If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Моето ИП ми иска 10% от заявката кеш при него и още 10% в акции. Като цяло мога да заявя портфейла ми х 5. Мисля че е твърде много и съм сигурен, че презаписването ще е над 25. Аз ще пасувам, тези 200к акции правят играта безсмислена за малък цац като мен
Хубава новина, vlado64 )
Искрено желая успех на всички, които ще участват в надпреварата!
това, че аз не я разбирам, си е мой проблем)но най-вече искам да приключва туй чудо и да се види влиянието на едно "дребно" като брой акции предлагане на "голямата" ни борса.(това, което ми е най-интересно, май засега си остава загадка - защо се предложиха толкова малко акции, едва ли е заради някаква аналогия с други...)....Направо искам днес да беше 29-ти)
напълно съгласен СЪНИ .. въпроса е защо толкова малко .. но съвсем скоро ще имаме всички отговори де ..
;-)
за да не се правят глупости - КФН или направо борсата да въведе рестрикция:
-пълно депозиране (блокиране) на парите за поръчаните акции за ипото.
;-)
Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Абе хора, ако ще го правим рекорда поне да е яко да нема кой да ни бие после да станеме световни да ни забележат чак от другата страна на земята и да ни сочат с пръст - "първенци на планетата" forever - Къде си има дума ако го пуснеме капитала да се огрухти хубаво... и без тва, сега си е малко мечкарник у трейса поне е на сигурно...
/тва не е препоръка - и немам акции на трейс /
Хубава новина, vlado64 )
Искрено желая успех на всички, които ще участват в надпреварата!
това, че аз не я разбирам, си е мой проблем)но най-вече искам да приключва туй чудо и да се види влиянието на едно "дребно" като брой акции предлагане на "голямата" ни борса.(това, което ми е най-интересно, май засега си остава загадка - защо се предложиха толкова малко акции, едва ли е заради някаква аналогия с други...)....Направо искам днес да беше 29-ти)
Днес бях при моя ИП за подаване заявка за Трейса и разбрах ,че само при тях има презаписване от няколко пъти, дори имали клиент заявил цялата емисия.Това се случва в един от не много големите областни центрове.Въобще няма ограничение за наличните средства.Така че си правете изводите за мащаба на презаписването.
Колко беше най-голямото презаписване в Китай до сега?
По спомени, ако не греша - за Индустриалната им банка /ICBC/ миналата есен презаписването беше над 20 пъти.Трябва да се вземе предвид огромния интерес на чужди - индивидуални и инстутиционални инвеститори, най-вече за възможността за участие на китайския банков пазар.
Днес ICBC е банката с най-висока капитализация в света.
Сравни сега китайската банка с нашия колосален Трейс .Чисто извращение.
колега, уважавам постовете ти по всички позиции където се включваш, но за мен най-важното за ТРЕЙС е количеството акции, което се предлага като обект на първоначално записване, а то е само 200 000 /20мил/, което е просто доста малка хапка за съвременния вългарски инвеститор .. това е според мене ..
Коментар