IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

това е последно по Депозитара -5753145х3,78= ?
    Да, така пише в депозитаря, не съм се ровил, но ми е интересно тълкуването като как мажото има 90% в свои ръце и свързани с него, пък фри флоута е към 20%
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Борсата нямаше ли друг критерий за флоута спрямо депозитара? Едните отичтаха някви 2- 3% а другите 5% за флоут
      Според мен таз компанийка не заслужава да е в индекса

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Извинявайте, че ви се намесвам, знаете ми мнението по принцип за фирмата, но просто разглеждам акцията като чиста, защото продуктът от нея е мега скапан, та да запитам - а защо сте толкова убедени, че ще влезе в суфлекса? Доколкото виждам в момента, пазарната капитализация е около 90 милки, а фрий флоута (поправете ме, ако греша) е 10%, т.е. към 9 милиона лева. Имаше изискване за минимум 10 милки фри флоут за влизане в суфлекс, нали? не следя особено суфлекса и кой влиза и излиза от него, затова просто питам?

не плача над чужд гроб, но да не стане от два стола на земята - нито търгово, нито суфлекс, че тогава много боли! Нямам акции тук, няма и да имам, така че мнението ми е просто на кибик

Коментар

• Извинявайте, че ви се намесвам, знаете ми мнението по принцип за фирмата, но просто разглеждам акцията като чиста, защото продуктът от нея е мега скапан, та да запитам - а защо сте толкова убедени, че ще влезе в суфлекса? Доколкото виждам в момента, пазарната капитализация е около 90 милки, а фрий флоута (поправете ме, ако греша) е 10%, т.е. към 9 милиона лева. Имаше изискване за минимум 10 милки фри флоут за влизане в суфлекс, нали? не следя особено суфлекса и кой влиза и излиза от него, затова просто питам?

не плача над чужд гроб, но да не стане от два стола на земята - нито търгово, нито суфлекс, че тогава много боли! Нямам акции тук, няма и да имам, така че мнението ми е просто на кибик
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

По скоро му мина номера и Трейс ще се върне в Софикс.

А търговото беше по скоро про форма - всички знаят,че КФН връща в 99,9 % първото търгово предложение.
            За да са на 100 % сигурни бяха направили "неволни малки" грешчици в сметките.

И положението бе :win- win" за мажо.

- ако го приемат случайно - го отписват на ниска цена и мажо доволен

- ако не го приемат - професора отказва да прави ново предложение, но в следствие търговото са се подобрили показателите за оборот,сделки, спред и Трейс влиза в Софикс, а мажо пак е доволен.

Тайминга беше подбран идеално !
            Тука по скоро търсиш под вола теле!

Коментар

А търговото беше по скоро про форма - всички знаят,че КФН връща в 99,9 % първото търгово предложение.

- ако не го приемат - професора отказва да прави ново предложение, но в следствие търговото са се подобрили показателите за оборот,сделки, спред и Трейс влиза в Софикс, а мажо пак е доволен.

Да, резултатът е такъв за професора-win-win,
              Но не смятам, че първоначалното му желание е било такова.
              Ако той беше искал влизане в Софка, лесно би го направил и без отправяне на търгово.
              Мисля, все пак е добре, че една добра компания остава публична.
              За сега..

Коментар

Абсолютно си прав и аз го отчетах този ход, но все пак остава открит въпроса за истинските му намерения!
                Колкото до влизането,- си влизаше и без пробата, то кандидати и регистрирани за излизане да търсиш... дал Бог!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Разбира се, че ги има парите професорът.
                  Но не му мина номерът-
                  Усети се, че за да му премат търговото трябва несимволично да повиши предлаганата цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Ясно е, че като става дума за милиони не се прежалват лесно...

Все пак гледайки обективно ситуацията 2007 набраха от пазара 22млн лв, 13 години по-късно искат да се отпишат за 10млн и да смятаме, че е много - не е реално просто. Говорим за една от най-големите строителни компании в България, а вече и в Сърбия.
                    Така е, но просто сега е най-изгодно. Примери доста - девин, оргахим . И що да не го направят, като акционерите се надпреварват да продават на загуба.

Коментар

• Ясно е, че като става дума за милиони не се прежалват лесно...

Все пак гледайки обективно ситуацията 2007 набраха от пазара 22млн лв, 13 години по-късно искат да се отпишат за 10млн и да смятаме, че е много - не е реално просто. Говорим за една от най-големите строителни компании в България, а вече и в Сърбия.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                        Казах ви, че ники селския ще се откаже при по-висока цена, а некъв разбирач ми обясняваше, че в трейс има много кеш и ще ги вземе от там. Поне положителното е, че някои хора прочетоха наредбата, ама след дъжд качулка. Аз съм доволен, че дружеството остава на борсата. Сега ако влезе и в софикс ще е пълен цирк. Заглавията ще са нещо от сорта - компания която иска да напусни борсата влиза в представителния индекс, хохо
                        Разбира се, че ги има парите професорът.
                        Но не му мина номерът-
                        Усети се, че за да му премат търговото трябва несимволично да повиши предлаганата цена.

Коментар

• Казах ви, че ники селския ще се откаже при по-висока цена, а некъв разбирач ми обясняваше, че в трейс има много кеш и ще ги вземе от там. Поне положителното е, че някои хора прочетоха наредбата, ама след дъжд качулка. Аз съм доволен, че дружеството остава на борсата. Сега ако влезе и в софикс ще е пълен цирк. Заглавията ще са нещо от сорта - компания която иска да напусни борсата влиза в представителния индекс, хохо

Коментар

• За какво му е търгово на 3,80 лв., като вчера имаше дащни акционери, готови да се разделят с акциите си и под тази цена? Да сложи един айсберг от 5000 бр. на 3,60 лв. и да събира. Вече съм се убедил, че на БФБ има много "умни" акционери, готови да се разделят с акциите си на безценица

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Грешката е вярна.
                              Аз не вярвам че има инвеститор който държи 90% от дадена компания и участва в управлението, да не е наясно колко точно струва тя.
                              Пробва, ако мине. Не мина.
                              +1
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Нищо не го оправдава,-грешката си е негова! За останалото , има пресен пример от Краси космонафта, тк че сам може се ощипе и да найде верния път! Надъм се да съм му лизнал кората!
                                Грешката е вярна.
                                Аз не вярвам че има инвеститор който държи 90% от дадена компания и участва в управлението, да не е наясно колко точно струва тя.
                                Пробва, ако мине. Не мина.

Коментар

Working...
                                X