If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Преди две години - 150 млн. долара. През SPV. Незнам дали е за увеличение на к-ла. За "подкрепа" предполагам. В отчета към 31.03.2014 имат 198 млн. лв. подчинен дълг.
На тоя боклук Цв.Василев сега трябва със сигурност да му пуснат два в гърдите и едни в челото!Задължително!Честен бизнесмен бил, ама не му се прибира нещо.
[QUOTE=ravnovesie;1059659979]Тази схема изглежда доста позната. Някаква финансова институция дава високи лихви - доста по-високи от средните за пазара. веднага се намират хора които да влагат там парите си. QUOTE]
+1
Именно. Затова рева, че плащат и на негарантираните. Но ... хаос щял да настане, бъркотия в икономиката, работници без заплати и т.н.
И на мен се върти, че бяха емитирали облигации? Или греша?
Преди две години - 150 млн. долара. През SPV. Незнам дали е за увеличение на к-ла. За "подкрепа" предполагам.
В отчета към 31.03.2014 имат 198 млн. лв. подчинен дълг.
Не знам при това състояние на НС, дали изобщо ще минат тези промени в законите.
И второ мисля, че трябват поне 2-3 седмици по процедура за да стана факт като промени в закона. А 21 юли е след 10 дни???????????
При желание няма проблем, има си механизми в НС, след това извънреден ДВ и готово.
Тази схема изглежда доста позната. Някаква финансова институция дава високи лихви - доста по-високи от средните за пазара. веднага се намират хора които да влагат там парите си. Институцията плаща лихви но само до като парите се увеличават. Като се почне разследване и съответно желание за теглене на парите и собственика на институцията взима парите и изчезва даже и без "Сбогом и благодаря за рибата"
Разликата в случая с тази конкретна пирамида - защото това си е пирамида от всякъде е че БНБ им е дала правото да се наричат банка и с това е застанала зад нея. А сега БНБ се правят на ни лук яли ни лук мирисали и как не можело било да знаят че това е пирамида. Ами те какво правят там и за какво си получават заплатите след като всъщност точно това им е работата. Да следят дали тези на които са дали правото да се наричат "банка" са наистина банка или пирамида.
Без да са гласувани нямат основание да одържавят Креди Агрикол - резултатите от докладите са положителни за нея. А всъщност именно това одържавяване е в основата на целия план.
Не знам при това състояние на НС, дали изобщо ще минат тези промени в законите.
И второ мисля, че трябват поне 2-3 седмици по процедура за да стана факт като промени в закона. А 21 юли е след 10 дни???????????
В крайна сметка ако всичко това се докаже в едно наказателно дело (което ще бъде и най-голямото може би от както има правосъдие в България) това ще е чудовищна кражба.За съжаление българския закон предвижда за длъжностно присвояване от 10 до 20 години лишаване от свобода.Доколкото знам Медоф е осъден над 100 години да лежи.
Абе за 20 години бая неща могат да се случат у затворо.10на пъти ще се ожениш
В крайна сметка ако всичко това се докаже в едно наказателно дело (което ще бъде и най-голямото може би от както има правосъдие в България) това ще е чудовищна кражба.За съжаление българския закон предвижда за длъжностно присвояване от 10 до 20 години лишаване от свобода.Доколкото знам Медоф е осъден над 100 години да лежи.
Трейдер виж сега,
когато раздаваш кредити на държавни фирми, които се източват с пари на данъкоплатеца, понятието риск престава да има смисъла, който обикновено се влага в учебниците по финанси.
За другото си прав. Все пак, след като става дума за криминални действия от особено високо ниво, явно продължили години наред, няма как да си получил просветление "четейки между редовете".
Коментар