IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Delhi Разгледай мнение
    Аз не си спомням официално да са съобщавали, че от КТБ са искали ликвидна пдкрепа. Официално беше обявено, че са поискали БНБ да ги сложи под специален надзор. Освен това, дори и да е вярно, че са искали и са им отказали, може да се тълкува, че дори в онзи ранен момент от надзора са преценили, че проблемите им далеч не са само ликвидни.
    От БНБ,ако го съобщят официално означава сами да се обесят.
    Как така са преценили,че проблемите далеч не са ликвидни като преди по-малко от месец са одобрили придобиването на Креди Агрикол и като са приемали отчетите на банката? Абсудрно е да е това.Доста ясно е каква е причината да откажат ликвидна подкрепа, дори и за лаиците по теми финанси/банки/икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      За банкнотите.... казаха, че ще печатат 60 млн. БРОЯ банкноти от 10, 20 и 50 лева, на обща стойност 1.3 млрд.лева.
      И БНБ и без това си печати постоянно, нали трябва на няколко години старите банкноти да се подменят. Постоянно месеци, години наред съм виждал с бронирания камион на БНБ-то да изкарват пари от печатницата. Та според мен няма нищо стряскащо. Но ме притеснява, че от 3 дена това е една от най-обсъжданите теми.... И по медиите.... Някой го прави нарочно, има си план и мъти водата. Я да помислим кой има интерес, или както казват полицаите "МОТИВ" кой има....
      А,много ясно,че драма няма. Електронни пари се превръщат в хартиени банкноти.
      Или си попълват резерва.Нищо притеснително.С тази псевдо новина отклоняват вниманието от КТБ...

Коментар

• За банкнотите.... казаха, че ще печатат 60 млн. БРОЯ банкноти от 10, 20 и 50 лева, на обща стойност 1.3 млрд.лева.
        И БНБ и без това си печати постоянно, нали трябва на няколко години старите банкноти да се подменят. Постоянно месеци, години наред съм виждал с бронирания камион на БНБ-то да изкарват пари от печатницата. Та според мен няма нищо стряскащо. Но ме притеснява, че от 3 дена това е една от най-обсъжданите теми.... И по медиите.... Някой го прави нарочно, има си план и мъти водата. Я да помислим кой има интерес, или както казват полицаите "МОТИВ" кой има....

Коментар

• Аз не си спомням официално да са съобщавали, че от КТБ са искали ликвидна пдкрепа. Официално беше обявено, че са поискали БНБ да ги сложи под специален надзор. Освен това, дори и да е вярно, че са искали и са им отказали, може да се тълкува, че дори в онзи ранен момент от надзора са преценили, че проблемите им далеч не са само ликвидни.

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
            Не смятам че емитирането на банкноти е свързано с КТБ, но вече в тази държава всичко може да се очаква. А иначе за спора ПИБ - КТБ все пак си спомнете доклада на американският посланик в wikileaks ПИБ беше първа КТБ втора и най ме е яд че набих парите там около 9 месеца след доклада /публичното оповестяване/.
            Биволъ биеха камбаната от 5 години,ама на ...

Коментар

• Първоначално изпратено от MotorC Разгледай мнение
              Цитира се името на точно една банка. Предпоследното изречение
              (има го и на български):
              http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-754_en.htm
              Тук да, но ние коментираме не прессъобщението, което си цитирал, а самия документ, линк към който е дал Dali.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Поръчката е за банкноти от 10,20,50 лева.
                Не смятам че емитирането на банкноти е свързано с КТБ, но вече в тази държава всичко може да се очаква. А иначе за спора ПИБ - КТБ все пак си спомнете доклада на американският посланик в wikileaks ПИБ беше първа КТБ втора и най ме е яд че набих парите там около 9 месеца след доклада /публичното оповестяване/.
                http://wikileaks.org/cable/2006/12/06SOFIA1652.html
                излезе 2012 началото - ако не се лъжа
                Last edited by stanis; 21.08.2014, 16:12.

Коментар

КТБ вече беше поставена под специален надзор,бяха назначени квестори, така че вече въпросът с ликвидната подкрепа беше отпаднал, т.е.разрешението беше изискано от ЕК, за да бъде избегната съдбата на КТБ и за ПИБ , и евентуално за някоя друга банка, ако възникне проблем! Много ясно, че няма да се цитира името само на една банка в искането на бг държава до ЕК ...
                  Ти се правиш на шут, очеизвадно е.
                  Цитира се името на точно една банка. Предпоследното изречение
                  (има го и на български):
                  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-754_en.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
                    Нищо ново,но все пак интересно...

http://www.bulgaria-news.bg/category...post83207.html

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                      Да бе, ще се абат да печатат 50 левки, направо столевки ще нацвъкат
                      Поръчката е за банкноти от 10,20,50 лева.

Коментар

• Нищо ново,но все пак интересно...

http://www.bulgaria-news.bg/category...post83207.html
                        "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

Я пак ???
                          60 милиона банкноти х 50 лева макс = 3 млрд лева
                          Да бе, ще се абат да печатат 50 левки, направо столевки ще нацвъкат

Коментар

• Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
                            Ти видя ли линка? Къде видя ликвидна подкрепа за ПИБ?

Аз ли се правя на шут или ти?
                            КТБ вече беше поставена под специален надзор,бяха назначени квестори, така че вече въпросът с ликвидната подкрепа беше отпаднал, т.е.разрешението беше изискано от ЕК, за да бъде избегната съдбата на КТБ и за ПИБ , и евентуално за някоя друга банка, ако възникне проблем! Много ясно, че няма да се цитира името само на една банка в искането на бг държава до ЕК ...
                            Ти се правиш на шут, очеизвадно е.

Коментар

• Ти видя ли линка? Къде видя ликвидна подкрепа за ПИБ?

Аз ли се правя на шут или ти?

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Нарочно ли се правиш на застрелян или си много далеч от материята?

Изпълнителните Директори на КТБ сами поискаха поставяне под надзор, защото БНБ ОТКАЗА ЛИКВИДНА ПОДКРЕПА.
                              Когато дойде ликвидната подкрепа за бг банките, и по-конкретно за ПИБ, КТБ вече беше под специален надзор!

Коментар

• Официално се печатат 1,3 милиарда лева.

Изглежда че има и една подготовка сега, от страна на големите вложители, да съдят държавата. Така че има сценарий да върнат парите до 100000 евро, а останалите да действат по съдебен път.
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X