IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• потвръждавам, че и да платиш глобите седят ..
    и по лошо .. преди време отивам в кат и искам документ, за това какви нарушения имам ..
    имам ли нямам ли платени ли са и т.н. за 5 години назад

и ми дават такъв документ официален ..
    в който пише, че имам некви по 20 лева две платени ..
    два месеца по късно отивам да получа документ от кат ..
    и ми отказват да ме обслужат .. защото не съм си платил глоба 205 лева ..
    от преди 3 години .. за която не съм бил информиран .. по никакъв начин ..
    нито мога да жаля вече .. нито нищо ..
    правя проверка каква е тая глоба и се оказва, че камера ме е снимала и съм превишил скорост .. обаче снимката незнайно как я няма
    и си платих като поп 205 лева .. .
    иначе не ми дават документа който ми трябва ..

такова е положението у нас .. ужасен ужас е всичко
    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Аз имам една такава платена глоба от 2007 г. и се оказа, че в системата на НАП стои като неплатена. Точно като го установих излязоха и тези статии. Подозирам, че някой е откраднал парите. Разбира се, не пазя толкова стари документи за доказателство.
      Тогава се разкарвах до КАТ, за да платя.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        То да бяха само глобите Аз имам 2 ревизии и едно съдебно решение, а данъците ми още си стоят при кифлите в данъчното
        Спокойно, при мен един от НИ се води в повече от един квартал, и на всяко местни данъци и такси си му бичат данъци. От сума ти години се разпрсяваме, аме все едно говориш на БНБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
          Ти не знаеш ли, че доста хора са си платили глоби за превишена скорост, но в системата на МВР фигурират като неплатени? Преди време имаше статии по въпроса.
          То да бяха само глобите Аз имам 2 ревизии и едно съдебно решение, а данъците ми още си стоят при кифлите в данъчното

Коментар

• Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
            Е каква е разликата? Все едни държавни пари се дават.
            Дори при ДДС_то парите реално не са държавни, а са на фирмите, които са ги платили вече и просто трябва да им бъдат върнати.
            А тук, парите които ще се дават май ще са си държавни.
            Колега, спри се с тези бисери, моля те. Седни, помисли, прочети някой друг закон, консултирай се с юристи, ако искаш.

Коментар

А като идея, докато има пари за връщане, защо НАП освен проверките, не извърши и прихващания на всякакви глоби и други вземания спрямо субектите? Ето начин да се съберат глоби за превишена скорост например.
              Ти не знаеш ли, че доста хора са си платили глоби за превишена скорост, но в системата на МВР фигурират като неплатени? Преди време имаше статии по въпроса.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Дори при ДДС_то парите реално не са държавни, а са на фирмите, които са ги платили вече и просто трябва да им бъдат върнати.
                Абе, ревизии, глупости.... Направо национализирайте всичко И който успял да хване терминала - хванал. Ще си живеете с циганите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Е, каква е разликата? И данъчни и БНБ те мотат по 5 месеца
                  Хахаха... бнб-ТУ може и повече като гледам

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Абе, ти изплащането на депозити от ФГВБ го сравняваш с възстановяване на ДДС ли ?!?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Абе, ти изплащането на депозити от ФГВБ го сравняваш с възстановяване на ДДС ли ?!?!?!
                      Е, каква е разликата? И данъчни и БНБ те мотат по 5 месеца

Коментар

Абе аз съм чувал, а ти да си чувал НАП да възстановяват ДДС без да извършат данъчна проверка на субекта? Аз не съм, освен разбира се за богоизбрани фирми. Къде ти е тук презумпцията за невинност?
                        А като идея, докато има пари за връщане, защо НАП освен проверките, не извърши и прихващания на всякакви глоби и други вземания спрямо субектите? Ето начин да се съберат глоби за превишена скорост например.

Коментар

• Първоначално изпратено от baj Joro Разгледай мнение
                          ти за презумпция за невинност чувал ли си ?!? Първо се връщат парите, а проверките после, и ако НАП докаже нещо да си търси парите. Откъде ги мислите тия щуротии...
                          Абе аз съм чувал, а ти да си чувал НАП да възстановяват ДДС без да извършат данъчна проверка на субекта? Аз не съм, освен разбира се за богоизбрани фирми. Къде ти е тук презумпцията за невинност?

Коментар

• Първоначално изпратено от baj Joro Разгледай мнение
                            ти за презумпция за невинност чувал ли си ?!? Първо се връщат парите, а проверките после, и ако НАП докаже нещо да си търси парите. Откъде ги мислите тия щуротии...
                            Данъчните проверки трябва да се забранят по принцип, до момента в който данъчните не носят никаква отговорност за извършените от тях констатации при извършена проверка.

Коментар

Добре, като ЕК иска да се премине на следваща стъпка за връщане на гарантираните депозити.
                              Но то да става след пълна данъчна ревизия и проверка на доходите на хората с депозити които ще се връщат от фонда. Първо НАП проверява данъците които са платили и дали доходите са реални или на черно. После парите на тези с реални доходи и платени данъци се връщат, а на останалите след като докажат произхода на средствата си и платят данъците които не са платили. Така от една страна ще спадне сумата която трябва да се отдели за разплащане, от друга ще се разсрочи във времето, за да може държавата ни да си го позволи. А и така е справедливо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                                Хем не ти е ясно, хем продължаваш да плещиш. Безсмислено е да се спори с такива като тебе. Трябва наистина да ти национализират депозита в КТБ-У и да го разпределят на другите, за да разбереш за какво става дума...
                                Точно пък мой депозит в КТБ ще национализират ама когато цъфнат налъмите.

Коментар

Working...
                                X