IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя)
    Първоначално изпратено от Radoslav
    Колко беше най-голямото презаписване в Китай до сега?
    По спомени, ако не греша - за Индустриалната им банка /ICBC/ миналата есен презаписването беше над 20 пъти.Трябва да се вземе предвид огромния интерес на чужди - индивидуални и инстутиционални инвеститори, най-вече за възможността за участие на китайския банков пазар.
    Днес ICBC е банката с най-висока капитализация в света.
    Сравни сега китайската банка с нашия колосален Трейс .Чисто извращение.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Колко ще е презаписването?

Изкушавам с е тук да изложа някои свои размишления- ако греша много моля да ме поправите !
      Все пак в спора се ражда истината.
      Презаписване от 100 пъти значи капитал за 2 милиарда лева.
      Целият фрий флоут на БФБ е 4.8 милиарда, това е по4ти половината от него.
      Ако приемем,че малко са играчите на борсата, които разполагат с голям кеш, то остава да броим стойността на портфейлите им.
      Лично на мен ми е трудно да повярвам, че половината от фрий флоута ще се юрне да записва Трейс.
      Все пак това не е ПИБ, не е банка, за ПИБ някои хора научиха от всекидневниците, всики знаят коя е ПИБ, и решиха да се включат, а Трейс е неизвестен за широката публика в България.
      За ПИБ посредниците не искаха депозит, лично на мен не ми искаха нищо и аз от скромност заявих портфейла ми х4.
      Сега не е така, всеки посредник приема максимум да размера на портфейла, а намерих и някои с до 50% от портфейла ти или 100%, но кеш-и това е разбираемо, з-то никой посредник не иска да си изгуби лиценза, ако случайно, колкото и малко вероятно да е, да се окаже, че няма наличния кеш, нито на клент, нито собствен,с който да заплати спечелените акции.
      Аз поне знам няколко такива посредника, които действат прекалено консервативно.
      Ако приемем,че средния капитал на един посредник е 7-8 милиона лева(по мои наблюдения), дали мислите, че мениджмънта на този посредник ще иска да поеме риска да заяви 22 милиона , колкото е цялата емисия( да не говорим за повече). Как би могъл да до обясни това на акционерите си и на одита си? А на данъчните? Дори и да е само и изключително теоретична възможността да се наложи да ги заплати тези 22 млн. , дали ще иска да поеме този риск, само з-то неговите клиенти искат да вземат повече акции от Трейс ?
      Как ще го обоснове счетоводно това, че заявява 22 млн. а има капитал 8 млн.?
      Напваих си труда да преброя-има 73 инв. посредника. някои от тях имат и по-малко от 7 млн. капитал. Все пак минималния капитал е под милион з ада бъдеш посредник. Вярно,че те могат да разпродадат портфейлите на клиентите си, ако не платят, но мислите ли,че такава всеобща разпродажба, каквато би настанала, би била желана от който и да е голям играч на борсата?
      На базата на горните , и някои други разсъждения, аз смятам, че презаписването ще е под 73 пъти, най-вероятно наистина някъде около 50, може би малко над 50.
      Като не са изключени и изненади, ако посл. момент , уплашени от голямо презаписване играчи се откажат, презаписването да падне и под 50.

П.С. Много моля да ми покажете къде греша в тези разсъждения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslav
        Колко беше най-голямото презаписване в Китай до сега?
        По спомени, ако не греша - за Индустриалната им банка /ICBC/ миналата есен презаписването беше над 20 пъти.Трябва да се вземе предвид огромния интерес на чужди - индивидуални и инстутиционални инвеститори, най-вече за възможността за участие на китайския банков пазар.
        Днес ICBC е банката с най-висока капитализация в света.

Коментар

• Колко беше най-голямото презаписване в Китай до сега?

Коментар

• Тук : ) май 12тото Фибоначи ще видим ).

Гинес е 100% подсигурен .
            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Инвестиращ
              Първоначално изпратено от al64ad
              Подписвам документ с който се съгласявам че ако не платя поръчаните акции гаранционната сума по сметката остава за ИП.
              Познайте посредника !!!!
              София комерс Заложни къщи - София?
              ама земи си сложи едно намигане или усмивка
              ще вземе да си помисли някой, че найстина го мислиш тва
              *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                Подписвам документ с който се съгласявам че ако не платя поръчаните акции гаранционната сума по сметката остава за ИП.
                Познайте посредника !!!!
                София комерс Заложни къщи - София?

Коментар

• Подписвам документ с който се съгласявам че ако не платя поръчаните акции гаранционната сума по сметката остава за ИП.
                  Познайте посредника !!!!

Коментар

• ИП предават поръчките в Сомони. От там разпределят акциите и на който колкото му се паднат трябва да ги плати. Ако не го направи в срок просто не получава акциите. Никъде не видях санкции или глоба нито за заявителя нито за ИП.Акциите не ги получава ИП и после да ги разпределя между клиентите си. Ако бъркам нека някой ме поправи

Коментар

• Първоначално изпратено от deneb
                      Някой да е чул посредниците каква такса взимат, след разпределението например 100х110.50=11 050 лв. върху тази сума.
                      принципно повечето вземат от 0,05% до 0,1% от стойността на поръчката
                      може да има минимална сума пр. 5 - 10 лв. на поръчка
                      за по сигурно си виж при твоя ИП

Коментар

• Някой да е чул посредниците каква такса взимат, след разпределението например 100х110.50=11 050 лв. върху тази сума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от баш майстора
                          Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                          Интересно ми е какво става ако пуснеш поръчка, която бъде удовлетворена, а нямаш толкова пари в крайния срок за записване на акциите?
                          някой го беше написал по другите теми:
                          бой, стригане, сръбска музика, 3-та смяна в Кремиковци....
                          ... усещаш ли накъде бия?
                          а иначе сериозно - плаща посредника ти и после да се оправя с теб както намери за добре
                          Няма такъв филм................., верно е че плаща посредника ти , но ти не взимаш нищо, а посредникът ти доволно потрива ръце. Няма глоба.., ама това че оставаш без 1-а акция е достатъчно..
                          аз някъде да съм казал че ти ще вземеш акциите а посредника ще плаща? будали в тоя бизнес няма, поне измежду посредниците
                          просто ти няма да си им вече клиент, а те няма да са ти посредник

Коментар

• Няма да се излагате хора.Понапънете се малко.Презапишете го към 300-400 пъти та да подобрите рекорди всякакви.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• X 187 пъти...

Коментар

• Първоначално изпратено от баш майстора
                                Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                                Интересно ми е какво става ако пуснеш поръчка, която бъде удовлетворена, а нямаш толкова пари в крайния срок за записване на акциите?
                                някой го беше написал по другите теми:
                                бой, стригане, сръбска музика, 3-та смяна в Кремиковци....
                                ... усещаш ли накъде бия?
                                а иначе сериозно - плаща посредника ти и после да се оправя с теб както намери за добре
                                Няма такъв филм................., верно е че плаща посредника ти , но ти не взимаш нищо, а посредникът ти доволно потрива ръце. Няма глоба.., ама това че оставаш без 1-а акция е достатъчно..

Коментар

Working...
                                X