IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имаше един филм с Тодор Колев - Господин за един ден.
    Ние ще бъдем милионери за един ден, даже може да ни позволят да пишем в темата за борсовите милионери

Коментар

• Първоначално изпратено от Santiago
      Първоначално изпратено от chernech
      Първоначално изпратено от Santiago
      Не съм сигурен колко пъти ще бъде презаписването, но ще е много голямо, може да бъде трицифрено защото в българия има 85 действащи инвестиционни посредници според сайта на КФН, ако поне 50 от тях действат за собствена сметка и имат такъв голям интерес, ще запишат цялата емисия, коеот означава 50 пъти презаписване. Пенсионните фондове също ще пуснат поръчка, което означава още поне 10 пъти през инвестиционните посредници, защото за тях няма да има ограничение за кеш. Допълнително договорните фондове, които не са малко, пък и имат свободен ресурс, очаквам поне 30 от тях, начело с Капман да играят, отново без ограничение за кеш. И на последно място, поръчките от физически лица, които изобщо не са малко, но имато ограничение за кеш, наложен им от ИП-тата, като най-добрата оферта, която успях да намеря до сега е 10% от поръчката депозит. И така най-вероятно презаписването ще бъде над 100 пъти. Не е препоръка, но се чудя дали изобщо си заслужава да се пуска поръчка... аз за моите пари едва ли ще успея да взема и 200 акции...
      Сантяго, мислиш ли че някое ИП ще ти даде да запишеш 2 000 000 лева ..
      Не мисля, сигурен съм, потвърдено е.
      мдааа, следващия петък всички ще сме милионери ..

Коментар

• Първоначално изпратено от chernech
        Първоначално изпратено от Santiago
        Не съм сигурен колко пъти ще бъде презаписването, но ще е много голямо, може да бъде трицифрено защото в българия има 85 действащи инвестиционни посредници според сайта на КФН, ако поне 50 от тях действат за собствена сметка и имат такъв голям интерес, ще запишат цялата емисия, коеот означава 50 пъти презаписване. Пенсионните фондове също ще пуснат поръчка, което означава още поне 10 пъти през инвестиционните посредници, защото за тях няма да има ограничение за кеш. Допълнително договорните фондове, които не са малко, пък и имат свободен ресурс, очаквам поне 30 от тях, начело с Капман да играят, отново без ограничение за кеш. И на последно място, поръчките от физически лица, които изобщо не са малко, но имато ограничение за кеш, наложен им от ИП-тата, като най-добрата оферта, която успях да намеря до сега е 10% от поръчката депозит. И така най-вероятно презаписването ще бъде над 100 пъти. Не е препоръка, но се чудя дали изобщо си заслужава да се пуска поръчка... аз за моите пари едва ли ще успея да взема и 200 акции...
        Не мисля, сигурен съм, потвърдено е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Santiago

Коментар

• Не съм сигурен колко пъти ще бъде презаписването, но ще е много голямо, може да бъде трицифрено защото в българия има 85 действащи инвестиционни посредници според сайта на КФН, ако поне 50 от тях действат за собствена сметка и имат такъв голям интерес, ще запишат цялата емисия, коеот означава 50 пъти презаписване. Пенсионните фондове също ще пуснат поръчка, което означава още поне 10 пъти през инвестиционните посредници, защото за тях няма да има ограничение за кеш. Допълнително договорните фондове, които не са малко, пък и имат свободен ресурс, очаквам поне 30 от тях, начело с Капман да играят, отново без ограничение за кеш. И на последно място, поръчките от физически лица, които изобщо не са малко, но имато ограничение за кеш, наложен им от ИП-тата, като най-добрата оферта, която успях да намеря до сега е 10% от поръчката депозит. И така най-вероятно презаписването ще бъде над 100 пъти. Не е препоръка, но се чудя дали изобщо си заслужава да се пуска поръчка... аз за моите пари едва ли ще успея да взема и 200 акции...

Коментар

• Пийте успокоителни на билкова основа! - това е препоръка

таман се запътих да пия едно успокоително, големото куче ми изръмжа "къде, къде, нема да мърдаш много доктора не дава непредписани лекарства" - "ами препоръча ми един доктор от форума", му казвам, затва че некакви 3цифрени прогнози ме навестяват а той се изпусна, та рече абе знае ли се може и да не е трицифрено може да е и интервала 89-144 тва било по според неговото Фибоначи, имало голем интервал, щото при големи числа и отклонението било големо, неможело да се каже точно некое число, даже се колебаело малко и за по-предния Фибоначи интервал: 55-89 , но големия все пак му изглеждал малко по-вероятен /от неколко дена се чудех как да го питам та се успокоих накрая и без успокоително стана работата , абе дано не познае все пак /
              Поръча ми също да пратя специални поздрави и на SubZero, щото на големия пес се чинило, че SubZero е един от първите дето е стигнал в прогнозите си до около трицифрено число

Pluvai, все пак, това ще се разбере само след 10 дена, а това си е също успокоително

/както се вижда, всичко е заградено през жълти муцунки, така че да се разбира шеговито, да нема брутализми от сорта "кфн, дебне и т.н." това са личните мнения на моето големо куче, доколкото некоя жива твар би могла да бъде изобщо нечия собственост... /

Поздрави и на Бошко, дължах му един отговор, убаво че помня все още ...

Коментар

• Назад беше обяснено, но май отново има нужда да се каже, че това ИПО е демо версия за максимално дълъг списък от акционери. При никой друг вариант (без фиксиране на цената и 100% кеш депозит) нямаше да има толкова дребни инвеститори с акции. Е, някои биха взели повече от сега (но и на доста по-висока цена), обаче повечето щяха да останат 100% на сухо. А сега от страх и лакомия ви се привиждат три-цифрени презаписвания.

...A inache za prezapiswane ochakwam da e nai golqmo do sega 100 pyti pone )))
                Това забележете е цитат, от преди да се разбере каквото и да било за ИПО-то, даже преди да се обяви, че цената ще е фиксирана. Не знам доколко на сериозно беше написано тогава, но тоя рефрен се поде от бая народ и мисля, че е показателно за начина, по който мухата става слон на БФБ.

Това не е препоръка!

Пийте успокоителни на билкова основа! - това е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от interseptor
                  а според мен фондовете са разбрали отдавна че колкото повече пускат толкова повече ще е презаписването и т.е. по малко акции ще вземат. така че ако искат да има за фондовете няма да надуват поръчките
                  Opredeleno sa se razbrali!
                  мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от interseptor
                    а според мен фондовете са разбрали отдавна че колкото повече пускат толкова повече ще е презаписването и т.е. по малко акции ще вземат. така че ако искат да има за фондовете няма да надуват поръчките
                    a dano... no nali se seshtash che vseki edin igrach koito zapishe tzyalata partida diga koefitzienta na prezapisvane s edno nagore... i az sam saglasen che e malko psihoza tzyalata rabota, ama mai pazara ni e takav...

Коментар

• Посредниците могат да упражнят някаква мека форма на натиск спрямо клиентите ,за да могат с техните фондове да се класират по- добре.Лично на мен ,ако усетя ,че се пробват да ми извият ръцете,директно сменям посредника.И с гаранций,и без тях -решат ли големите,могат да погодят номер всекиму.Справка -IPO-то на Каолин.Кашата при разпределението на акциите бе качествено забъркана.Но тези неща се забравят.Всеки бе мърморещо доволен,защото тоя до него му задаваше въпроса :-А хич по-добре ли е?От тая непрозрачност видяхме цената как се влачеше месеци наред.Сега кампанията на конкуренцията прави " показно" как се прави PR и др.Само ,че когато кола и акция се движат с превишена скорост,опасностите нарастват твърде много.

Коментар

• Не виждам повод за паника, нещата са повече от ясни. При очаквано презаписване около 30 пъти и повече и при условие, че ще искат някакви гаранции за възможностите за заплащане на поръчката няма да има много индивидуални инвеститори, който ще запишат някаква значителна бройка. Последните изчисления показват, че както е оформено ИПО-то едва ли някой ще може да запише акции за повече от 3% от стойността на целия си портфейл заедно със свободния кеш. Правете си сметката добре, защото борсата не свършва с Трейс.

Коментар

• XP1, нямаш идея колко си прав))
                          Погледни и утре дали пазарът е същия като днешния.
                          Ама за всичко е виновна...относителността....без други персонални виновници)

Коментар

• Това прозвуча като една песен отпреди 10-на години - "Последен валс, сбогом любима..."Дали е последен ще каже КФН и ще видим при Енемона

Първоначално изпратено от XP1
                            Ако трябва накрая да обобщмм:след Трейс фондовия пазар в България вече няма да е същия.

Коментар

• Ако трябва накрая да обобщмм:след Трейс фондовия пазар в България вече няма да е същия.

Коментар

• Напротив, в този случай определящ е факторът време на подаване на заявката, при което първите 200 000 заявки се удовлетворяват пропорционално с по 1 акция

А и не забравяй, че има още 40 000 SPO акции

Първоначално изпратено от 6u6umiga
                                До днес си мислех , че лудостта няма граници , но тук намерих границата.
                                А тя е пуснати 200 001 заявки за цялата емисия.
                                В резултат никой не записва нищо :-)

Коментар

Working...
                                X