IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еврокомисията вече е информирала БНБ, че следи много внимателно ситуацията с КТБ и дали българските власти действат така, че да бъдат изплатени на гражданите дължимите им по закон суми, съобщи Росен Плевнелиев по време на политическите консултации по повод актуализацията на бюджета за 2014 г.

Брюксел е предупредил, че ако България не вземе мерки, това означава проблем не само за тази банка, но и европейски проблем.

"Очакваме към 15 октомври БНБ да каже ясно по кой вариант тръгваме. Вариант 1 - ликвидация, вариант 2 - оздравяване. Законът е ясен. Нов закон няма да има и аз мисля, че това беше едно правилно решение, което вие взехте. Но какво правим тогава, когато на 15 октомври е възможно да стане ясно, че няма възможност да се оздрави. Ние си пожелаваме оздравяване на тази банка, искаме. Но, ако дупката е прекалено голяма, което е възможен сценарий, трябва да има вариант ликвидация. Двадесет дни по-късно ние трябва да започнем да покриваме на българските граждани до 100 хил. евро - обещаните и гарантирани влогове. Категорично искам да заявя, че много от вас, както и синдикалните и работодателски организации, категорично се противопоставиха за изплащане на сумите над 100 хил. евро и това няма как да се случи", каза Плевнелиев.

"Затова вярвам, че предвиждането на мерки и съответно ресурс, за да можем всички да поемем възможни рискове, да спим спокойно, да спазим европейските директиви и правила, е важно, за да може България да покаже, че е един отговорен и достоен член на Европейския съюз и най-вече към българските данъкоплатци, които трябва да бъдат спокойни. Знаете, че стотици хиляди обикновени, честни данъкоплатци, имат сметки в тази банка, както и много предприятия и фирми", каза Плевнелиев и призова партиите да подкрепят актуализация на бюджета и да дадат възможност служебното правителство да може да тегли заеми.

Коментар

• до IVANOFFF

Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
      Кажи ми според теб ние като вложотели в КТБ най простите и алчни ли сме които ще операт пешкира или цирка тепърва започва?
      \

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
        Абсолютно си прав, че сме като маймуни.Нищо няма да ни върнат от заграбеното а само ни успокояват с някакви дати.И няколко трола, които ни успокояват.
        Кажи ми според теб ние като вложотели в КТБ най простите и алчни ли сме които ще операт пешкира или цирка тепърва започва?

Коментар

• Киг, моля, спри да отговаряш -не ми се четат цели страници с безмислени философо-филологически "анализи"......

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
            Това че си ограничен го показваш във всеки пост сам ти, и следователно няма нужда аз да давам диагноза, след като ти го споделяш непрестанно:

"Така като чета какво пишеш ми се струва,че даже ти самия не знаеш какво искаш да кажеш."
            "от последните ти постове,които са дълги,но безмислени не прочетох нищо умно."

Това се чудя как да го коментирам:

"отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой."

- като абсолютна глупост, че загуба от 15% не е загуба! Или, че относително малката загуба може да се пренебрегне!

Ами ще ти отговоря от друга гледна точка, защото е явно че наистина нищо не разбираш от това което пиша: АЗ ТИ ДАДОХ ПРИМЕРНА хипотеза, която твоя начин на НЕмислене грешно елиминира, като НЕдопуска !!!

Охо, какво имаме после:

"Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените."

- аз очаквах да започнеш да оборваш вероятността да се осъществи тази хипотеза, защитавайки НЕмисленето си, отхвърлящо изобщо допускането на тези хипотеза!

- А какво имаме - НАЛАГАНЕ на ДАЖЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ!

=> ТИ ОТ НЕДОПУСКАНЕ , премина директно КЪМ НАЛАГАНЕ на точно тази възножност, при условие, че това е единия от 2-та варианта на вход в "евро-чакалнята"! И то даже обратния на официално прокламирания от ВСИЧКИ политици!!!

- до тук ти за мен си 100% доказано системен ТРОЛ, спуснат да успокоява МАЙМУНИТЕ докато ги колят!

=> съществуването ти в този форум, за мен е д-во за ЛОШ изход от настоящата ситуация!

Между другото, има още 2 съвпадения доказващи ТЕЗАТА ми:

Датата на появата ти във форума ! - непосредствено преди ЗАТВАРЯНЕТО НА КТБ!

Наложеното още с появяването ти тук успокояване, непосредствено преди ЗАТВАРЯНЕТО НА КТБ!

Спирам да те коментирам!
            Абсолютно си прав, че сме като маймуни.Нищо няма да ни върнат от заграбеното а само ни успокояват с някакви дати.И няколко трола, които ни успокояват.

Коментар

• Това е най хубавия и весел сайт.И да пишете само хубави неща да не ви трият.Бойко Борисов най добрия човек на земята.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                Не ме наричай ограничен,понеже от последните ти постове,които са дълги,но безмислени не прочетох нищо умно.Така че първо разгледай собствения си умствен капацитет преди да поставяш диагнози
                И отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой.Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените.Иначе дотогава ще се плаща и с левове и с евро,навсякъде в държавата.Аз съм го изпитал лично в страна,която прие европейската валута.Така че,когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици.
                Лек ден!
                Това че си ограничен го показваш във всеки пост сам ти, и следователно няма нужда аз да давам диагноза, след като ти го споделяш непрестанно:

"Така като чета какво пишеш ми се струва,че даже ти самия не знаеш какво искаш да кажеш."
                "от последните ти постове,които са дълги,но безмислени не прочетох нищо умно."

Това се чудя как да го коментирам:

"отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой."

- като абсолютна глупост, че загуба от 15% не е загуба! Или, че относително малката загуба може да се пренебрегне!

Ами ще ти отговоря от друга гледна точка, защото е явно че наистина нищо не разбираш от това което пиша: АЗ ТИ ДАДОХ ПРИМЕРНА хипотеза, която твоя начин на НЕмислене грешно елиминира, като НЕдопуска !!!

Охо, какво имаме после:

"Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените."

- аз очаквах да започнеш да оборваш вероятността да се осъществи тази хипотеза, защитавайки НЕмисленето си, отхвърлящо изобщо допускането на тези хипотеза!

- А какво имаме - НАЛАГАНЕ на ДАЖЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ!

=> ТИ ОТ НЕДОПУСКАНЕ , премина директно КЪМ НАЛАГАНЕ на точно тази възножност, при условие, че това е единия от 2-та варианта на вход в "евро-чакалнята"! И то даже обратния на официално прокламирания от ВСИЧКИ политици!!!

- до тук ти за мен си 100% доказано системен ТРОЛ, спуснат да успокоява МАЙМУНИТЕ докато ги колят!

=> съществуването ти в този форум, за мен е д-во за ЛОШ изход от настоящата ситуация!

Между другото, има още 2 съвпадения доказващи ТЕЗАТА ми:

Датата на появата ти във форума ! - непосредствено преди ЗАТВАРЯНЕТО НА КТБ!

Наложеното още с появяването ти тук успокояване, непосредствено преди ЗАТВАРЯНЕТО НА КТБ!

Спирам да те коментирам!
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Това не е отговор на въпроса, а квалификация ползваща аргумент от незнание изграден чрез аргумент на лична недоверчивост:

Сети ли се, че липсата на д-во за дадено нещо, не е д-во за друго нещо? и от това, че ти поради лична недоверчивост /генерирана от лична ограниченост/, не можеш да ме разбереш, не следва, че ДРУГА ТЕЗА е вярна!

Ами ако ти наричаш мисленето философстване, то няма как да ти обясня каквото и да е без мислене!

Но като за теб, имам един лесно смилаем пример (с по-висока вероятност на "случване"):

Ако влезнем в чакалнята на еврозоната, към която вече има явни индикатори че се стремим официално, ПРИ НЕФИКСИРАН КУРС на лева към еврото, то имаме разрешено допустимо отклонение на курса от +/- 15%!

=> Влизането в чакалнята на еврозоната при нефиксиран курс, е една от възможностите без да пада борда да се промени курса лев/евро!

Не ме наричай ограничен,понеже от последните ти постове,които са дълги,но безмислени не прочетох нищо съществено.Така че първо разгледай собствения си умствен капацитет преди да поставяш диагнози
                  И отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой.Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените.Иначе дотогава ще се плаща и с левове и с евро,навсякъде в държавата.Аз съм го изпитал лично в страна,която прие европейската валута.Така че,когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици.
                  Лек ден!
                  Last edited by kig36; 02.08.2014, 15:47.
                  Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Мисля,че ти отговорих ясно и точно на въпроса
                    Това не е отговор на въпроса, а квалификация ползваща аргумент от незнание изграден чрез аргумент на лична недоверчивост:

Сети ли се, че липсата на д-во за дадено нещо, не е д-во за друго нещо? и от това, че ти поради лична недоверчивост /генерирана от лична ограниченост/, не можеш да ме разбереш, не следва, че ДРУГА ТЕЗА е вярна!

Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    сега отговори ти на моя,за да не го задавам за трети път.Ако имаш аргументи разбира се,няма нужда от филосовстване.
                    Те големите такива отдавна са измрели
                    Ами ако ти наричаш мисленето философстване, то няма как да ти обясня каквото и да е без мислене!

Но като за теб, имам един лесно смилаем пример (с по-висока вероятност на "случване"):

Ако влезнем в чакалнята на еврозоната, към която вече има явни индикатори че се стремим официално, ПРИ НЕФИКСИРАН КУРС на лева към еврото, то имаме разрешено допустимо отклонение на курса от +/- 15%!

=> Влизането в чакалнята на еврозоната при нефиксиран курс, е една от възможностите без да пада борда да се промени курса лев/евро!

Коментар

• Кой?" диктува на прокуратурата
                      01.08.2014 21:58 в-к ''Банкеръ''

Да каниш някой да спасява пострадалите от катастрофа с национални измерения, а в същото време да правиш всичко възможно той да не дойде, е най-точното описание на случващото се с Корпоративна търговска банка (КТБ)към днешна дата. Тъкмо когато БНБ прие доклада на квесторите за текущото състояние на поставената под специален надзор частна банка, прокуратурата се активира с действия срещу мажоритарния й собственик Цветан Василев. Някои елементарни съпоставки за пореден път правят очевидна съшитата с бели конци схема за планомерен удар, целящ отстраняването на Василев от сегашните му позиции - на всяка цена. Цена, която обаче ще плащат вложители и данъкоплатци.

Гузното мълчание на прокуратурата напоследък се оказа измамно. В продължение на няколко поредни дни определени медии подгряват публиката с неофициална информация, че е повдигнато обвинение срещу банкера. Но хората на Цацаров мълчат като комунисти на разпит.

Първия фишек изстреля австрийският "Дер Щандарт" с новината, че на Цветан Василев е връчен обвинителен акт. Очевидно става въпрос за непознаване на процесуалните правила у нас, защото обвинителният акт не се връчва на разследвания в началото на разследването, а се внася след неговия край в съда. Според въпросните непотвърдени информации документът е бил връчен на адвокат на банкера. В този случай възможното обяснение за станалото е, че е предявено обвинение - но не лично на Василев, а чрез защитниците му.

Очевидно българската прокуратура смята, че всички тези действия не представляват интерес за обществото. Или пък мисли, че по този начин тушира напрежението и стабилизира положението на засегнатите. Единственото обяснение, което чухме от неин представител, е нелепо - заради следствената тайна държавното обвинение засега нямало да коментира нищо. Именно прокуратурата е господарят на досъдебното производство и нейна е преценката кога и какво да бъде оповестено.

Друг е въпросът, че ако с няколко думи бъде съобщено за повдигнато обвинение, това няма да представлява разкриване на следствена тайна. Изглежда обаче, целта е именно тази - мажоритарният собственик на КТБ да бъде удрян от разстояние, чрез информации в специално селектирани сайтчета. И да бъде държан далеч, за да не може да контролира собствеността си и да наблюдава действията на своите противници.

Ударите през медиите продължиха с информацията, че е издадена и европейска заповед за арест на Цветан Василев, след като той не бил открит на никой от посочените адреси в България. (А от края на седмицата се говори, че ще бъде пусната червена бюлетина за издирването му от Интерпол.) Това би трябвало да значи, че има развитие на разследването, но прокуратурата отново потъна в мълчание.

По-нататък: ако бъде потвърдено, че е повдигнато обвинение, ще трябва да се посочи и текстът в Наказателния кодекс, на който то се основава. Ако се съди по твърде несъстоятелните обвинения досега срещу четиримата служители на КТБ и от данните на квесторите за доброто състояние на банката, новите действия на прокуратурата ще са поредният й автогол.

Във всеки случай действията на държавното обвинение изглеждат поразително добре съобразени с междинния доклад на квесторите, чието оповестяване не беше обявено предварително. С него се дава заявка основните акционери в КТБ да бъдат поканени да направят необходимото за оздравяването на банката, но е очевидно, че мажоритарният собственик няма как да направи това, ако бъде тероризиран по този начин. В същото време друг от акционерите - ВТБ-Капитал, попадна под ударите на американските санкции заради украинската криза.

Не е ли крайно време прокуратурата да обърне взор (и не само) към онези, които разклатиха банката в отсъствието на мажоритарния й акционер. И да намери отговор на въпроса: кому бе угодно да я разболее, за да се стигне днес до търсене на варианти за оздравяването й?!

Квесторите начертаха перспективи поне до 20 октомври, когато щял да приключи цялостният преглед и оценка на активите на КТБ. С други думи, развръзката се отлага за след парламентарните избори и вероятно ще бъде използван максималният шестмесечен срок на квестурата. Ако през цялото това време прокуратурата продължи да поддържа огъня срещу основния акционер, ще стане безпощадно ясно, че целта на активното мероприятие е "КТБ - без Цветан Василев". Или "Цветан Василев вън от КТБ, за да я лапнем заедно с кредитирания от нея бизнес". Стига дотогава въобще да е останал такъв.
                      http://www.banker.bg/?Channel=3&Cate...Article=501167
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Да'м, безсмислието е истинската причина да не пиша или да го правя изключително рядко!

"Аргумент на личната недоверчивост - твърдение, което, поради това, че някой лично намира предпоставката за малко вероятна или за невероятна, то по неговата логика тази предпоставка не може да бъде вярна. Или обратно - че предпочитаната, но недоказана предпоставка е вярната.

Например: Не мога да обясня или да разбера това, значи то не може да бъде истина."
                        Мисля,че ти отговорих ясно и точно на въпроса,сега отговори ти на моя,за да не го задавам за трети път.Ако имаш аргументи разбира се,няма нужда от филосовстване.
                        Те големите такива отдавна са измрели

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                          Към тези дето свалят борда и курса ставал..незнам си какъв...!!!! Парите за сваляне на борд бяха в КТБ!!! Бойко ги стопира,банката отваря при неговото правителство и както каза президента 1евро-1.95583лв! Това е,пийте си биричката и си харчете еврата или левовете спокойно! Апропо-ЩО НЕ СТЕ НА БУЗЛУЖА!!!!!!!Цени на събора -кебапче-1евро,бира-1евро........споделете и на нас с левовете!
                          Сценарият Бойко спасител на народа и вложителите е посредствен и малко вероятно да събере голяма допълнителна електорална подкрепа за ГЕРБ на изборите. На всеки трезво мислещ е ясно че за ГЕРБ е много удобно да има банкова криза при поредното правителство на БСП и хората да направят аналогия с Жан Виденов. Ако успее планът за грабеж на КТБ естествено възниква въпросът кой ще е купувачът на активите и кой ще ги продава. Ще ги продава този който спечели изборите и допускам че БАКБ ще основен кредитор на купувачите. Мисля, че борбата е за отнемане на енергетиката от БСП.
                          ББ активно говореше за фалит на банки идване на МФ и всякакви апокалиптични сценарии. Беше на аудиенция в САЩ за инструктаж. С действията си постоянно създава управленски вакум, което пречи на взимането на решения и води до допълнителна дестабилизация на държавата.Та на мен повече ми прилича на инициатор и главен участник в кризата, а не на спасител.

Коментар

Така като чета какво пишеш ми се струва,че даже ти самия не знаеш какво искаш да кажеш.
                            ...
                            Хайде със здраве!
                            Да'м, безсмислието е истинската причина да не пиша или да го правя изключително рядко!

"Аргумент на личната недоверчивост - твърдение, което, поради това, че някой лично намира предпоставката за малко вероятна или за невероятна, то по неговата логика тази предпоставка не може да бъде вярна. Или обратно - че предпочитаната, но недоказана предпоставка е вярната.

Например: Не мога да обясня или да разбера това, значи то не може да бъде истина."

Коментар

Не съм разграничен по никакъв начин в обобщението ти за всички "предишни постове"!!

Тук вече аз започвам да чета глупости!

Сложен въпрос ли ти зададох:

"според теб не съществува ли друга възможна промяна без "бутане на борда"?

Защо елиминираш редица възможни хипотези неопределящи се от "бутане на борда", чрез "бутане на борда"??

=> ЗАЩО приемаш, че при НЕбутане на борда, всчико е непроменимо и единствено бутането на борда, може да промени ситуацията?

- ти Манипулираш ли, или наистина пишеш без да можеш да мислиш?
                              Така като чета какво пишеш ми се струва,че даже ти самия не знаеш какво искаш да кажеш.Няма друга възможна промяна,ти мисли,има фиксиран курс,който не може да бъде трепнат.Ситуацията ще се промени единствено само,когато влезем в еврозоната.А по въпроса с манипулациите,всички които пишат небивалици манипулират,аз пиша реално и се стремя да успокоявам.И ми отговори ти на подчертания въпрос.Какви варианти виждаш ти заради една разклатена,но здрава банка най-вероятно?Какви?
                              Хайде със здраве!
                              Last edited by kig36; 02.08.2014, 15:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                                В закона обаче пише според по кой курс се изплащат гарантираните депозити-По курса на деня в който банката е обявена в несъстоятелност. Та ако лева се обезцени (например двойно) преди деня на фалита-за € 100К получаваш 400,000 лв (кръгло). Ако лева се обезцени след деня на обявяването на фалита-получаваш (кръгло) 200,000 лв, които са вече само €50К
                                Я прочети внимателно закона и спри глупостите.По специално за курса

Коментар

Working...
                                X