Първоначално изпратено от съни(тя)
Както и при други ипо-та досега, очаквам ,че и при Трейс ще има критично натрупване на добри новини преди ИПО-то.
Относно приходите и печалбите,не твърдя ,че ТРЕЙС е по-добре ситуиран от ХДПАТ,но това ИПО,вероятно ще е едно от малкото такива,на които не се гледат толкова показателите,колкото свръхочакванията за същите в близко бъдеще.
А и вероятно доста хора ще са доволни и на,да речем 50% ръст на ТРЕЙС от ръста на ХДПАТ .От там и твърдението ми,че в краткосрочен план,растежа при ТРЕЙС е много вероятно да е по-добър отколкото на ХДПАТ.Ако пък голям дял от акциите на ТРЕЙС бъдат придобити от обичайно заподозреният посредник,то нещата мисля,ще си дойдат на местата.
Мисля,че при ТРЕЙС има и по ясна структура на собственоста.
Разбира се,аз не сравнявам двете дружества,или поне засега не ги сравнявам.Все пак нямаме все още данни.Както казваш и ти Съни по нагоре,има място под слънцето за всички които са в тази сфера,и по-важното ,има пари както за едните,така и за другите.
пс
Нека поста ми не се смята за противопоставящ ХДПАТ и ТРЕЙС .
Мисля,че ИПО-то на ТРЕЙС ще е добър атестат,надценени или подценени са мостовете и пътищата.Ако всичко си е наред с тяханата капитализация,няма място за притеснение.Все пак видяхме,че и при други сериозни ИПО-та,отклонението в цените на най-добрите дружества почти не се промениха или много малко се промениха.Ако не е наред,ще се види,но след като имат сериозен гръб в лицето на Капман,едва ли ще се стигне до нещо драстично.Най-много до здравословна корекция.
Това е от мен засега.Като видим проспекта,пак ще коментираме.
Коментар