If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Айде Играчи! Групата вече е отворена - всеки може да я види!
Целта е да се съберем 1000 човека. Понеделник, Часът е 17:30, за да могат и хората, които са на работа да могат и те да дойдат! Аз съм там, дайте всички да отидем и да изкажем исканията си пред БНБ!!!! Протест с цел незабавното отваряне на КТБ https://www.facebook.com/events/326019744228523/
Така е, не ни дадоха парите - за това айде на протест... докато ни ги дадат
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Айде Играчи! Групата вече е отворена - всеки може да я види!
Целта е да се съберем 1000 човека. Понеделник, Часът е 17:30, за да могат и хората, които са на работа да могат и те да дойдат! Аз съм там, дайте всички да отидем и да изкажем исканията си пред БНБ!!!! Протест с цел незабавното отваряне на КТБ https://www.facebook.com/events/326019744228523/
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Разбира се не може да има никаква прилика между нашите и исландците, но няма нито един банкер в затвора в Исландия. Исландците просто си плащат дълговете натрупани от техни и руски олигарси които ползваха Исландия за база и това е. Нищо повече, въпреки големите приказки. И не са отказали да плащат на МВФ, а отказаха да поемат гаранция освен за своите пари и за тия на холандски и шотландски общини които бяха вложили парите си в Исландия. Тоест - Исландия пое върху населението си дълговете на местните оглигарси и банкери, но отказа да поеме тия на общините извън страната. Това е все едно да поемем дълговете на Пеевски, а да откажем да платим тия на оня нещастен французин наврял от простотия парите си в КТБ. То не че в момента и тук не става така - дребните вложители и фирми го духат, защото държавата първо иска да спаси парите на своите хора от властта. Както казва Бил Гейтс, света не е справедлив и е наивно да очакваме, че ще е такъв. Късмета на Исландия е, че има доста суровини за разработване които в момента изнасят за да си плащат дълговете и реално имат почти безплатен източник на енергия, за някакви производства. Имотния балон в Норвегия и Швеция също ги държи сравнително добре. Но е истина, че ако това което се бе случило там се случи тук, то половината българска нация ще пукне край казаните дори без да изпсува по веднъж.
Партенка Пресконференция на хора, от които нищо не зависи и никой за нищо не ги пита, поне относно КТБ.
Правят си PR някои хора
За съжаление си прав, поне относно това че от тях нищо не зависи Иначе тези и знаят как, а и могат, да оправят нещата с по...как го нарече омбудсмана..."по творчески/гъвкав подход".
Ама пусто лошо време да се случи тази работа-без работещо НС говньора на Българската Наемна Банда (АКА БНБ) се прави на най голЕмия пазвантин на закона, и изстисква като лимон КТБ максималните 6 месеца, по закон.
Ама нямало правова възможност на преводи от КТБ в периода на специалния надзор?!? Ама квесторите преведоха 30 млн' депозирани в КТБ на Гаранционния фонд, нали? Значи за едни може, а за други не може
Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
От отчета на ПИБ и промените там изглежда че не са в стабилното състояние в което бяха преди кризата да започне и това е нормално. Какво обаче ще стане тепърва ще има да гледаме според мен проблема не е само КТБ а цялата банкова система но това си е лично и само мое мнение. Освен цялата банкова система имаме други проблеми за който става ясно от служебното правителство:
1. Не изпълнение на приходната част на Бюджет 2014.
2. Спрени европрограми без да има от къде да се вземат 100 милиона евро за да се пуснат тези програми.
3. Помощ за банките която не е ясно в какви размери и как е ползвана.
4. Проблемите в здравната система.
Изобщо прекалено много фактори ми изглеждат като да сме фалирали доста сериозно прибавете към това и не изплатените облигации на КТБ което неминуемо ще доведе до понижаване кредитният рейтинг не само на КТБ но и на България и може да си представите че ни чака доста тегава зима.
От отчета на ПИБ и промените там изглежда че не са в стабилното състояние в което бяха преди кризата да започне и това е нормално. Какво обаче ще стане тепърва ще има да гледаме според мен проблема не е само КТБ а цялата банкова система но това си е лично и само мое мнение. Освен цялата банкова система имаме други проблеми за който става ясно от служебното правителство:
2. Спрени европрограми без да има от къде да се вземат 100 милиона евро за да се пуснат тези програми.
Изобщо прекалено много фактори ми изглеждат като да сме фалирали доста сериозно прибавете към това и не изплатените облигации на КТБ което неминуемо ще доведе до понижаване кредитният рейтинг не само на КТБ но и на България и може да си представите че ни чака доста тегава зима.
Единствената реална опасност за банковата система и за държавата са паникьори като теб, на които разни вредни фактори им палят фитилите
По принцип е така.
Но историята го е доказала, че всеки индивид, дори и Батман и Супермен ще бъдат отнесени като домат от куцо пиле от една единна група
Мен това ми е идеята - трябва да осъзнаем, че трябва да имаме обществено съзнание. Иначе наистина човек е малко тъп да си сложи всичко в една банка, но пак е негов избор и не бива го укоряваме - пак парите са негови.
Все едно сега да обвиняваме жителите на Мизия, че са идиоти да си построят къщи на такова ниско място. В случая, както и с КТБ не са виновни те, а други и трябва да се обединим и да търсим вината във виновните.
Защото когато сме разединени, ще ни преебат един по един...
Ама кои са тези "те" бе пич? Някакви имагинерни. И заедно и по отделно, ше ни преебат това е. ОК, дай кажи ако утре щурмуваме БНБ и пребием Искров като истински мъже, кво ще стане? Ще си получиш парите или? Не става тая така. Кажи ми кой протест е довел до нещо позитивно?
Аз лично виждам смисъл единствено в протест за сваляне на правителството и предсрочни избори.
Е тука някой ми обяснява как ако били гърците щели да им.. мамата. Ми е миналата година нали почнаха да стрелят полицаите, размирици в Атина, палежи И КВО?
Сега, аз разбирам, преебават те, виждаш го, виждаш че няма какво да направиш и ти иде да виеш от безсилие и да пребиеш някого, ама няма нищо умно или мъжко в това.
„България поема ангажимента да предостави на ЕК индивидуални планове за преструктуриране или ликвидация на банките, възползвали се от мерките, в рамките на два месеца след намесата“, гласи още писмото на ЕК. В такъв случай, ако действително само ПИБ е получила финансовата подкрепа, то до края на август или началото на септември трезорът ще трябва да излезе с план за преструктуриране на дейността."
ОПАААА у мен напира един въпрос в брой ли да тегла ?
Някои наричат глупостта мъжество, но тя си е глупост. Няма мъжество в достойната смърт, мъжеството е в победата. Няма нищо мъжествено в това, да тръгнеш със сабя срещу танк. Много по-мъжествено е да изградиш защитен земен вал или противотанков окол и да ги биеш
А... който е глупав, винаги ще бъде роб, независимо че ще търпи да го бият и ще се мисли за мъж
По принцип е така.
Но историята го е доказала, че всеки индивид, дори и Батман и Супермен ще бъдат отнесени като домат от куцо пиле от една единна група
Мен това ми е идеята - трябва да осъзнаем, че трябва да имаме обществено съзнание. Иначе наистина човек е малко тъп да си сложи всичко в една банка, но пак е негов избор и не бива го укоряваме - пак парите са негови.
Все едно сега да обвиняваме жителите на Мизия, че са идиоти да си построят къщи на такова ниско място. В случая, както и с КТБ не са виновни те, а други и трябва да се обединим и да търсим вината във виновните.
Защото когато сме разединени, ще ни преебат един по един...
То и в БГ много от парите на хората през годините на прехода заминаха в рая, но никакви поуки не сме си взели...
В Исландия хората се организират и помитат банкавите бандити, судят ги, създават си нови закони, теглят майната на МВФ и банките от ситито......
Разбира се не може да има никаква прилика между нашите и исландците, но няма нито един банкер в затвора в Исландия. Исландците просто си плащат дълговете натрупани от техни и руски олигарси които ползваха Исландия за база и това е. Нищо повече, въпреки големите приказки. И не са отказали да плащат на МВФ, а отказаха да поемат гаранция освен за своите пари и за тия на холандски и шотландски общини които бяха вложили парите си в Исландия. Тоест - Исландия пое върху населението си дълговете на местните оглигарси и банкери, но отказа да поеме тия на общините извън страната. Това е все едно да поемем дълговете на Пеевски, а да откажем да платим тия на оня нещастен французин наврял от простотия парите си в КТБ. То не че в момента и тук не става така - дребните вложители и фирми го духат, защото държавата първо иска да спаси парите на своите хора от властта. Както казва Бил Гейтс, света не е справедлив и е наивно да очакваме, че ще е такъв. Късмета на Исландия е, че има доста суровини за разработване които в момента изнасят за да си плащат дълговете и реално имат почти безплатен източник на енергия, за някакви производства. Имотния балон в Норвегия и Швеция също ги държи сравнително добре. Но е истина, че ако това което се бе случило там се случи тук, то половината българска нация ще пукне край казаните дори без да изпсува по веднъж.
Коментар