IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
    Тия наглеци сложили в предизборните си листи в Зарата :

Герб: 1 Л. Павлова
    БСП :1. Стойнев
    ДПС: 1.Д. Пеевски

Все отбор юнаци/чки/.-т.нар локомотиви .Тия изроди не разбраха ли ,че не искаме нов бърдак със стари к*рви .Кажи ми как да гласуваш и да имаш това желание
    Долнокаечестве цирк. Минаващ към фарс, с пеевски начело на хорото И тук, освен в Пазарджик

Което ме чуди защо не е в пловдивската листа. Щото и от Столипиново го искали
    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
      ...Поправете ме, щото не съм наясно- КТБ в последните 2-3 години е с меко казано добра печалба, като част от нея се разпределя на акционерите... И около 50% от частта която се разпределя като дивидент остава в ЦВ (и фирмите му) ? ...
      До колкото си спомням (може и да греша, моля корегирайте ме) през последните години акционерите в КТБ не са теглили дивиденди, а са реинвестирали печалбитите.
      Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• относно интересите, които се въртят около КТБ

Хм ... оманския фонд има не просто финансови интереси с вложението си в тая банка, а и геостратегически, влизайки в икономика членка на ЕС (при това банка свързана с ЕНЕРГЕТИКА и други стратегически активи)! За ВТБ не се сещам точно КОЙ каза, че нямат интерес- дали не беше БНБ? Но ако беше БНБ, не помня да е казала нещо за другите акционери, тогава... а чак тия дни са поканени, и некси поканени и основния мажо едновременно забранен (със запор)
        Друг е въпроса, че няКОЙ отписва акционерите или поне ги бави, за да осъществи поръчката.
        ЦВ бил обвинен, ще си доказва доходите за 10г назад, и това след като запорираните имоти са му ТУК (и до тоя момент не си ги е ПРЕХВЪРЛИЛ на близки, примерно!). НО беше изявил желание да си оправи банката, въпреки атентата!
        Поправете ме, щото не съм наясно- КТБ в последните 2-3 години е с меко казано добра печалба, като част от нея се разпределя на акционерите... И около 50% от частта която се разпределя като дивидент остава в ЦВ (и фирмите му) ? Да не се окаже че и това обвинение е като другите- с касиерки, счетоводителки и други за едни чували с пари Като с липсата на кредитни досиета за 3,5 млр... Като с едни фалшиви подписи, които ниКОЙ не разследва?
        Би трябвало да има съвсем различни обвинения- към говньора, цацаратурата, медии и други замесени в покушението.

НО има и друг атентат- троянски коне превзеха БЕЗНАКАЗАНО БНБ и Я ОБЕЗЛИЧИХА като институция!

А СЪДЕБНАТА система не е излизала от безгрижно безхаберие!

НО НАЙ- засегнатите от ДЪРЖАВНОТО безхаберие са хората, на които съдбите се променят... Вложители, предприятия, общини. ВСИЧКИ с нарушени парични потоци и потърпевшите контрагенти от това. Една голяма каша с нескопосан сценарии!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
          То наивност, наивност ама чак такава... Колко скоро би ли уточнил
          Що не се обадиш на *? Ще се натовариш само с малко роуминг към турски оператори, ама ако ти вдигне няма да спамиш толкова ТУК може и на домашния
          (http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...a-nds-ii,1379/)
          Last edited by X_Y; 28.08.2014, 10:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
            Имам един въпрос, моля някой ако може да отговори:
            Ако даден влог възлиза на 196 000 лв. плюс лихви, които обаче не са начислени към момента на поставяне на банката под специален надзор, защото депозита е безсрочен и лихвите се начисляват веднъж годишно, в края на годината, колко са гарантираните пари- всичко или само 196 000 лв?
            и аз това се чудих още преди да ударят кепенците ..

има много неизвестни в това уравнение и е трудно за решаване ..

принципно ако приемем, че понижаването на лихвите от бнб след поставянето под надзор е законно .. и има пряко влияние върху договорените от страните обстоятелства .
            има две , даже три хипотези .. лошия вариант е да ти олихвят парите на ниския процент за цялата година .

според мен това е незаконно ! и малко вероятно, защото лихвата тече ежедневно, въпреки, че се капитализира в края на годината .

и още веднъж защото договора с банката е сключен преди надзора и е сключен с банката .. а не с бнб . а и зависи, какво пише в договора .. при безсрочните договори и спестовни сметки обикновено банките прилагат клауза за възможна едностранна промяна в условията .. което на практика им дава право да барат лихвата когато поискат, както поискат .. виж си договора има ли такава клауза , ако няма , което аз допускам , че е възможно .. е добре !

така ..

след надзора правата на банката са отнети .. и зависи съда как ще погледне на ситуацията , може да стане и тако и вако .. ама това, че са им отнети правата, не значи, че задълженията им отпадат .

вариант 1 олихвяват ти на 3 и нещо % цялата година .
            вариант 2 олихвяват ти на 7-8 % цялата година .. зависи колко парички си имал .. изключваме хипотезата за преференциални условия за лихвите по сметката, че тогава става ....
            вариант 3 безсрочния депозит или спестовната сметка .. освен в края на годината се олихвява и при закриване на сметката .
            приема се, че този продукт от дата "днес" примерно отпада , щото е незаконен .. .. примерно или поради надзора , (ще трябва да измислят нещо) .. и от който разбрахме, че следва управниците на банката да са без права, а и зареди възникналите форсмажорни обстоятелства, с които се очаква "ти" да се солидаризираш .. и сметката ти се олихвява (капитализира)с дата "днес" а не 31 декември . а за останалата част от времето до 31 декември 3 % ..
            ама ... абсурд е без съд да вземеш 7-8 % за цялата година .. поне според мен така ..
            иначе съда може да и да прецени, че ти се се полагат тия лихви и да разпореди да ти бъдат изплатени .

а ако въпроса ти е само за плюс 196 к .. реши ли се да се изплатят до 196 к депозитите, ако лихвите са над 196 к да каже 10 к лихви .. тях не следва да ги вземеш .. ако гледаме това което пише в закона ..
            над 196 к .. независимо твои ли са или са твои лихви .. горят , поне така пише и независимо дали имаш 5 сметки по 50 к или само една 250 к ..
            действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Тия наглеци сложили в предизборните си листи в Зарата :

Герб: 1 Л. Павлова
              БСП :1. Стойнев
              ДПС: 1.Д. Пеевски

Все отбор юнаци/чки/.-т.нар локомотиви .Тия изроди не разбраха ли ,че не искаме нов бърдак със стари к*рви .Кажи ми как да гласуваш и да имаш това желание

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                Тоя дето разпределя порциите в държавата не разреши ,това е
                Точно, ясно и краткоРеспект!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                  Казах го вече, защото очевидно е политизирана, а не експертна институция. Парите във фонда са на банките и ако се бяха ползвали за ликвидна подкрепа сега нямаше да има драма.
                  Че Българската Наемна Банда (АКА БНБ) е политизиране не се и съмнявамФакт, помогнаха на ПИБ и сега (но отказаха на КТБ), и преди 3-4 г' И все пак ЗАЩО БНБ, а не Фонда, осигури ликвидност на ПИБ, в два случая до сега?

Коментар

• mobiman

Парите от фонда се държат в самите банки ! Дали въобще има нещо налично от тях или са просто фикция ? Честито.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Тоя дето разпределя порциите в държавата не разреши ,това е

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                        Какво общо видя между тези 2 банки?
                        ПИБ не оставя БНБ сама да се оправя. А Цветан В. не се беше прибирал от странство и така и не се прибра.
                        Общото е, че и двете банки поискаха помощ от БНБ, но само ПИБ получи такава.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                          Видяхме, че го прави избирателно и е силно политизирана. Със сигурност банките ще имат едно на ум преди да поискат помощ от БНБ.
                          Какво общо видя между тези 2 банки?
                          ПИБ не оставя БНБ сама да се оправя. А Цветан В. не се беше прибирал от странство и така и не се прибра.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                            mobiman
                            Би ли ми обяснил, аргументирано и обосновавайки се на факти, защо БНБ поиска от ЕС позволение (което беше дадено през уикенда) да осигури ликвидна подкрепа на ПИБ преди 2 месеца? А не ползваха парите от Фонда? Предварително благодаря за обяснението
                            Казах го вече, защото очевидно е политизирана, а не експертна институция. Парите във фонда са на банките и ако се бяха ползвали за ликвидна подкрепа сега нямаше да има драма.

Коментар

• mobiman
                              Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение

Ако все пак хората се юрнат да си теглят парите и някоя банка изпадне в затруднение, както беше при ПИБ то тогава могат да се използват тези пари от фонда за временна ликвидна подкрепа.

Т.е. банките заделят бели пари за черни дни.
                              Би ли ми обяснил, аргументирано и обосновавайки се на факти, защо БНБ поиска от ЕС позволение (което беше дадено през уикенда) да осигури ликвидна подкрепа на ПИБ преди 2 месеца? А не ползваха парите от Фонда? Предварително благодаря за обяснението

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                                Временната ликвидна подкрепа при необходимост дава БНБ (напоследък- на ПИБ), НЕ ГАРАНЦИОННИЯТ ФОНД.
                                Видяхме, че го прави избирателно и е силно политизирана. Със сигурност банките ще имат едно на ум преди да поискат помощ от БНБ.

Коментар

Working...
                                X