If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз мисля да дам поръчка за 5 млн лева. Нищо че съм гол като пушка. После от огромното презаписване я се наложи да платя 500 лева я не. А може и за 50 милиона да поръчам, още не съм решил.
Да ни е жива и здрава КФН.
Ако наистина смяташ че презаписа ще е трицифрен и имаш 50 000 лева настрана за някоя гарсониерка и си много отворен .. що верно не пуснеш 5 000к .. пък аз ще се посмея на странната тръпка в стомаха ти до понеделник ..
Тука стана като футболни запалянковци .. процент на залози и тем подобни .. няма нужда от подигравки, когато говорим за пари .. трезво обмисляне на фактите и после главата в торбата, но да се присмиваме така един на друг нещо не ме кефи .. ако верно презаписа е стотара, после и да ти се смея, ти пак няма да разбереш кво се е случило ..
Добре де, а някой може ли да даде смислен отговор на въпроса "Какви са санкциите ако не платиш заявеното количество, в случай ,че няма презаписване или то е по-малко от очакваното?" Щото там е разковничето на балона...
Разпродават ти целия портфейл и се разплащат.
Съмнявам се някое ИП да си сложи главата в торбата и да позволи на Сульо и Пульо да пуска поръчки над размера на портфейла му. Това разбира се не важи за дългогодишен клиенти, с който имат добри бизнес взаимоотношения.
Ами ако там няма толкова? Щото и на дългогодишен клиент може да се случи...
Аз мисля да дам поръчка за 5 млн лева. Нищо че съм гол като пушка. После от огромното презаписване я се наложи да платя 500 лева я не. А може и за 50 милиона да поръчам, още не съм решил.
Ако наистина смяташ че презаписа ще е трицифрен и имаш 50 000 лева настрана за някоя гарсониерка и си много отворен .. що верно не пуснеш 5 000к .. пък аз ще се посмея на странната тръпка в стомаха ти до понеделник ..
Тука стана като футболни запалянковци .. процент на залози и тем подобни .. няма нужда от подигравки, когато говорим за пари .. трезво обмисляне на фактите и после главата в торбата, но да се присмиваме така един на друг нещо не ме кефи .. ако верно презаписа е стотара, после и да ти се смея, ти пак няма да разбереш кво се е случило ..
Добре де, а някой може ли да даде смислен отговор на въпроса "Какви са санкциите ако не платиш заявеното количество, в случай ,че няма презаписване или то е по-малко от очакваното?" Щото там е разковничето на балона...
Разпродават ти целия портфейл и се разплащат.
Съмнявам се някое ИП да си сложи главата в торбата и да позволи на Сульо и Пульо да пуска поръчки над размера на портфейла му. Това разбира се не важи за дългогодишен клиенти, с който имат добри бизнес взаимоотношения.
Винаги, Зарко))Много се радвам, че намери отговора, който търсеше за "упоритата елка" и числото 63)) и на мен ми харесва...за Пътищата))...за Мостчетата, сигурно и една нула ще добави))...след сплита, който ги очаква
Хубав ден)
Малко оптимизъм - не е излишен, но първите дни след сплита може да видим и малко по-ниски стойности, което не е проблем за търпеливите спекуланти. Изненадани неприятно, са винаги търсещите бързи печалби дребни играчи.
Успехи!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Винаги, Зарко))Много се радвам, че намери отговора, който търсеше за "упоритата елка" и числото 63)) и на мен ми харесва...за Пътищата))...за Мостчетата, сигурно и една нула ще добави))...след сплита, който ги очаква
а бе, Зарко, да не е смятала таз "елка", цената на Пътищата след сплита 1:1750 ))))
Radoslav, интересен казус)Че няма да ги придобият е ясно - има срокове за това.Но като не са ги придобили, кой ще плати по заявката за поръчка?!
Не говоря за конкретния случай, а по принцип)
Ето затова обменяме опит в тоя форум: винаги се намира добра душа, която се ангажира с наболелите проблеми на някого. Но винаги с виртуални отговори! Толкова съм ядосан на тази анонимна виртуалност!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
а бе, Зарко, да не е смятала таз "елка", цената на Пътищата след сплита 1:1750 ))))
Radoslav, интересен казус)Че няма да ги придобият е ясно - има срокове за това.Но като не са ги придобили, кой ще плати по заявката за поръчка?!
Не говоря за конкретния случай, а по принцип)
Презаписването лесна работа. Пари да платиш колкото са ти записали пак лесна работа. Но какво става когато в първия ден на търговията цената не е да речем 130 а 90 лева. Това според мен е по-важния въпрос.
аз ще ви кажа само, че не мога да сварвам да чета темата
като дам refresh и ми излизат нови 5 мнения
до IPO то май ше се събере материал за цяла книга и ще я озаглавим Трейс Груп Холд - най великото IPO
Да залагаме колко хора ще влязат в затвора и колко ще получат удар заради това IPO ?
Може Investor.bg и анкета да направи
Кое те притеснява: заинтересуваните имат лиценз за дейността, още има: закони, правилници и наредби - които се спазват. Всичко останало не се прави за първи път.
АКО СЕ ДОКАЖЕ, че някой има вина за нещо (с извинение, както казва народа: "ходил по малка нужда накриво!") - има си и съответна власт, която да регулира и друга - която да "търси сметка"... и т.н.
Така, че - ние сме спокойни (основно качество, което трябва да притежава борсовият спекулант)... ))
Всъщност ако не платиш количеството акции които са ти разпределени каква е санкцията? Намерих това в заявката на Сомони:
o се съгласяват, че ако плащането на разпределените им
Акции не бъде извършено в срока и по начина, посочен по-горе, те няма да придобият разпределените им акции и няма да имат каквито и да е претенции към Емитента и/или СОМОНИ ФАЙНЕНШЪЛ БРОКЕРИДЖ ООД в тази връзка;
Коментар