IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
    Не може.. според Конституцията държавната и частната собственост са равнопоставени.
    Тук не говорим за собственост, а за пари. Парите са държавна собственост, нещо като личните документи. Те никога не стават частни.
    А и в случая държавата не взема, а дава, т.е. няма никаква дискриминация.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Общините са гарантирани с блокирани ДЦК.Те нямат проблем.Ама както каза колега по-долу, 80-100 млн на Топлофикация НЕ СА.

Защото трябва специален закон.Ако го приемат да делят на Вежди и Топлофикация ще се юрнат едни дела за дискриминация и т.н. и т.н.На практика ми се струва невъзможно. Оръжейните фирми също с в КТБ.Хич не е добре да загинат те, без значение частни или държавни.Там работят хора,генерират растеж,внасят данъци и т.н.

Колкото повече се бавят с решаването на въпроса толкова повече преки и косвени проблеми ще изникват.Ако тръгнат да изтичат милионите от БГ банки към чужбина ще берем ядове...
      Това с общините не е много сигурно. ЗГВБ е специален закон.

По повод на дискриминацията Вежди и Топлофикация, бъдете сигурни, че ще тръгнат дела и за противоречащия на Конституцията чл4 ЗГВБ. Взе пак " Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."
      И няма как, ти да си по-равен от Веждито.

Много рев имаше срещу богатите, за това политиците хванаха популистката нотка и нещата се отекоха

Коментар

Виждам,че вдяваш нещата и затова ми е доста странно мнението ти по конкретния въпрос.Искаш ли да работим с числа?
        Гарантирани депозити : 3,5 млрд
        ФГВБ : 2,1 млрд
        3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
        Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
        1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
        Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
        Май може, и то доста лесно,нали така?
        Не са ти много точни сметките.
        ФГВБ има 2.1млрд.лв., от тях обаче май около 0.850млрд.лв. бяха набутани в ДЦК, т.е. няма как да се освободи сумата освен ако ДЦК-тата не се препродадат или държавата да върне парите, последното няма начин да стане.
        Ако отчетеш и това дупката е около 2 млрд. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor Разгледай мнение
          Защо да не могат? Това е идея, за над 100к евро да се възстановят парите само на държавните фирми, останалите частни фирми и физ. лица да не получат нищо.
          В допълнение, ако не стигат парите на физ. лица и частните фирми могат да възстановят по-малки суми, не 100к евро, а 50к евро например и така да се намери ресурса;
          Не може.. според Конституцията държавната и частната собственост са равнопоставени.

Коментар

Виждам,че вдяваш нещата и затова ми е доста странно мнението ти по конкретния въпрос.Искаш ли да работим с числа?
            Гарантирани депозити : 3,5 млрд
            ФГВБ : 2,1 млрд
            3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
            Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
            1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
            Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
            Май може, и то доста лесно,нали така?
            Ми добре, да се запълни от там.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
              Е,Вие сте изключение тогава..от малкото такива.Аз също живея в нова сграда,чисти се два пъти месечно,има и цветя отпред.Обаче,общите части са под всякаква критика.съседите са абсолютни мърльовци.За поздравяване дума да не става,разминаваш се с некви дъбили всеки ден.Човека е обобщил и го подкрепям напълно.Прав е,че каквито сме ние такава е и държавата.Оправия няма!
              Никъде в Европа няма хора с толкова ниска лична култура,дори се съмнявам дали и в света не сме на едно от последните места.
              Абе.. какво значи под всяка критика? Това че съседите ти изглеждат дебили не е повод за оплакване, стига да не правят простотии. Ако входа се мете два пъти месечно и се заключва и не е изключително мръсен, то аз бих го писал приличен
              А иначе ние сме изключение да,признавам си. Аз самия не вярвах че ще се задържи портиер 5 години, обаче пу пу, за сега е добре

Коментар

Колкото повече се бавят с решаването на въпроса толкова повече преки и косвени проблеми ще изникват.Ако тръгнат да изтичат милионите от БГ банки към чужбина ще берем ядове...
                Да

Коментар

• Първоначално изпратено от Dutchman Разгледай мнение
                  И общините трябва да се спасят, че и общински пари има там
                  Общините са гарантирани с блокирани ДЦК.Те нямат проблем.Ама както каза колега по-долу, 80-100 млн на Топлофикация НЕ СА.

Първоначално изпратено от Rapor Разгледай мнение
                  Защо да не могат? Това е идея, за над 100к евро да се възстановят парите само на държавните фирми, останалите частни фирми и физ. лица да не получат нищо.
                  В допълнение, ако не стигат парите на физ. лица и частните фирми могат да възстановят по-малки суми, не 100к евро, а 50к евро например и така да се намери ресурса;
                  Защото трябва специален закон.Ако го приемат да делят на Вежди и Топлофикация ще се юрнат едни дела за дискриминация и т.н. и т.н.На практика ми се струва невъзможно. Оръжейните фирми също с в КТБ.Хич не е добре да загинат те, без значение частни или държавни.Там работят хора,генерират растеж,внасят данъци и т.н.

Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                  И аз съм на кантар. Моите са под 196 К, за да съм в гарантирания максимум. Като цяло съм за максималмо бързо решение, макар и частично - с ограничения и т.н. Сегашният фризер прецаква сума ти хора, както и тоталната неяснота. Ако продължи така, според мен ще има дестабилизация, каквото и да си говорим. Статистиката от юни показва нагласите.

Коментар

Ама и аз коментирам само гарантирана сума.Лошото е,че колеги по-долу "реват" и за тези 100к, че те щели да ги плащат.
                    За тези над 100к съм на кантар.Има доста аргументи и ЗА,и ПРОТИВ.
                    За съжаление не могат да бъдат разделени парите на фирмите и ФЛ при тези над 196к.
                    Мен ме притесняват фирмите и "Топлофикация" например.Тях бих ги спасил,по-скоро от гледна точка на стопански живот,инвестиционен климат,безработица,евентуална рецесия дори и т.н.
                    И аз съм на кантар. Моите са под 196 К, за да съм в гарантирания максимум. Като цяло съм за максималмо бързо решение, макар и частично - с ограничения и т.н. Сегашният фризер прецаква сума ти хора, както и тоталната неяснота. Ако продължи така, според мен ще има дестабилизация, каквото и да си говорим. Статистиката от юни показва нагласите.

Коментар

Ама и аз коментирам само гарантирана сума.Лошото е,че колеги по-долу "реват" и за тези 100к, че те щели да ги плащат.
                      За съжаление не могат да бъдат разделени парите на фирмите и ФЛ при тези над 196к.
                      Мен ме притесняват фирмите и "Топлофикация" например.Тях бих ги спасил,по-скоро от гледна точка на стопански живот,инвестиционен климат,безработица,евентуална рецесия дори и т.н.
                      И общините трябва да се спасят, че и общински пари има там

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                          И как стигна до мъдрия извод, че входа в който живеем е в трагично състояние? Ако ти живееш в такъв вход, то моля недей да обобщаваш, смея да твърдя, че около 60% от входовете в София са в съвсем прилично състояние със заключващи се врати и домофони, почистват се редовно и дори са боядисани.
                          Входа, в който аз живея беше боядисан преди 3 дни (блока е на 5 години), винаги е имало портиер, който мете около блока и полива тревата и това не е блок в затворен комплекс а в един от софийските квартали и то не от т.нар. "престижни" квартали. Сега, аз зная, че блокове като нашия са малко, но панелката срещу нас, макар да няма портиер има заключващи се врати и домофони и на 5тте входа, пред нея бабките мета всеки ден и садят цветя. Миналия месец смениха дограмата и на последния от 5тте входа, който все още беше със стара дограма така че.. МНОГО МОЛЯ без обобщения
                          Е,Вие сте изключение тогава..от малкото такива.Аз също живея в нова сграда,чисти се два пъти месечно,има и цветя отпред.Обаче,общите части са под всякаква критика.съседите са абсолютни мърльовци.За поздравяване дума да не става,разминаваш се с некви дъбили всеки ден.Човека е обобщил и го подкрепям напълно.Прав е,че каквито сме ние такава е и държавата.Оправия няма!
                          Никъде в Европа няма хора с толкова ниска лична култура,дори се съмнявам дали и в света не сме на едно от последните места.
                          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dutchman Разгледай мнение
                            Аз съм толерантен, но съм на мнение, че всеки трябва да е отговорен за рисковете, които поема. Гарантираната сума е 100к, от там нататък вече всеки си носи отговорността за рисковете които поема. Приемам и критики за острата ми реакция

Коментар

Не,няма да рева,защото няма закон,който да ме защити в конкретния случай.
                              Нямам причина да рева.Не знам защо използвате глагола "РЕВА", при коментар на мненията на гарантираните депозанти във форума? Само използването на този глагол показва колко нетолерантни сме българите и как важното е на Вуте да му е гадно.
                              Мнението ми не е критика към теб,нищо лично.
                              Аз съм толерантен, но съм на мнение, че всеки трябва да е отговорен за рисковете, които поема. Гарантираната сума е 100к, от там нататък вече всеки си носи отговорността за рисковете които поема. Приемам и критики за острата ми реакция

Коментар

• Доста безплатни и "полезни" съвети ще получиш тук, спор няма!
                                Къде е записването, аз мога ли да участвам .
                                Като малък веднъж играх храстче
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Working...
                                X