Първоначално изпратено от съни(тя)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
Колко ще е презаписването?
Изкушавам с е тук да изложа някои свои размишления- ако греша много моля да ме поправите !
Все пак в спора се ражда истината.
Презаписване от 100 пъти значи капитал за 2 милиарда лева.
Целият фрий флоут на БФБ е 4.8 милиарда, това е по4ти половината от него.
Ако приемем,че малко са играчите на борсата, които разполагат с голям кеш, то остава да броим стойността на портфейлите им.
Лично на мен ми е трудно да повярвам, че половината от фрий флоута ще се юрне да записва Трейс.
Все пак това не е ПИБ, не е банка, за ПИБ някои хора научиха от всекидневниците, всики знаят коя е ПИБ, и решиха да се включат, а Трейс е неизвестен за широката публика в България.
За ПИБ посредниците не искаха депозит, лично на мен не ми искаха нищо и аз от скромност заявих портфейла ми х4.
Сега не е така, всеки посредник приема максимум да размера на портфейла, а намерих и някои с до 50% от портфейла ти или 100%, но кеш-и това е разбираемо, з-то никой посредник не иска да си изгуби лиценза, ако случайно, колкото и малко вероятно да е, да се окаже, че няма наличния кеш, нито на клент, нито собствен,с който да заплати спечелените акции.
Аз поне знам няколко такива посредника, които действат прекалено консервативно.
Ако приемем,че средния капитал на един посредник е 7-8 милиона лева(по мои наблюдения), дали мислите, че мениджмънта на този посредник ще иска да поеме риска да заяви 22 милиона , колкото е цялата емисия( да не говорим за повече). Как би могъл да до обясни това на акционерите си и на одита си? А на данъчните? Дори и да е само и изключително теоретична възможността да се наложи да ги заплати тези 22 млн. , дали ще иска да поеме този риск, само з-то неговите клиенти искат да вземат повече акции от Трейс ?
Как ще го обоснове счетоводно това, че заявява 22 млн. а има капитал 8 млн.?
Напваих си труда да преброя-има 73 инв. посредника. някои от тях имат и по-малко от 7 млн. капитал. Все пак минималния капитал е под милион з ада бъдеш посредник. Вярно,че те могат да разпродадат портфейлите на клиентите си, ако не платят, но мислите ли,че такава всеобща разпродажба, каквато би настанала, би била желана от който и да е голям играч на борсата?
На базата на горните , и някои други разсъждения, аз смятам, че презаписването ще е под 73 пъти, най-вероятно наистина някъде около 50, може би малко над 50.
Като не са изключени и изненади, ако посл. момент , уплашени от голямо презаписване играчи се откажат, презаписването да падне и под 50.
П.С. Много моля да ми покажете къде греша в тези разсъждения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RadoslavКолко беше най-голямото презаписване в Китай до сега?
Днес ICBC е банката с най-висока капитализация в света.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИнвестиращПървоначално изпратено от al64adПодписвам документ с който се съгласявам че ако не платя поръчаните акции гаранционната сума по сметката остава за ИП.
Познайте посредника !!!!
ще вземе да си помисли някой, че найстина го мислиш тва*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
ИП предават поръчките в Сомони. От там разпределят акциите и на който колкото му се паднат трябва да ги плати. Ако не го направи в срок просто не получава акциите. Никъде не видях санкции или глоба нито за заявителя нито за ИП.Акциите не ги получава ИП и после да ги разпределя между клиентите си. Ако бъркам нека някой ме поправи
Коментар
-
Първоначално изпратено от denebНякой да е чул посредниците каква такса взимат, след разпределението например 100х110.50=11 050 лв. върху тази сума.
може да има минимална сума пр. 5 - 10 лв. на поръчка
за по сигурно си виж при твоя ИП*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от баш майстораПървоначално изпратено от KOSTJUMARИнтересно ми е какво става ако пуснеш поръчка, която бъде удовлетворена, а нямаш толкова пари в крайния срок за записване на акциите?
бой, стригане, сръбска музика, 3-та смяна в Кремиковци....
... усещаш ли накъде бия?
а иначе сериозно - плаща посредника ти и после да се оправя с теб както намери за добре
просто ти няма да си им вече клиент, а те няма да са ти посредник*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от баш майстораПървоначално изпратено от KOSTJUMARИнтересно ми е какво става ако пуснеш поръчка, която бъде удовлетворена, а нямаш толкова пари в крайния срок за записване на акциите?
бой, стригане, сръбска музика, 3-та смяна в Кремиковци....
... усещаш ли накъде бия?
а иначе сериозно - плаща посредника ти и после да се оправя с теб както намери за добре
Коментар
Коментар