Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бесттехника - Радомир (5BE / RADO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от iv7771950.......доколкото знам от Испания се завръщат 150 000 безработни българи...
тръгнали са и някой ги чете със сметалото на границата, дето я и няма?
нашенците са си законно там от повече от 2 години, имат си добра социална система ... същите спекулациибяха, че от Острова ще ни накацат 100 000 души...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40Здравейте,
малко инфо, според мен:
- в световен мащаб има глад за заводи на тежкото машиностроене.
- в Европа има май само 2 подобни завода, които работят на 100%.
- в ТМ има уникални машини, които според мен НИКОГА повече няма да могат да се внесат в БГ.
- притежава огромни закрити площи, в които може да заработи каквото си искаш.
- много поръчки
- има читав собственик, но кофти мениджмънт и слаб персонал(100 китайци биха сваршили работа).
инфото не е препоръка
притежавам хилава бройка акции( за жалост)
А защо завеждащият ПУЦа , ГАРАНТС напада колегата по този начин не стана ясно.Аз бих му казал, че едното са компоти, а другото компютри..
По Левчески е оптимист, но за жалост не толкова грамотен....
ТВОРЕЦ, къде ме слагаш при познавачите....Аз съм просто наблюдател...
Коментар
-
анархизъм
Историята както и света не се въртят само около кризата, имало е много кризи преживели сме ги ще преживеем и тази - цитирам едим мои познат от форума.
Завод като Бесттехника ТМ-Радомир винаги е изпитвал остра нужда от високо квалифицирани специалисти, имам предвид че един такъв процес да търсиш такива специалисти и да подържаш едно ниво на високо квалифициран персонал не е латентен процес, изисква се системност и постоянство. Някой от тук коментиращите, въведоха фразата икономическа криза в речника си преди няколко месеца, а сега са тръгнали да ми говорят за 150000 работници завърнали се от еди каде си, тръгнали да ми говорят за безработица, ами говорете си, но но но, отчетохте ли факта че от двадесет години в България, не се прави почти нищо за повишаване на квалификазията, отчетохте ли факта че в ТМ-Радомир има ПУЦ - проф. учебен център за повишаване на квалификацията и преквалифициране, ееее питам аз каде са тези 150000 завурнали се, каде са тези безработни които желаят да се преквалифицират ако нямат нужната квалификация ------ нямаги за сега. Наемането на персонал и търсенето на такъв е имало преди кризата има и по време на кризата ще има и след това, защото кризата ще си отмине а заводут ще го има и след това. Така че iv....... еди койси там тъпня е ограничената ти мозъчна клетка, и сто килограма мозък да имаш като не действа е сущото да имащ хиляди безработни но неквалифицирани. И в крайна сметка това че се наемат тайландци не значи че не се наемат българи, даже те са с предимство по простата причина че разходите са по малко, но тук не говорим само да си наемаме персонал ей така щото си нямаме кво друго да правим тук става дума за наемане на специалисти и всеки такъв има равен шанс .
Коментар
-
Оран Гутан
Първоначално изпратено от ВескоА защо няма търговия? Платформата ми дава няква цена 3,50, а като пусна оферта купува ми е анулира.
Добре че не ти дава, че току виж иначе си купил
Коментар
-
Свършиха ли се безработните българи,че ще вкарваме тайландци,че и ще ги обучават на български език...доколкото знам от Испания се завръщат 150 000 безработни българи...това е поредната българска популистка тъпня...вкараха виетнамци в "Оргахим"-Русе миналата година поради тъпата програма на Масларова,които им прекратиха договорите на по-малко от една година..сега на 1-ви юни трябва да си вървят,но явно някой ги е "посъветвал" да теглят заеми от нашите банки...и сега не могат да ти "отикат"...същото ще стане и тези тайландци...това са направо безхаберни работи...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGNСамо дето ще го махнат от търговия поради липса на такава.
Мажоритарят и мениджмънтът по никакъв начин не са показали, че се интересуват от публичността на компанията.
Коментар
-
Тайландци започват работа в Радомир
18.05.2009 10:22 (5BE / RADO)
В дружеството „Бесттехника-Тежко машиностроене“ в Радомир започват работа 20 тайландци. Това съобщи Емил Райчев, членът на Съвета на директорите на фирмата.
Чужденците ще работят като заварчици, шлосери и машинни работници. Те са преминали в родината си кратък курс на обучение по български език.
Работниците са придружавани от технически ръководител, който помага при адаптирането им в България.
Независимо от кризата, имаме нужда от още работници, посочи Райчев, цитиран от БТА. В момента заводът работи с пълен капацитет, а средната заплата е около 1200 лева.
Тука се работи с пълен капацитет и даже не достигат работниците. Добри новини
Акционер съм.Не е препоръка !
Коментар
Коментар