IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Било е въпрос на време Василев да прибере БТХ от Свинята и затова се случи тая криминална история .

Дано да понесат отговорност длъжностни и публични лица злоупотребили със служебното си положение .

Коментар

• abe stava dyavol na magare....stom rusnacite i omancite sa pass i ne dali pari ili nr sa im pozvolili da dadat!!! sega tuk, utre koi ste e sledvastiyat ucastnik izteglili kasata klechka? ili ste izchakame da vidim rezultatite ot izborite? edno e yasno Barekov e out za sledvastite izbori! Vasilev si plati skapo za zaigravaneto! ako si plastashe i si traeshe mai nyamashe da ima problemi! sega ste ima problemi...ako mine samo s bankata dobre!

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Дали?

Roumen Galabinov

преди 21 часа · Sofia ·

На 26 май 2014г. „БАКР – Агенция за кредитен рейтинг” АД (БАКР, Агенцията) потвърди дългосрочния рейтинг на финансова сила на „Корпоративна търговска банка” АД „ВВ+” (перспектива: стабилна) и краткосрочен рейтинг „В”. В доклада си БАКР отчита, че през 2013г. КТБ АД извърши успешно увеличение на акционерния капитал, чрез емитиране на нова емисия акции. Изпреварващият ръст на собствения капитал (34.8% за 2013г.) спрямо този на активите (19.6% за 2013г.) е довел до намаляване на нивата на ливъридж (общо активи / собствен капитал) и увеличаване на общата капиталова адекватност. Агенцията отбелязва, че в резултат на подобряване на диверсификацията на депозитната база на КТБ АД, съществено намалява рискът от концентрация. Към края на 2013г. депозитите на граждани и домакинства заемат най-голям относителен дял (73.2%) в общата сума на депозитите, привлечени от КТБ АД. През периода на актуализация е регистриран и съществен спад в дела на класифицираните експозиции на КТБ АД, като към края на 2013г. техният дял е 1.7% от брутния кредитен портфейл на банката, което е значително под средното ниво за банковата система (23.3%). Въпреки отчетеното подобрение на показателите за качество на активите, БАКР е отчела като рисков фактор концентрацията на кредитния портфейл и по-бързото му нарастване в сравнение с темповете за банковата система. От друга страна Агенцията отчита, че концентрацията кореспондира със стратегическата насоченост на КТБ АД към големи корпоративни клиенти, както и че диверсификацията на кредитния портфейл по отрасли е относително добра. В доклада на Агенцията е посочено, че през анализирания период нетната печалба на КТБ АД бележи годишен ръст от 25.9% и въпреки, че показателят за възвращаемост на активите леко се снижава (поради по-бързото нарастване на активите), неговата стойност (1.12%) остава значително по-висока от средната за системата. През 2013г. КТБ АД се придвижва от 6-то до 4-то място по размер на активите, 5-то място по размер на кредитния портфейл и 4-то място по размер на привлечените депозити.
        Точно .

Ето и един добър сигнал

http://www.infostock.bg/infostock/co...inansov-resurs

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
          Ето едно мнение което казва едно към едно ситуацията в КТБ

http://www.faktor.bg/ikonomika/bizne...ata-v-ktb.html

Другото са само приказки .
          Дали?

Roumen Galabinov

преди 21 часа · Sofia ·

На 26 май 2014г. „БАКР – Агенция за кредитен рейтинг” АД (БАКР, Агенцията) потвърди дългосрочния рейтинг на финансова сила на „Корпоративна търговска банка” АД „ВВ+” (перспектива: стабилна) и краткосрочен рейтинг „В”. В доклада си БАКР отчита, че през 2013г. КТБ АД извърши успешно увеличение на акционерния капитал, чрез емитиране на нова емисия акции. Изпреварващият ръст на собствения капитал (34.8% за 2013г.) спрямо този на активите (19.6% за 2013г.) е довел до намаляване на нивата на ливъридж (общо активи / собствен капитал) и увеличаване на общата капиталова адекватност. Агенцията отбелязва, че в резултат на подобряване на диверсификацията на депозитната база на КТБ АД, съществено намалява рискът от концентрация. Към края на 2013г. депозитите на граждани и домакинства заемат най-голям относителен дял (73.2%) в общата сума на депозитите, привлечени от КТБ АД. През периода на актуализация е регистриран и съществен спад в дела на класифицираните експозиции на КТБ АД, като към края на 2013г. техният дял е 1.7% от брутния кредитен портфейл на банката, което е значително под средното ниво за банковата система (23.3%). Въпреки отчетеното подобрение на показателите за качество на активите, БАКР е отчела като рисков фактор концентрацията на кредитния портфейл и по-бързото му нарастване в сравнение с темповете за банковата система. От друга страна Агенцията отчита, че концентрацията кореспондира със стратегическата насоченост на КТБ АД към големи корпоративни клиенти, както и че диверсификацията на кредитния портфейл по отрасли е относително добра. В доклада на Агенцията е посочено, че през анализирания период нетната печалба на КТБ АД бележи годишен ръст от 25.9% и въпреки, че показателят за възвращаемост на активите леко се снижава (поради по-бързото нарастване на активите), неговата стойност (1.12%) остава значително по-висока от средната за системата. През 2013г. КТБ АД се придвижва от 6-то до 4-то място по размер на активите, 5-то място по размер на кредитния портфейл и 4-то място по размер на привлечените депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Защо не я подкрепиха досега!? Нали самите управляващи КТБ потърсиха БНБ да ги спасява? Защо не потърсиха акционерите си - оманци, руснаци!? Ти вярваш ли че ако тази банка след месец отвори като частна ще има и грам доверие в нея. Че от тия милиарди депозити някой ще остави и 1 лев там!? Аз не вярвам!
            Ликвидност не се прави от днес за утре! Едва ли и друга българска банка (освен тези със стабилен и ликвиден чужд собственик) би издържала на такава масирана медийна атака повече от седмица. Банките привличат краткосрочни ресурси и раздават дългосрочни заеми и е нормално да изпаднат в ликвидна криза ако всички депозитари изведнъж искат да си извадят парите.

Събитията с КТБ се развиха буквално за 4-5 дни и не е изобщо нереалистично собствениците на банката ако имат 2-3 месеца на разположение да извадят ликвидност с която да спасят банката. Големият въпрос е защо никой не иска да им я даде тази възможност и вярни ли са слуховете, че държавата вместо да помогне на банката сама е предизвикала кризата с теглене на депозити?

Коментар

• Ето едно мнение което казва едно към едно ситуацията в КТБ

http://www.faktor.bg/ikonomika/bizne...ata-v-ktb.html

Другото са само приказки .

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                .... Реално излиза че банката няма собствен капитал предполагам и затова и досегашните акционери нищо няма да получат по последния сценарий.
                Това могат да бъдат само предположения. Към настоящият момент квесторите ще оценяват състоянието на двете банки, а дали то е такова или онакова може само да се гадае и съответно да се гадае и какви точно ще са нужните за подкрепата им действия.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Национализацията ще е кражба, ако не дадат на сегашните акционери възможност да спасят банката! Представители на фонда на Оман днес ще са в София да преговарят за спасяването на банката, но по всички официални съобщения е видимо, че такава възможност не се обсъжда и решението е да отнемат собствеността на сегашните акционери

ВТБ и Оман са с 40 % общо.
                  Който и да седи зад тях при това в червено при последна цена на акция 78.05 ще трябва да се простят със 105 млн. евро. Пари за семки, но не съвсем.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Изумен съм как с лека ръка БНБ хвърли в пространството план, който според мен би трябвало да бъде най-най-последен вариант при положение, че никой от сегашните акционери не изяви желание да подкрепи банката или да я продаде на друг ...

За мен това, което се случи в последните дни е капитулация на държавата пред ДС мафията. ББР и Фонда се включват услужливо точно в момента, в който би трябвало 150% от услията да са за търсене на частно финансиране и подкрепа за КТБ, която си е една частна банка....

Нямам думи да опиша колко съм бесен от ситуацията, но за съжаление не виждам светлина в края на тунела, защото и мутрата Бойко осигуряваше (срешу заплащане) комфорт на прасето и мустака да станат толкова големи, че да им отеснее държавата. А в момента парите на прасето и майка му са при Цветелина и ББР...

Орешарски (а защо не и Цацаров) трябва да си вървят.
                    Как стана така, че в рамките на седмица :
                    - прокуратурата направи акция в стил Флоров - Цветанов
                    - 'излезе' новината за раследването
                    - жълтите медии блъскаха материали в синхрон
                    - ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ под контрола на Орешарски (уж) започнаха да се изтеглят като за последно от банката
                    - БНБ влезе
                    - БНБ реши да вземе банката с подкрепата на ББР...само дето всичко е инфилтирано с хора сетете се на кой....

Ако Държавните пари бяха седели мирни... проблем нямаше да има... Орешарски и оня с овчото име и физиономия трябва моментално да се махат. Не ме интересува колко са умни факт е, че са едни слуги на Доган и ДС мафията.

Както е тръгнало направо да свикваме ВНС и да сменяме формата на държавно упраление Пеевски Цар
                    поздрави
                    Берти бъди търпелив.Рано или късно ще разберем кой какво е правил.Ще е интересно да научим кой си е изтеглил парите и в какви размери?А като разберем кои са новите собственици всичко ще се изясни.Аз искам да знам и коя банка в момента обслужва прасчо.Искам да знам кой е тоя идиот дето го е приел.Ако някой знае да каже.Досега излезе информация за Цветелнина Бориславова и Банката за развитие но не знам дали е вярна.Щото ако Бориславова го е финансирала това ще отвори очите на много хора кой и какъв е Бойко Борисов.Щото той назначи свинята Цоцоркин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Преценил съм си риска, бъди сигурен. И не мисли че злорадствам. От данданията - КТБ и аз го отнасям на БФБ-то, макар и косвено. Просто изложих и друга гледна точка, която е мнооого вероятна - Собствения капитал да е напрактика отрицателен!
                      Така е Батя, това е най-вероятния сценарий, не може да имаш в пъти по-малко лоши кредити отколкото 30 други банки, не вярвам че това е най-невероятно добрата банка, по-скоро има друго и сега виждаме че е било точно така. Реално излиза че банката няма собствен капитал предполагам и затова и досегашните акционери нищо няма да получат по последния сценарий.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Ако си мисля това ......за национализацията......без пари държавата ще прибере полувин държава....
                        не е препоръка.....
                        е и..после като го продаде на безценица или предоговори креидите на ДС на смешен процент...

държавата ако не си разбрал е ЛОШ СТОПАНИН и само имащите интерес от кражби продължавата да ви лъжат, че това може да се промени....като едни дето щяха да реиндустриализират с наши пари..химко примерно...
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Национализацията ще е кражба, ако не дадат на сегашните акционери възможност да спасят банката! Представители на фонда на Оман днес ще са в София да преговарят за спасяването на банката, но по всички официални съобщения е видимо, че такава възможност не се обсъжда и решението е да отнемат собствеността на сегашните акционери Вероятно целта на целия цирк беше точно това
                          Защо не я подкрепиха досега!? Нали самите управляващи КТБ потърсиха БНБ да ги спасява? Защо не потърсиха акционерите си - оманци, руснаци!? Ти вярваш ли че ако тази банка след месец отвори като частна ще има и грам доверие в нея. Че от тия милиарди депозити някой ще остави и 1 лев там!? Аз не вярвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Батя, не се ли сещаш, че ако Хим групата му бе влезнала в полезрението или влезне, ще се чудиш как да излизаш с твоите артии
                            Въпросът е принципен, а не за Мустака, този или онзи!

Не е казал цък - не си/ сме отишли в кофите!!!
                            Преценил съм си риска, бъди сигурен. И не мисли че злорадствам. От данданията - КТБ и аз го отнасям на БФБ-то, макар и косвено. Просто изложих и друга гледна точка, която е мнооого вероятна - Собствения капитал да е напрактика отрицателен!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Изумен съм как с лека ръка БНБ хвърли в пространството план, който според мен би трябвало да бъде най-най-последен вариант при положение, че никой от сегашните акционери не изяви желание да подкрепи банката или да я продаде на друг ...

За мен това, което се случи в последните дни е капитулация на държавата пред ДС мафията. ББР и Фонда се включват услужливо точно в момента, в който би трябвало 150% от услията да са за търсене на частно финансиране и подкрепа за КТБ, която си е една частна банка....

Нямам думи да опиша колко съм бесен от ситуацията, но за съжаление не виждам светлина в края на тунела, защото и мутрата Бойко осигуряваше (срешу заплащане) комфорт на прасето и мустака да станат толкова големи, че да им отеснее държавата. А в момента парите на прасето и майка му са при Цветелина и ББР...

- ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ под контрола на Орешарски (уж) започнаха да се изтеглят като за последно от банката
                              - БНБ влезе
                              - БНБ реши да вземе банката с подкрепата на ББР...само дето всичко е инфилтирано с хора сетете се на кой....

Ако Държавните пари бяха седели мирни... проблем нямаше да има... Орешарски и оня с овчото име и физиономия трябва моментално да се махат. Не ме интересува колко са умни факт е, че са едни слуги на Доган и ДС мафията.

поздрави
                              Ако си мисля това ......за национализацията......без пари държавата ще прибере полувин държава....
                              не е препоръка.....

Коментар

Национализацията ще е кражба, ако не дадат на сегашните акционери възможност да спасят банката! Представители на фонда на Оман днес ще са в София да преговарят за спасяването на банката, но по всички официални съобщения е видимо, че такава възможност не се обсъжда и решението е да отнемат собствеността на сегашните акционери Вероятно целта на целия цирк беше точно това

- БНБ влезе

Както е тръгнало направо да свикваме ВНС и да сменяме формата на държавно упраление Пеевски Цар
                                поздрави
                                Last edited by bertram; 23.06.2014, 09:54.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X