IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • кork, така е, точно. :-))

    Ще има ГОЛЯМА борба с лакти. :-))

    Коментар


    • Първоначално изпратено от съни(тя)
      Корк, съмнявам се))...малко издишат откъм бази...но ще видим...
      Привет Съни,уважавам мнението ти,но бих се обзаложил,че Трейс ще се представя по-добре от ХДПАТ.Поне в близко бъдеще.
      Ако оставим настрана конкретните параметри, пак бихме могли да прогнозираме какво ще стане и то с голяма доза сигурност.
      Каква ситуация имаме в момента:
      -Капман,много спечелил от тази позиция.
      - други посредници,спечелили много
      -други посредници ,спечелили не чак толкова много.
      -инд. играчи спечелили много
      -инд. играчи спечелили не чак толкова много
      -инв.посредници,които са пропуснали големи печалби
      -инд. играчи ,които са пропуснали големи печалби

      Мисля,че с всички перспективи пред инфраструктурните дружества в БГ + светлият пример ХДПАТ , ще накара всички тези гореизброени от мен да се включат в играта с ТРЕЙС и то с колкото се може повече.Едните ще искат да спечелят както са спечелили от ХДПАТ,други ще искат да спечелят Трейс,защото от ХДПАТ не са могли,по една или друга причина.Вероятно,каквито и да са параметрите на ипо-то,презаписването ще е гигантско и много хора няма да могат да се класират или ще успеят за твърде малко количество.
      Това предвещава много сериозен ръст на акцията след като започне да се търгува,първо,защото всички ще искат да допълнят количествата които са им необходими и второ,защото вече имат опит с маестрото и знаят,че ако не се включат в началото,вероятно няма да могат да се включат после.
      Тоест очаквам луда търговия на акции,като не изключвам и вторият и третият ден търговия на макс.

      Ето тава са ми част от аргументите засега,когатото излезнат подробните параметри,пак ще обсъдим възможностите,но пак казвам,каквито и да са параметрите,ТРЕЙС ще тръгне на борсата с летящ старт и точно заради всичко което се случва на ХДПАТ.

      мнение ми е личнно и не е препоръка за нищо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от съни(тя)
        Корк, съмнявам се))...малко издишат откъм бази...но ще видим...
        съмнявам се че е така както казваш )) но ще видим ))

        Коментар


        • Корк, съмнявам се))...малко издишат откъм бази...но ще видим...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Пепи
            Трейса още дъъъъълго време ще диша прахта на Маестро - HDPAT ! :-))))))))))
            Пепи,ако дълго е времето което остава до листването,имаш право.Но след това,мисля,че Трейс ще бие рекорда на маестрото по бързо поскъпване.Така смятам аз.Нека все пак видим и параметрите,но трябва да са изключително лоши,за да не се случи този сценарий.

            Коментар


            • Зависи какво се влага в мисълта, че дълго време ще диша прахта на Холдинга, като се има предвид, че неговата акция е твърде надценена, според мен изкуствено. Важното е да дадат реална цена и да има нормално поскъпване, което да прави акцията сигурна инвестиция с положителен резултат. Смятам, че ще е интересно ИПО и доста кандидати.

              Коментар


              • Трейса още дъъъъълго време ще диша прахта на Маестро - HDPAT ! :-))))))))))

                Коментар


                • Трейс Груп Холд с договори на стойност 27.3 млн. лв. от началото на годината
                  02.08.2007 10:52

                  Изпълнението на общо 17 поръчки на обща стойност 27 323 342 лв. са поели компаниите от структурата на „Трейс Груп Холд” със сключени договори само от началото на тази година, съобщават от компанията.

                  Други шест договора за общо 11 214 818 лв. предстои да бъдат подписани в резултат на вече спечелени конкурси.

                  Консорциум „Станилов – Трейс” ще строи главен канализационен колектор на стойност 11 019 325 лв. в град Стара Загора, което представлява първият инфраструктурен проект на българска община, финансиран със средства от структурните и кохезионния фонд на Европейския съюз. „Трейс Груп Холд” АД е и изпълнител на проект на Министерство на отбраната за изграждане на складово съоръжение и асфалтиране на площадка към него в авиобаза Безмер, чиято стойност е 179 596 лв.

                  „Трейс Груп Холд” АД обединява 10 браншово обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на България.

                  Нова база за производство на асфалтова смес с капацитет 220 тона на час беше пусната в експлоатация на 30 юли 2007 г. в село Богомилово, област Стара Загора, от „Трейс Груп Холд” АД чрез дъщерното му дружество „Пи Ес Ай” АД.

                  Съоръжението с марка Marini, тип Ultimap 2700 BS, модел Е 250 L е произведено през 2007 г. и може да произвежда всички видове асфалтови смеси, вкличително и сплитмастик. Към него има и емулсионна база с производителност 8 тона на час, а стойността на инвестицията е 1.7 млн. Евро.

                  Една от малкото в България асвалтови бази, с подобен капацитет и оборудване, отговаря на всички текнически, екологични и здравословни изисквания, а работата й е изцяло компютъризирана. Новата мощност увеличава възможностите за участие на „Трейс Груп Холд” АД в бъдещото разширяване на инфраструктурно строителство, финансирано от фондовете на Европейския съюз, като нейната продукция може да покрие и най-високите изисквания на възложителите.

                  Нека припомним, че Трейс Груп Холд планира да увеличи капитала си от настоящите 2 млн. лв. на 2.2 млн. лв., като ще предложи на Българска фондова борса 200 хил. акции, или 10% от капитала си.

                  За 2006 г. Трейс Груп Холд има приходи от обичайна дейност от 117.902 млн. лв., спрямо 113.076 млн. лв. за година по-рано. Печалбата на компанията след облагане с данъци е 5.242 млн. лв., докато за 2005 г. е 8.15 млн. лв.

                  Коментар


                  • Аз пък чакам с нетърпение да им писне на всички от IPO-та та да се почне да се влиза на по-разумни нива. Щото да не стане практика след всяко IPO да има гмуркане под емисионната.

                    Коментар


                    • чакам го с нетърпение това ипо.

                      Коментар


                      • ще развие кранчето за инфраструктура така да се каже Става все по интересно..........

                        Коментар


                        • Съгласно утвърдената макрорамка на Бюджет 2008 реалният ръст на БВП трябва да е 6%, инфлацията 3,7%, валутния курс 1,47 лв. за долар, а дефицитът по текущата сметка 17,2% от БВП. Така очакваните приходи през следващата година трябва да бъдат в размер на 24,5 милиарда лева, прогнозира Пламен Орешарски. По думите му това е 42,5% от БВП. От еврофондовете се предвиждат 4% от приходите. Разходната част за 2008 г. се равнява на 39,5%, каза още Орешарски.
                          Финансовият министър съобщи за увеличаване на акцизите. За цигарите това ще стане на два етапа - през 2008 и 2009 година. Така ще достигнем нивото на акцизите за тютюневи изделия за европейската общност, каза Орешарски. За повишаването на акциза на горивата обаче остава само една стъпка, коментира финансовият министър и допълни, че става въпрос за увеличение на петрола с 5 стотинки.
                          Първи приоритет за 2008 г. е модернизацията на инфраструктурата в страната, като по тези дейности ще се търсят средства и от структурните и от кохезиония фонд.

                          Коментар


                          • Вижте офиса им със скулптура от Валентин Старчев.


                            После сравнете ИПО то с фирми, които набираха средства за офис.

                            Коментар


                            • За магистралата знаем, а нещо ново като проект нямат ли, от тази година да видим как се справят.
                              Е то и по проспекта ще си покаже предполагам нещо по-конкретно за тях.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от unisexx
                                Колеги форумци, извинявайте, не искам да се заяждам, просто правя "стимулираща критика" :-), но до момента никой не е казал нещо конкретно за Трейс-ще го купува ли, защо ще го купува или нещо друго, но обосновано. Цялата информация, която се споделя на мен ми изглежда на "аз чух че еди какво си" или "на мен ми казаха че..". А това означва, че за фирмата не се знае нищо конкретно, което като цяло не говори добре за фирмата.
                                Аз лични смятам да инвестирам, защото очаквам да достигне доходност поне като "мостс". А и в следващите години пътищата ще са цел номер едно за развитие, защото ще са фактор за развитието на икономиката.
                                Компанията строи всичко както се вижда. И ще е много интересно ИПО предвид сектора в който оперира. Цената донякъде ще е от значение но се очаква презаписване от това което чета тук и по други места. Иначе повече ще може да коментиране след като се появи проспект или нещо по конкретно. И за девин се очакваше ма ей го на кво стана.
                                Сега чакам Трейс, ЦБА и да не забравяме ЕНЕМОНА!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X