php?lang=1[/quote]Колеги,да сравняваме това с 16,1млн.лв. значи да не можем да заспим от смях.А,ако е вярно не виждам причина ХИМА да не струва поне 4мили.Да се пройзнесът специалистите по НИ.За мен е пълен смях.

Коментар

• Мисля, че вместо в Понеделник да се правят стачки на борсата;Ето тук е мястото и може да се направи един бойкот от инвестиционната общност и предложената емисия акции да не бъде записана. Тия си мислят че сме всеядни.Ама ние само агнешко хапваме, боба за другите.

Коментар

• Попитахме брокерите

Автор: "Дневник"
                    днес, 20:14

Очаквате ли да има интерес към емисията на "ЦБА асет мениджмънт"?

Стефан Ангелов, главен дилър акции, "Варчев финанс"

Предстоящото първично предлагане на "ЦБА асет мениджмънт" ще предизвика интерес, но едва ли ще постигне огромни проценти на презаписване, както някои от тазгодишните IPO-та. И това е съвсем нормално емисията е неголяма, съобразена с мащаба на дейност на дружеството нищо общо с размаха на холдинги като "Синергон" и "Химимпорт" или производствени предприятия като "Монбат" или "Алкомет". Същевременно тази балансираност между условията на пласиране и характеристиките на дружеството и очакваната разумна емисионна цена според мен гарантира една позитивна оценка от инвеститорите, още повече че това е първото предприятие с подобен предмет на дейност на БФБ - София, в един като цяло твърде слабо застъпен бранш като хранително-вкусовия. Логично е да бъде отчетено прогресивното развитие на ЦБА през последните години, като успя да създаде гъста мрежа от супермаркети (не на последно място чрез т.нар. асоцииране) в Северна България, като залага на "удобни ежедневни магазини", благодарение на което "компанията няма конкурент в този сегмент". Всичко това са фактори, които предразполагат към добър прием на IPO-то на компанията с един умерен оптимизъм в бъдещите му борсови перспективи.

Борислав Ников, член на съвета на директорите, "Статус капитал"

Очаквам да има сравнително силен интерес към емисията на "ЦБА асет мениджмънт". Причините за това са, че компанията ще бъде единствената на фондовата борса от сектора за продажби на дребно и малкия размер на публично предлаганата емисия акции. Отрасълът в последните години бележи стабилен ръст, но при засилена конкуренция от чужди вериги в тази сфера, което в известна степен ограничава възможностите за увеличаване на пазарния дял на местните компании. Нишата на ЦБА е по-скоро в квартални магазини и супермаркети, което се отличава от целта на големите чужди вериги. Това дава възможности за развитие, без да се конкурира с големите.

Владислав Матев, финансов анализатор, ОББ

В момента българският капиталов пазар се намира в такава фаза на своето развитие, при която съществува "глад" за атрактивни емисии ценни книжа. Досегашната практика показва, че при всички случаи на публично предлагане на ценни книжа заявеният интерес надхвърля предлаганите акции. Самата процедура на публичното предлагане също от своя страна е предпоставка за засилен интерес от страна на купувачите български и чуждестранни институционални и индивидуални инвеститори. Самото дружество не може да се мери по популярност с много от емитентите, които напоследък проявиха иновативно мислене и решиха да ползват капиталовия пазар за финансиране и рефинансиране на дейността си. Въпреки това финансовите му резултати показват тенденция на подобряване, което е предпоставка за инвеститорския интерес. Размерът на емисията не е много голям спрямо повечето от досегашните успешни процедури по публично предлагане, въпреки че е имало и емисии с далеч по-малък размер. Според мен свободните средства, които институционалните инвеститори трябва за използват за инвестиране в български дялови ценни книжа, ще бъдат достатъчни за записване на емисията, стига, разбира се, портфолио мениджърите да одобрят конкретното съотношение на доходност и риск.
                    ---------

Настоящото мнение не представлява инвестиционна консултация и препоръка за сключване на сделки с акциите на дружеството емитент.

Коментар

• Потвърждавам оценката на патето - 1,25 лв. мах за тази акция.
                      И пак бих я купил само за спекула.
                      Ще е забавно да видим дали след Тодороффф са останали още калдаринки да кълват и тук

Коментар

• CBA shtiaha da sa super drujestvo ako imaha poveche magazini v top 5 gradovete v Bulgaria.

Коментар

• Първоначално изпратено от баш майстора
                          девин (един от най-слабите проспекти които съм чел)
                          съгласен
                          май този на трейса ме разочарова най-много

Коментар

• destroyer , това не е същия Ивайло Маринов.

Коментар

• Въпросният Ивайло Маринов същият ли е, който преди 10-12 години беше управител на ФК "Елит-И", а по-късно стана дясна (лява) ръка на Николай Банев, и доста време беше в борда на Полимери, както и в някои други дружества контролирани от АКБ?

Коментар

• ...Направихме преструктуриране през тази година, като активите на тези три дружества бяха оценени на 16,1 млн. лв. и апортирани в капитала на ЦБА Асет Мениджмънт...
                                http://www.investor.bg/?cat=107&id=52692

...При извършване на оценката вещите лица са приложили пазарния метод за определяне стойността на апортираните дялове...
                                ... сещайте се
                                Магазина им във ВТ има печалба за 2006 година 227 хил. лв. а е оценен "пазарно" на 7,3 милиона лева!!!
                                Това прави "пазарно" P/EBITDA = 32 СИГУРНО P/E ще да е около 50

Дали ще можем да я видим тая оценка?!?

Щото така и баба знае да докара 3 броя средни градски магазина да струват колкото МОЛ в центъра на София ...

Коментар

Working...
                                X