IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бесттехника - Радомир (5BE / RADO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Из "Златните" заводи- Христо ХРИСТОВ http://www.tzankoff.eu/Christov-Falitite-6.html Политическото ръководство е решено да си построи друг завод, който по мащаби да надхвърли всичко виждано дотогава. Това трябвало да бъде заводът в Радомир
    Става това, което експертите са предвидили - нито е възможно да се натоварят построените мощности, нито да се произвежда планираната продукция, нито да се намерят пазари за нея. Ревизията на завода, извършена през 1991, показва в цифри и факти реалните параметри на провала. Вложената обща сума за строителството възлиза на 1млрд. и 367млн. лева."Кобе стил" доставя основното оборудване. На завода му е възложено да изпълнява ролята на главен доставчик на оборудване за отделните отрасли в българската икономика. Изразходвани са 111 млн. собствени средства, което е 8.1 процента от общата сума, 725 млн. лева са бюджетните средства, или 53.1 процента, банков кредит за 355 млн. лева, или 26 процента, и държавен кредит в размер на 176 млн. лева, или 12.8 процента. В ревизионния акт се отбелязва, че "произведената стокова продукция през периода 1980 - 1990 възлиза на обща сума 602 млн. лева. До 1988 е постиган непрекъснат прираст, след което настъпва спад на производството - до 72 млн. лева през 1990. Още по-ниско е изпълнението на планираната реализация

Коментар

• Дори и за миг не си и помислям да прекъсна интересната дискусия. Само се чудя някой може ли да обясни защо се отваря такъв спред между офертите (поне така го виждам м/у 10.50-11.00 на сайта на борсата, офертата продава е двойно и повече на тази купува...).

Коментар

• Явно съм бил прав, е не се ядосвай де все пак поздрави родата.
        --- И по темата между печалба и паричен поток разлика от земята до луната.
        --- Но този път няма да те обиждам - то няма и такава дума.
        ---И все пак кога е била куха преди година преди две , три или четири, по вероятно преди четири щото ти на загубата викаш че е куха печалба.
        -----------------
        Счетоводно са на печалба , но сметките празни../казваш ти/. понеже виждам че имаш желание въпреки простотиите - сега чети внимателно: Когато произведат дадена машина в момента в който я фактурират на клиента са длъжни да признаят стойността и като приход - т.е. това се отразява в опр и баланс като печалба, но ако клиента не плати или забави плащането 2, 3 или четири месеца а понякога се налага да се ходи и в родния съд/което значи няколко години/ тогава неполученото плащане няма да намали печалбата а ще ще намали постъпленията в паричния поток, в баланса това ще се отрази като вземане от клиенти а в отчета за приходи и разходи кадето се формира печалбата не се отразява!
        ----А що е то куха печалба ще ти разкажа друг път. И все пак ако една фирма реализира куха печалба бъди сигурен че това ще се забележи в отчета - поне аз ще го забележа а и много други вещи , а и също като например КФН, ФБ, пък и данък печалба има в тая държава и данъчните си го искат , кой собственик иска да дава пари ей тъй щото само да се изтъкне че е на печалба! Следя отчетите от доста години назад бъди сигурен че в един ако има куха печалба то в следващия ще лъсне веднага това, особено пък ако имаш и предходни за сравнение....
        --- така че дай да коментираш нещо друго само не и нища в които си невеж! -
        --- И ти пиеш уйски с г-н Райчев а мен, изкарваш вътрешен. ако нямаш акции купи си 10 бройки иди на следващото ОС и си постави въпроса за кухата печалба, там се приема и годишния отчет.
        Но да излизаш в публичното пространство и да говориш за празни сметки и наличие на печалба и да наричаш това куха печалба пред акционерите, дано този когото споменаваш често /Райчев/ разбере за твърденията ти, определено има законни методи да разбере кой си и по законен начин да те възмезди за глупостите които пишеш и по този начин уронваш престижа на юридическото лице пред акционерите. И аз съм акционер може да изпратя коментарите ти на Райчев, на сайта им мисля че имат мейл, нека те се защитят.
        ---Вземаш да ми ставаш интересен - и да не забравиш поздрави на родата!

Коментар

• ...Преди година - две имаха куха печалба...тогава се зачетох и това съм запомнил.А какво значи куха печалба ли да ти обеснявам....Счетоводно са на печалба , но сметките празни...
          ...като чета протокола от общото събрание ... ти протоколи четеш...а чакаш от мен вътрешна информация.
          И най тъпото е , че аз исках някаква инфо от АС, а той кръвосмесителя се дуе и плюе...
          ПП. Г- н Райчев, моля Ви в ПУЦ да учат и на възпитание....Ако не става , а то си личи, внесете виетнамци за администрацията.Те са културна нация....

Коментар

• Като чета какво си творил чичка оставам с впечатление, че в миналото си съм направил нещо небиблейско /задоволил/ на цялата ти женска рода. Ако е така сори палав съм си!
            ---- Но да се върнем на темата, като чета протокола от общото събрание не успях да видя някаде да се споменават проценти за покупки. После куха печалба, освен да си луд кух и неграмотен при тези отчети не виждам как ще я докарат - но нищо то това да седнеш и да прочетеш малко данни ти е непосилно.
            ---- Сега към резултатите аз ще предложа да изчакаме полугодието ще си проличи на къде отиват нещата - съкръщават ли персонал назначават ли, но за да си позволи някой в икономическа криза да назначава работници било то тайландци и да е отворен към приемане на още квалифицирани работници - аз лично ще бъда изненадан ако тук не се подготвя нещо голямо! - ами вижте стомана - идва криза съкръщават масово, Радомир метали - писаха че са съкратили съществена част от персонала ,,,, е вярно че има разлика между металурзи и машиностроители но все пак нормалното поведение беше и тук да съкръщават а те обратно .
            ---- Та чичка насочи си вниманието към това явно имаш вътрешна информация, поразпитай и кажи и на нас.
            И сори пак - за родата.
            Първоначално изпратено от 4i40
            Ако може тихичко да попитам ГАРАНТС-а : случайно на ОС да се появи кандидат за покупка на 25,33,50, или 75% от Бестта...Ако не, жалко и жална ви фирма......
            Питайте съседите.....

Коментар

• А истинските професионалисти работят без пари, нали???

Коментар

• Споко, за сега само търсят маркет-мейкър. Ако случайно намерят,
                никой не е казал, че ще му плащат. Все пак в RADO са професионалисти .

Коментар

• Царю, какво да пиша - това е все едно на един болен в кома..тръба отпред, тръба отзад - и въздух под налягане...гърмежи има,но силици не... реанимация никаква.
                  Що трябва да преговарят и да плащат грешни пари на маркет-мейкъри - да менкат кухи акции!!!!
                  Преди година - две имаха куха печалба.Раздайте я като увеличение на капитала, продайте 25% на западняк с пазари и си гледайте кефа....
                  За мене по-голяма обида за едно предприятие,от това да ползва врътки за да остане в групата на големите, няма.По тази логика защо не го отпишат от публичните дружества? Ще им е по евтино....
                  Ако съм създал впечатление за зъби и чейнета , сори...И на МК , и на Райчев се извинявам.Но ако видят писанията ми по темата, двамата ще трябва да ме черпят по идно 18г....уиски.

Коментар

• Той нещо има зъб на собственика или мениджмънта..
                    Иначе поздравления - това е добра новина за акционерите.

Коментар

• Чичак,
                      нищо не каза за съобщението за намерението за маркет-мейкърство?

Коментар

• Бесттехника ще запази позициите си на БФБ, търси маркет-мейкъри
                        http://www.investor.bg/?cat=5&id=83259

Най-голямото машиностроително предприятие в Пернишка област - "Бесттехника-Тежко машиностроене" – Радомир, желае да запази позициите си на фондовата борса, като за целта преговаря с потенциални маркет-мейкъри с цел избягване на делистването му.
                        ....
                        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Нема 4i4е, за сега никой го не ще!

Коментар

• Ако може тихичко да попитам ГАРАНТС-а : случайно на ОС да се появи кандидат за покупка на 25,33,50, или 75% от Бестта...Ако не, жалко и жална ви фирма......
                            Питайте съседите.....

Коментар

• 21.05.2009 г.

„Бесттехника ТМ Радомир” ПАД-Радомир внесе работници със следните професии от Тайланд :
                              Електрозаварчици - 10 броя;
                              Шлосер монтажници - 3 броя;
                              Оператори на металообработващи машини - 7 броя.
                              За да изпълним задълженията си към клиентите в договорените срокове, продължаваме да търсим квалифицирани работници от пазара на труда.

http://www.besttechnica.bg/tm/bg/index.php?page=20

Завода продължава да набира работници ,нали някой тука се оплакваше ,защо не взимат Българи ,ето сега може да се кандидатира

Коментар

• Творецо, ти си и наблюдателен....
                                Е, с тази статия събра гъбите на Перник...
                                Аз се чудя, що става така по тоз район - траят , траят и накрая някой 18г разфасовал приятелчето си .....(малий ,колко гадно го написах).
                                Ми те от чичковците Кл. и сие се учат - и те разфасоват и обезкостяват района и фабриките.Добре, че не всичко се знае - тогава и за цвят нямаше да има....

Коментар

Working...
                                X