IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    Не съм визирал теб,те си знаят кои са.
    Не съм разграничен по никакъв начин в обобщението ти за всички "предишни постове"!!

Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    И няма вариант за бутане на борда,заради една банка няма как да стане.Друг е въпроса,ако се срине цялата финансова система,което виждаме,че на практика е невъзможно.Проблема с КТБ ще се реши при новото правителство,това е ясно за всички.Вариантите вече са дъвкани,така че не виждам причините за реване от 7-8 индивида тук по цял ден.Още повече,че никой от тях не е голям вложител.Всеки ден се заричам да не влизам,но пък от друга страна се смея от сърце.Финансови експерти тук бол,правителството викам да го изберем от тук и да приключваме с проблемите на държавата.Сега искам да попитам сериозно:
    Как виждате заради една банка да се срине цялата държава?
    Тук вече аз започвам да чета глупости!

Сложен въпрос ли ти зададох:

"според теб не съществува ли друга възможна промяна без "бутане на борда"?

Защо елиминираш редица възможни хипотези неопределящи се от "бутане на борда", чрез "бутане на борда"??

=> ЗАЩО приемаш, че при НЕбутане на борда, всчико е непроменимо и единствено бутането на борда, може да промени ситуацията?

- ти Манипулираш ли, или наистина пишеш без да можеш да мислиш?
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Ами те и двете световни войни са почнали заради пълни глупости и дреболии ама сринаха половината свят
      В световната история претекста е нещо прекалено малко на пръв поглед, но само на пръв поглед. Не се чете в тази държава, най-вече между редовете
      Last edited by prascho; 02.08.2014, 15:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        Бих бил много доволен, ако ми споделиш каква глупост съм написал, след като и аз имам коментар ВЪВ "последните постове"!

А мога ли да задам един въпрос към теб: Защо разглеждаш всички възможи промени спрямо сегашното положение, единствени чрез хипотезата за "бутане на борда"?

- а според теб не съществува ли друга възможна промяна без "бутане на борда"?
        Не съм визирал теб,те си знаят кои са.И няма вариант за бутане на борда,заради една банка няма как да стане.Друг е въпроса,ако се срине цялата финансова система,което виждаме,че на практика е невъзможно.Проблема с КТБ ще се реши при новото правителство,това е ясно за всички.Вариантите вече са дъвкани,така че не виждам причините за реване от 7-8 индивида тук по цял ден.Още повече,че никой от тях не е голям вложител.Всеки ден се заричам да не влизам,но пък от друга страна се смея от сърце.Финансови експерти тук бол,правителството викам да го изберем от тук и да приключваме с проблемите на държавата.Сега искам да попитам сериозно:
        Как виждате заради една банка да се срине цялата държава?
        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Колко глупости прочетох в последните постове не е истина
          Може ли такова нещо...реев,рееев,реееев,олелеее майкооо
          Много информирани хора,много чудо.
          Между другото изкупувам депозити на всички сълзливи съфорумници.Плащам в биткойни и злато,който е заинтересован да пише на лични(след като Ви се оправят очите от реване и възвърнете способността си за четене, разбира се)
          На курс 1 към 5,пак ще сте напред двойно,след като бутнете борда.
          Бих бил много доволен, ако ми споделиш каква глупост съм написал, след като и аз имам коментар ВЪВ "последните постове"!

А мога ли да задам един въпрос към теб: Защо разглеждаш всички възможи промени спрямо сегашното положение, единствени чрез хипотезата за "бутане на борда"?

- а според теб не съществува ли друга възможна промяна без "бутане на борда"?

Коментар

• Колко глупости прочетох в последните постове не е истина
            Може ли такова нещо...реев,рееев,реееев,олелеее майкооо
            Много информирани хора,много чудо.
            Между другото изкупувам депозити на всички сълзливи съфорумници.Плащам в биткойни и злато,който е заинтересован да пише на лични(след като Ви се оправят очите от реване и възвърнете способността си за четене, разбира се)
            На курс 1 към 5,пак ще сте напред двойно,след като бутнете борда.
            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Към тези дето свалят борда и курса ставал..незнам си какъв...!!!! Парите за сваляне на борд бяха в КТБ!!! Бойко ги стопира,банката отваря при неговото правителство и както каза президента 1евро-1.95583лв! Това е,пийте си биричката и си харчете еврата или левовете спокойно! Апропо-ЩО НЕ СТЕ НА БУЗЛУЖА!!!!!!!Цени на събора -кебапче-1евро,бира-1евро........споделете и на нас с левовете!
              Last edited by xaro; 02.08.2014, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
                Според мен, плащането на валутните депозити от фонда, по определен курс, към определена дата, би трябвало да значи, че реално могат да се изплатят повече от 196000 лева, ако лева се е обезценил.

Вие как мислите?
                Има ли значение, ако се е обезценил ще получиш същата стойност. Но ако се стигне до там със сигурност ще извъртат номер с началната дата на изплащането и няма да дадат повече от колкото трябва по закон.

С право не изплащат още, банката ще се съвземе и няма нужда от фонда, само да мине месеца на изборите и всичко ще си е по старо му
                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Според мен, плащането на валутните депозити от фонда, по определен курс, към определена дата, би трябвало да значи, че реално могат да се изплатят повече от 196000 лева, ако лева се е обезценил.

Вие как мислите?

Коментар

• абе дружина вчера оня президенту за каква втора банка ръсеше

Коментар

• Вие мислите ли, или само си пишете глупости?

Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                      В закона обаче пише според по кой курс се изплащат гарантираните депозити-По курса на деня в който банката е обявена в несъстоятелност. Та ако лева се обезцени (например двойно) преди деня на фалита-за € 100К получаваш 400,000 лв (кръгло).
                      - не може да получиш 400,000лв, след като закона ти гарантира връщането ДО 196,000 лв!
                      => получаваш 196,000лв, което е равно на €50К.

Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                      Ако лева се обезцени след деня на обявяването на фалита-получаваш (кръгло) 200,000 лв, които са вече само €50К
                      => и в двата случая получаваш €50К! Но в първия за депозити до €50К няма да имаш загуба от курсова разлика, а във втория - всички депозити ще загубят от курсовата разлика като пак гарантирането ти се ограничава до €50К!

и така, стигаме до елементарна схема за намаляване на гарантирания лимит на връщане в чужда валута, при запазване на стойността на депозитите в чужда валута до новия гарантиран лимит:

сменя се курса (€/лв) преди "деня в който банката е обявена в несъстоятелност", като съотношението на промяна на курса, ще определи нова граница в евро за гарантираните депозити!

напр. имаме депозит от €10К и нов курс, определен преди "деня в който банката е обявена в несъстоятелност" 4лв=1€

- тогава се изплащат 40,000лв, които са гарантирани (под 196к лв) и са равни на €10К => запазва се стойността на депозита!

Но, ако имаме депозит от €100К, то се изплащат 196к лв, което е €50К! - или всичко над €50К, няма да бъде върнато!

=> имаме нова граница на гарантирания лимит в чужда валута €50К! като до нея , се запазва стойността на депозитите в чужда валута !

=> ако преди "деня в който банката е обявена в несъстоятелност", ви променят курса (€/лв) , в същото съотношение се променя границата на гарантираната сума в €!
                      Last edited by iivanoff; 02.08.2014, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                        Получаваме един гол банан.Изчислява се примерно 1 евро 10 лева.Имал си 100000 евро вложени изплащат ти 196 000 лева с които си купуваш веднага 19 600 евро.На загуба си 80 400 евро.Зависи какъв ще е курса при плащане.В закона наистина не пише евро а лева.
                        В закона обаче пише според по кой курс се изплащат гарантираните депозити-По курса на деня в който банката е обявена в несъстоятелност. Та ако лева се обезцени (например двойно) преди деня на фалита-за € 100К получаваш 400,000 лв (кръгло). Ако лева се обезцени след деня на обявяването на фалита-получаваш (кръгло) 200,000 лв, които са вече само €50К
                        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от prascho Разгледай мнение
                          Аз не разбирам нищо от финанси и не разбирам защо всички говорят за някакви гарантирани 100хил. Евро по депозитите. Чета закона и там пише гарантирани 196хил. лева.
                          Въпросът ми е какво получавате при падане на борда и рязка
                          обезценка на лева?
                          Получаваме един гол банан.Изчислява се примерно 1 евро 10 лева.Имал си 100000 евро вложени изплащат ти 196 000 лева с които си купуваш веднага 19 600 евро.На загуба си 80 400 евро.Зависи какъв ще е курса при плащане.В закона наистина не пише евро а лева.

Коментар

• Аз не разбирам нищо от финанси и не разбирам защо всички говорят за някакви гарантирани 100хил. Евро по депозитите. Чета закона и там пише гарантирани 196хил. лева.
                            Въпросът ми е какво получавате при падане на борда и рязка
                            обезценка на лева?

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                              +1

Да облигационерите не са Българи и ще си защитят интереса... а Ние какво правим..
                              Ми ти специално тролиш във форума на Инвестор.бг

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                Заговори... интриги... приказки... но пари няма... а както се очертава, няма и да има.

Иначе уж всичко е наред с банката... ще ги питам на 8-и август как ще се оправдават пред облигационерите... които за тяхно нещастие не са Българи и не се връзват на евтини глупости.

Нека на тях им обясняват, как всичко е наред, но пари няма... и ще трябва да чакат най малко до нова година... (най малко, дебело подчертано).
                                +1

Да облигационерите не са Българи и ще си защитят интереса... а Ние какво правим..
                                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Working...
                                X